Kuinka pidän hiustenpidennykseni kauniina

tiistai 31. tammikuuta 2017

idnosto hiustenpidennykset hoito hoitotuotteet pidennykset shampoo
Minulla on ollut jo vuosien ajan käytössä hiustenpidennykset - alussa klipsiversiot, myöhemmin jatkuvasti hiuksissa kiinni olevat teippipidennykset. Vaikka pidennyshius oliskin aitoa hiusta, on niiden hoitamiseen oltava valmis laittamaan aikaa, jotta hiustenpidennykset pysyvät hyvän näköisenä. Olen kokeillut monia eri merkkejä niin hiustenpidennyksistä, kuin hoitotuotteistakin, joten halusin jakaa teille tuotteet joilla hoidan ja muotoilen hiuksiani. Oikeiden ja sopivien hoitotuotteiden löytäminen kosmetiikan viidakosta voi olla todella vaikeaa ja ennen kaikkea turhauttavaa. Been there, done that ja monien virheiden kautta vihdoin ymmärsin, että hiustenpidennykseen käytettävissä hoitotuotteissa ei kannata yrittää säästää. Enemmän harmittaa, kun jopa monien satojen hintainen hius menee pilalle jo muutamassa pesussa kuin se, että laittaa parikymppiä enemmän oikeisiin pidennyksille sopiviin tuotteisiin.

Tällä hetkellä päässäni oleva hius on Blong- sekä Star Locks -teippihiusta. Tarkkaa hiusmäärää en osaa sanoa, mutta taitaa olla puolentoista ja kahden puntin välillä. Omat hiuksenihan eivät ole kuin hieman yli olkapäiden ja todella ohuet, joten teippiosioita pitää olla suhteellisen paljon, jotta lopputulos on luonnollinen. Syy kahden eri merkin yhdistämiseen on, että halusin mielenkiinnosta kokeilla kuinka suuri ero Blongin ja Star Locksin hiuslaadussa on. Vielä en osaa sanoa kumpaa hiusta aion käyttää jatkossa, mutta hyvin tuo edullisempi Star Locks on kestänyt esimerkiksi pari sävytyskertaa kampaamosta ostetulla kestosävytteellä.

Hiustenpidennyksille soveltuva shampoo ja hoitoaine ovat ne, joihin kannattaa panostaa. Vääränlaisella, kuten rakennepaikkaavalla ja korjaavalla shampoolla pesu voi pilata pidennyshiuksen jo yhdellä pesukerralla. Tietenkin tehohoidolla hiusta pystyy pelastamaan, mutta palautuminen pehmeäksi ja takkuuntumattomaksi ei ole taattu. Joten shampoo ja hoitoaine kannattaa valita tarkkaan ja suosiolla maksaa hieman enemmän kunnon tuotteista.

Shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio hiustenpidennyksille:

Tällä hetkellä käytän hiustenpidennyksiä pestessä Sexy Hairin Smooth sexy hair-tuoteperhettä. Sarjan kaikki tuotteet ovat sulfaattomia ja soveltuvat erityisesti hiustenpidennyksille ja paljon kemiallisesti käsitellyille hiuksille. Toiset pesemisessä hyväksi toteamani tuoteet ovat Idhairin Belonger- ja Balmainin Hair with extensions*- shampoo ja hoitoaine.

Hoitoöljy ja seerumi:
Paul Mitchell Skinny serum*

Hyvän shampoon, hoitoaineen ja hiusnaamion jälkeen tärkeimpiä hoitotuotteita ovat hiuksen pintaa silottava hoitoöljy ja seerumi. Wellan Luxe oil ja Paul Mitchellin skinny serum ovat tuotteet, jotka tulevat löytymään kotoani niin kauan, kuin hiukset löytyvät päästäni. Wellan Luxe oiliin tutustuin syksyllä entisen hoitoöljyn (Orofluido) loputtua ja nyt on jo menossa toinen pullollinen. Ensimmäinen oli perus Luxe oilia, mutta nyt toiseksi otin luminous chroma elixir-öljyn. Luxe oil on ravitseva, mutta se soveltuu silti hiustenpidennyksille. Skinny serum on hiustenpidennyksien hoitoon tarkoitettu kulttituote, eikä suotta. Tämä tekee kuiviin hiuksiin käytettynä pidennyshiuksen pinnasta sileän. Itse käytän yleensä öljyjä pyyhekuivaan tukkaan tai stten iltaisin kunnolla läträttynä, jos aamulla on edessä hiusten peseminen. Aivan tavallinen kookosöljykin toimii tehohoitona hiustenpidennyksille ja säännöllisesti levitän paljon kookosöljyä hiuksiini (muista varoa pidennysten kiinnityskohtia!), kierrän hiukset nutturalle ja annan öljyn vaikuttaa hetkestä useaan tuntiin ennen pesemistä.

Seerumi on taas yleensä käytössä kuiviin hiuksiin föönauksen ja muotoilun jälkeen sekä päivän mittaan, jos hiuksen pinta näyttää pörröiseltä. Vinkkinä edullisempaan hoitoöljyyn voin muuten suositella Argan oil of Moroccon Extra strenght penetrating oilia, jota saa mielestäni Sokokselta sekä K-Citymarketeista. Omani ostin viime helmikuussa Meksikon reissulla unohdettuani hoitoöljyn kotiin. Tuo oli oikea pelastus pidennyksilleni, jotka eivät pitäneet lainkaan Meksikon vedenlaadusta!

Hiusten muotoilutuotteet:
Moroccan oil silottava muotoilusuihke
SexyHair 450 blow out - lämpösuoja
Balmain - suolasuihke
Four reasons Shaper - hiuslakka
Schwarzkopf Silhuette - muotovaahto

Yllä olevat tuotteet ovat tällä hetkellä eniten käyttämäni muotoilutuotteet. Suihkin yleensä Moroccan oilin silottavaa ja pörröisyyttä ehkäisevää muotoilusuihketta latvoihin, Balmainin suolasuihketta käytän kosteissa hiuksissa hiusten pääliosassa tyveen tuomaan volyymia, muotovaahto menee noin niskan yläpuolella olevalle alueelle ja Sexy Hairin lämpösuoja vielä latvaan. Aina en ihan kaikkia käytä riippuen siitä kuinka paljon tulen muotoilemaan hiuksia heti kuivaamisen jälkeen. Kuitenkin jokin silottava ja lämpösuojaa antava tuote on aina pohjalla. Four reasonsin lakkaan olen tykästynyt, koska se ei tee hiuksesta liian tönkköä ja kuivaa.

Välineet ja harjat:
Sim Sensitive Argan care-harja
GHD IV styler*

 Vimosena, muttei vähäisempänä omat ykköstuotteet hiusten harjaukseen, selvittämiseen ja muotoiluun. Selvittämisessä luotan Tangle teezer-harjoihin. Föönauksen apuna käytän syksyllä saamaani Sim sensitiven Argan care-harjaa, jossa on muoviharjaksien lisäksi luonnonharjaksia. Viime vuoden tammikuussa sijoitin GHD:n muotoilurautaan ja päivääkään en ole katunut. Suoristaminen ja kihartaminen on helppoa, lämpötilojen kanssa ei tarvitse arpoa ja muotoillun hiuksen pinta on sileä ja kiiltävä. Suosittelen kaikille, joilla on hiemankin pörröinen hiuslaatu! 

Joulukuussa hiustenkuivaajani päivittyi blogin kautta saamallani Remington Proluxe-hiustenkuivaajalla. Edellinen föönini olikin jo yli seitsemän vuotta vanha ja vaikka se toimikin aivan hyvin, on tämä kuivain ihan omaa luokkaansa. Ennen vihasin päiviä, kun minun piti pestä hiukset juurikin hiusten kuivaamisen takia - kuivaus vei aikaa ja oli työlästä. Nyt vasta havahduin, kuinka suuri merkitys tehokkaalla ja hyvällä föönillä on ja kuivaamiseen menevä aika valehtelematta puolittui! Remingtonin Proluxen 2400W:n AC-moottori ja OPTIheat - teknologian avulla hiusten kuivaaminen on nopeaa ja lopputulos on sileä ja kiiltävä.

Siinä on lista omista holy grail - tuotteista hiustenpidennysten hoidossa. Postauksen tuotteet ovat myös erinomaisia kuivalle ja pörröiselle hiuslaadulle, joten kannattaa laittaa nämä tuotteet korvan taakse!

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä postauksesta! Itselläni oli vuosia teippipidennykset ja nyt clip-onit käytössä lähinnä tuomaan poninhäntään volyymia. Omien hiusten kasvatusprojekti on menossa, mutta välillä on kiva luoda hiuksiin vähän extra-volyymia ja pituutta noilla clip-on-pidennyksillä. Itsellä käytössä myös GHD ja Balmainin tuotteisiin olen ollut supertyytyväinen myös! Ja tuo Mitchellin Skinny Serum on kyllä huippu. Täytyypä testata tuota Luxe Oilia myös, vaikuttaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit :) Mulla on myöskin kasvatusprojekti meneillää, mutta ulkomailla asuessa vesi pilasi oman tukan kokonaan ja pituutta lähti katkeilemaan lähes 15cm... Joten pakko vielä hetki pitää teippipidennyksiä, kunnes hius on sen verran pitkä, että viihdyn siinä edes jotenkin ilman lisämittaa- ja volyymiakin :) Suosittelen testaamaan tota Luxe oilia! Ihan pirun hyvää, eikä jätä rasvaiseksi hiusta vaikka tulisi laitettua reippaalla kädellä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela