Suihkusuodatin ja hiukset - miksi en enää luovu suihkusuodattimen käytöstä?

maanantai 25. marraskuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö AQVA Finland

Oletko tiennyt, että vedellä on todella iso merkitys siihen, kuinka hyvinvoivilta hiuksesi näyttävät? Minä en ainakaan tiennyt ennen muuttoa Hollantiin, jossa hiukseni katkesivat toistakymmentä senttiä, kuivuivat ja muistuttivat enemmänkin isoa takkupalloa jokaisen suihkun jälkeen. En ollut muuttanut käyttämiäni hiustenhoitotuotteita tai syömistottumuksiani, olin ainoastaan muuttanut uuteen maahan. Melkein puoli vuotta rehellisesti itkin kamalalta näyttäviä, katkenneita hiuksiani, kunnes tajusin, että vika onkin ainoastaan käyttövedessä. Aika hurjaa, miten veden laatu näkyy välittömästi erityisesti hiuksissa! Nimittäin jo ensimmäisen Hollannissa otetun suihkun jälkeen huomasin hiusteni olevan paljon pörröisemmät, kuin normaalisti.

Ihan näin radikaalia hiusten pilaantumista harvemmin tapahtuu, mutta olen aika varma, että monet ovat huomanneet eroa hiuksissaan pestessään ne muualla, kuin kotona - hyvässä tai huonossa. Itse esimerkiksi huomaan hiusteni olevan paljon karheammat, jos peseydyn maalla asuvien vanhempieni luona, jossa on kaivovesi. Miksi sitten muun muassa kaivovesi on usein huonoksi hiuksille? Siksi, että rauta värjää ja huonontaa veden laatua, kuten myös muut veden metallit, kuten kupari. Hiuksissa veden metallipitoisuuden voi huomata hiuksia värjäävästä vaikutuksesta, kuten vaaleiden hiusten kellertävästä tai vihertävästä sävystä sekä hiusten kiillottomuutena, katkeiluna ja karheutena. Kodin pinnoista taas raudan ja muut metallit huomaa muun muassa ruosteenvärisiksi värjäytyneistä lattiakaakeleiden saumoista.

Miksi sitten hiukset voivat tuntua huonolaatuisilta myös kaupungissa, vaikka käytössä on vesijohtovesi? Suurissa kaupungeissa putkisto vanhenee koko ajan ja sen takia niiden kautta käyttöveteen kulkeutuu epäpuhtauksia. Eli tosiasiassa huono vedenlaatu ei pelkästään riipu siitä, että asuisi vanhassa talossa, vaikka moni niin luulee. Jos ruosteinen, metalleja sisältävä vesi ei ole varsinainen ongelma, ovat kunnallisveteen lisätyt desinfiointi- tai pH:n säätöaineet haitallisia meille niiden muun muassa kulkeutuessa hengityselimien kautta kehoon kuumassa suihkussa käydessä sekä ihoa kuivattavan vaikutuksen takia. Suodattamalla suihkuveden, pienentää myös riskiä sairastua legionellabakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen tai muihin flunssan kaltaisiin oireisiin. Legionellabakteeri on vedessä viihtyvä bakteeri, joka voi siirtyä ihmiseen kotioloissa suihkussa vesihöyryn ja pisaroiden välityksellä.

Kuullessani suihkuun asennettavasta suihkusuodattimesta, Hollanti-elämäni muuttui noin sata kertaa paremmaksi. Suihkusuodatin poistaa vedestä kloorin, kalkin, metallit ja muut epäpuhtaudet. Suodattimen puhdistava vaikutus perustuu aktiivihiileen ja kalsiumsulfaattiin, joka vähentää kalkin mahdollisia haittavaikutuksia. Suihkusuodattimessa nämä ovat pieninä palleroina, jotka sitovat itseensä niiden läpi virtaavasta vedestä kaiken ylimääräisen ja  vesi tulee ulos suihkusta pehmeänä ja lähdevesimäisenä. Eron suodatetulla ja suodattamattomalla vedellä peseytymisen välillä huomasi jo ensimmäisen kerran jälkeen - hiukset olivat pesun jälkeen takuttomat ja sileämmät.

Olen onnekas sen suhteen, että olen Suomessa asuessani asunut alueilla, joissa vesi on suhteellisen hyvää, mutta myös täällä eron hiusten hyvinvoinnissa huomaa suihkusuodatinta käyttäessä. Minulla on käytössä AQVAn suodatin, joka on todella helppo asentaa ja vettä puhdistavan vaikutuksen lisäksi AQVA suihkusuodattimeen on lisätty myös C-vitamiinia, joka laskee veden pH-arvoa lähemmäs ihon luonnollista arvoa sekä lisää veden luonnollista kosteuttavaa vaikutusta. Hiuksissani AQVAn suodattimen käyttö näkyy terveempänä hiuspohjana ja kiiltävempinä hiuksina ja se auttaa myös vähentävästi hiustenlähtöön. Iholla suodattimen hyödyt huomaa siten, ettei iho kuivu niin paljon ja iho on ylipäätänsä hyvinvoivemman näköinen. Suihkusuodattimia suositellaan muuten erityisesti atooppisesta ihosta kärsiville, joille veden kuivattava vaikutus voi olla todella ongelmallista.

AQVA on suomalainen yritys, joka vastaa itse valikoimansa tuotekehityksestä ja laadunvalvonnasta. AQVAlla on myös oma laboratorio, jossa he tutkivat ja testaavat kaikki valikoimansa tuotteet. Käyttö- ja juomavedellä on todella suuri merkitys meidän terveyteemme, joten AQVAlle on tärkeää, että heidän tuotteensa ovat tutkittuja ja turvallisia kaikilta osin.

Vaikka veden laatu ei ole yhtä ongelmallista mm. hiuksilleni Suomessa, en enää luopuisi suihkusuodattimesta varsinkaan nyt, kun hiukseni on vaaleat. Hiukset näyttävät ihan mielettömän hyviltä ja hyvinvoivilta vaalennuksista huolimatta, eikä hiuksien sävyä tarvitse taittaa viileämmäksi niin usein. Muutenkin erityisesti nyt talvella kärsin todella pahasta ihon kuivuudesta, mutta suihkusuodattimen käytön avulla iho ei kuivu läheskään niin pahasti, kuin suodattamattomalla vedellä pestessä. Myös muunkin väriset, värjätyt hiukset pysyvät värjätyssä sävyssä kauemmin, kun käytössä on suihkusuodatin. Ja lisätään vielä kerran muut suodattimen tuovat positiiviset vaikutukset, kuten kloorin suodatus vedestä, joka muuten ärsyttäisi silmiämme ja kulkeutuisi vesihöyryn kautta keuhkoihimme.

Sain teille muuten alennuskoodin AQVAn tuotteisiin! Koodilla MIKAELA saa 10% alennuksen 31.12.2019 asti AQVA Finlandin verkkokaupasta. Kannattaa kurkata myös suihkupääsuodatin, mikäli suihkusuodatin ei esimerkiksi ahtauden takia ole vaihtoehto. 😊 Suodattimet ovat muuten todella pitkäikäisiä ja esimerkiksi yksinasuvan tulee vaihtaa kotelon sisällä oleva suodatin noin vuoden välein, kun taas kahden hengen taloudessa suodatin kestää puolisen vuotta.

Onko teillä ollut vedestä johtuvia ongelmia hiusten kanssa? Entä oliko suihkusuodattimet ennestään tuttuja?

3 kommenttia:

  1. Ai vitsit mä tarvisin tollasen suodattimen! Vihaan sitä, kun vesijohtovesi tekee hallaa Rukalle. Sen nimittäin kyllä huomaa, että hiusten kunto on osaksi kiinni vedestä.

    VastaaPoista
  2. Olen käyttänyt wishin suihkusuodattimia ja kampaajani sanoi että hiuksissani on metallin haju. Ja että se takuttaa näitä. Ei siis auta wishin tuote kunnolla.

    VastaaPoista
  3. Itsekin asun vanhassa kerrostalossa täällä Kouvolassa ja olen miettinyt onkohan vesijohtovedelle ja jatkuvasti kuivilla hiuksillani joku yhteys. Meillä kyllä tehdään taloyhtiöön lähivuosina putkistojen huollot jolloin veden laatu ehkä paranee. Siihen asti pitänee laittaa tuollainen kokeiluun!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela