Pienillä muutoksilla uutta ilmettä kotiin

torstai 19. tammikuuta 2017

Äitini on todellinen sisustusintoilija ja kotona meiltä on löytynyt muun muassa omat sisustustekstiilit, -esineet sekä koristeet jokaiseen vuoden aikaan ja sesonkiin. Äidin jalanjäljissä minulle on todellä tärkeää pienet yksityiskohdat sisustuksessa. Vaikkakin meillä on äidin kanssa tätä nykyään täysin erilaiset maut sisustuksen suhteen; äitini vannoo maalaisromanttisuuteen, kun itse taas rakastan riisutumpaa ja skandinaavisempaa sisustussuuntausta.

Myönnettäköön, että oma sisustusmakuni on viimeisen kymmenen vuoden aikana seilannut laidasta laitaan. Kotona asuessani on ollut teini-iän pinkkikausi, myöhemmin hieman äitini makua myötäilevä kokovalkoinen ja siitä todella sliipattuun  ja pelkistettyyn. Nyt on jälleen uuden mieltymyksen aika, jossa saa näkyä värit, eri materiaalit ja tekstuurit. Kodissani näkyy paljon vallitsevia sisustustrendejä, mutta olen yrittänyt tehdä tästä pienestä yksiöstäni mahdollisimman oman näköiseni. En halua kopioida mitään suoraan sisustuslehdestä tai -blogista vaan luoda ympäristön, jossa viihdyn ja jossa on mukava kotoilla.

Matoilla saa muutettua kodin ilmettä nopeasti. Vanha itämaismattoni ei jotenkin istunut enää asuntooni vaikka rakastan sitä todella paljon, joten päädyin syksyllä ostamaan "trendimaton", eli Elloksen valko-musta ruudullisen Tanger-ryijymaton*. Matto on todella kaunis, mutta tummaa lattiaani vasten matto pörröpintaneen ja isone kokoneen oli liikaa. Matto päätyy tästä syystä varastoon odottamaan parempaa ajankohtaa.

Viime viikolla bongasin Elloksen alennuksesta kauniin käsinkudotun Santa Ana-puuvillamaton*. Rakkautta ensi silmäyksellä ja matto oli pakko laittaa ekstra-alea hyödyntäen tilaukseen. Huomasin muuten, että Elloksella alennuskoodia 355410 käyttäen maton (ja muutkin Elloksen oman valikoiman aletuotteet) saa vielä puoleen hintaan jo alennetusta hinnasta. Koodi on voimassa 22.1. asti. Juuri mun tuuria, mutta vinkkinä teille muille! Oma mattoni on suurempi, 170x240cm koko ja nyt sen saisi alennuskoodilla toimituksineen noin 80 eurolla. Naurettavan edullinen hinta!

Maton lisäksi uusi elementti sisustuksessani on joululahjaksi saamani taulu isoäitini ja isoisäni taidekokoelmasta. Taulu on juuri kuin kotiini tehty ja tulevaisuudessakin se on helppo sisustuselementti monen näköisessä sisustuksessa ja ympäristössä. Olen mainunnut aikaisemminkin minulle rakkaimpien esineiden olevan juuri ne, joilla on tarina. Tämä taulu on ostettu aikoinaan Saksasta taidemarkkinoilta.

Kaktukset ovat myös tehneet paluun viherkasvitrendeissä ja olen innostunut niistä todella paljon. Ostin yllä olevat kolme minikaktusta syksyllä Ikeasta ja tänään Espoon Ikeassa käydessäni hankin pikkuisille kookkaamman äitikaktuksen. Kahvipuun ja aloe veran olen onnistunut pitämään elossa, mutta esimerkiksi reunustraakkipuun, orkidean ja limoviikunan onnistun tappamaan sillä sekunilla, kun kannan kasvin kaupasta kotiini. Kaktusten kanssa ei ainakaan pitäisi tätä ongelmaa ilmetä! Itse asiassa kaktukset olivatkin lapsena ainoita viherkasveja, joita äitini suostui meille ostamaan juurikin näiden viherpeukalotaitojeni takia...

Viherkasvit, uusi matto, tyynynpäällisten tai vaikka kruunukynttilöiden värin vaihtaminen freesaavat ja muuttavat kodin ilmettä todella paljon. Mitään isoja investointeja ei tarvita ja sisustuskuumeen iskiessä otan aina askeleeni kohti Ikean valaisin, sisustus ja viherkasvipuolta, kurkin nettikauppojen alennusmyyntejä tai alan selailemaan tori.fi:tä löytöjen toivossa. Unohtamatta kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia! Oma lempparini onkin yhdistää uutta ja vanhaa, jolloin saa tehtyä persoonallisia yksityiskohtia kotiin.

Mikä on teidän viimeisin sisustuslöytönne?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela