Resepti: Rapeat, paneroidut soijasuikaleet (VE)

perjantai 22. joulukuuta 2017


Seuraan Facebookissa Sipsikaljavegaanit-ryhmää, josta bongasin herkullisen reseptin paneroituihin soijasuikaleisiin. Rakastan yli kaiken kananugetteja, erityisesti McDonald'sista saatavia (seuraksi vielä barbecue ja  hapanimelädipit ❤️), mutta luonnollisesti kasvissyöjäksi ryhtymisen jälkeen olen saanut heittää hyvästit noille herkkupaloille. Ylipäätänsä kaikki paneroitu on aivan huippuhyvää, joten vinkki Santa Marian valmisseoksella paneroiduista soijasuikaleista herätti heti mielenkiintoni. Hesburgeristahan saa hieman saman tyylisiä rapeita soijasuikaleita, mutta kerran niitä maistaneena en enää uudestaan niitä halua syödä. Itse tehty on melkein aina parempaa, joten lähdin testailemaan vastaavien tekemistö omassa kotikeittiössä.

Santa MAria crispy chicken spice mix paneroidut soijasuikaleet resepti vegaani
Crispy Chicken-mausteseoksen nimestä huolimatta tuote on vegaani, joten se soveltuu sekaaneista vegaaneille. Tutkailin mausteseoksen ainesosia ja niiden perusteella mausteseos on myös gluteeniton, mutta 100% varmuutta sen gluteenittomuudesta en löytänyt mistään, joten erityisen gluteeniherkkien suosittelen olevan varovaisia tuon mausteseoksen kanssa. Santa Maria Crispy Chicken-mausteseos löytyy ruokakauppojen tex mex-hyllyltä ja käyttöön tarvitsee maustepussin lisäksi jotain öljyä. Sitten vaan paneroitavat jutut joukkoon ja uunissa paiston kautta suoraa mahaan.

En yleensä pidä ihan hirveästi valmismausteista ja dippijauheetkin "miedonnan" käyttämällä niistä esimerkiksi vain puolet ja jatkan maustamista itse. Olen kuitenkin huomannut, että Santa Maria tekee todella hyvä mausteseoksia eikä Crispy Chicken Spice Mixikään pettänyt. Soijasuikaleet saivat ylleen oikein maistuvan rapsakan kuoren. Toimii varmasti aivan yhtä hyvin myös kanan tai miksei vaikka tofun kanssa. Alla olevan kuvan jälkeen löydätte reseptin tällä mausteseoksella paneroituihin soijasuikaleisiin sekä maidottomaan dippiin. Soijasuikaleet maistuvat aivan täydellisiltä sellaisenaan dippailtuna, mutta niitä voi lisätä esimerkiksi wokkien joukkoon, wrapin täytteeksi tai salaatin lisukkeeksi. Mielikuvitus on rajana!

Santa MAria crispy chicken spice mix paneroidut soijasuikaleet resepti vegaani


Paneroidut soijasuikaleet:
2 dl Soyappetit soijasuikaleita
1/2 pussia Santa Maria Crispy Chicken-mausteseosta
1 rkl öljyä

Keitä soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Keiton jälkeen purista ylimääräinen vesi soijasuikaleista. Sekoita Santa Maria Crispy Chicken-mausteseos ja öljy keskenään. Pyörittele keitettyjä soijasuikaleita mausteseoksessa ja asettelen ne uunipellille, joka on peitetty leivinpaperilla. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin10 minuuttia.

Maidoton dippi:
1 dl Alpro Zero Sugar soijajogurttia
1/3 pussia valkosipulidippijauhetta
Suolaa, pippuria

Jos laitatte reseptin testiin niin tulkaa ihmeessä kommentoimaan mitä piditte! Palailen blogiin joulun pyhinä, mutta reaaliajassa joulumeininkejäni voi seurata Instagramissa (@mikaelakosk) sekä Snapchatissa (@turkkis1). Ihanaa joulun odotusta!

1 kommentti:

  1. Ihan älyttömän hyvää! Etsin ideoita, mitä ruokaa tehdä soijasuikaleista ja löysin tämän reseptin. Tuli uusi suosikki. 😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela