Helpot proteiinipannarit kookosjauhosta

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

idnostokuva
Pitkästä aikaa tulee reseptiä blogiin. Tuloillaan on itseasiassa muutamia muitakin ruoka-aiheisia postauksia, joten tämä on hyvä uutinen niistä pitäville! Sain viime viikolla Cocovilta muutamia tuotteita keittiökomeroiden täytteeksi, joista yksi oli luomu kookosjauho*. Kookosjauho pääsi viikonloppuna testiin herkkuhammasta kolottaessa ja päätin paistaa sitä reseptiss käyttäen kasan proteiinipannareita.

Rakastan protskupannareita (tai -lettuja, mitä nimeä kukin niistä haluaa käyttää) ja vuosien aikana olen kokeillut tästä herkusta monia eri variaatioita. Yksi lempi resepteistäni on kananmunan, banaanin ja proteiinijauheen yhdistelmä ja kuten on varmasti monille tullut ilmi, on proteiinipannareista eri variaatioita pilvin pimein. Kookosjauholla saa kivaa vaihtelua esimerkiksi kaurahiutaleisiin gluteenittomia pannareita tehdessä ja se soveltuu hyvin henkilöille, jotka rajoittavat hiilihydraattien saantia. Cocovin kookosjauho sisältää hiilihydraatteja 25,5g/100g, joten hiilihydraattia on kaurahiutaleisiin verrattuna alle puolet vähemmän. Itse en mitenkään välttele hiilihydraatteja, koska naisten hormonitoiminta ja ylipäätänsä aktiiviset naiset tarvitsevat reilusti hiilihydraatteja, jotta muun muassa kehon hormonitoiminta, palautuminen treeneistä ja uni olisivat optimaalisia. Kookosjauholla saa mielestäni kivaa vaihtelua makuun ja koostumukseen leivonnassa ja se on erinomainen kuidun lähde - Cocovin kookoshauhossa on kuitua lähes 30g/100g. Kookosjauho soveltuu myös korvaamaan osan reseptin jauhoista, etenkin makeissa leivonnaisissa.

Proteiinipannukakut kookosjauhosta:
2 rkl kookosjauhoa
1/2 mitallista proteiinijauhetta
1 kpl kananmuna
2-4 rkl vettä/muuta nestettä
1 tl leivinjauhetta

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi pannarimassaksi vispilällä tai haarukalla. Paista pannulla kookosöljyssä tai voissa pieniksi pannareiksi. Herkuttele ihanien päällisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela