En ole mikään festarihirmu ja kokemani festarit ovat yhdellä kädellä laskettavissa. Itse asiassa lähes kaikkiin kokemiini festareihin liittyy jotain surkuhupaisia muistoja. Tässä oma top kolmoseni:
Olin vuosia sitten saanut kutsun Lahdessa järjestettäville festareille ja minun piti, todellakin piti mennä sinne, mutta laiskuus vei voiton. Ei ollut edes mikään kovin hyvä sää.
Hollannissa juhlitaan Konings Dagia huhtikuussa ja lukuisat festarit kuuluvat tuohon päivään. Siellä asuessani olimme ystäväni kanssa ostaneet liput festareille Amsterdamiin, mutta kyseiselle päivälle oli luvattu ihan järkyttävää säätä. Keski-Eurooppalainen bilekulttuuri yhdistettynä kaatosateeseen ei houkutellut, joten päädyimme myymään lippumme edellisenä päivänä naurettavan edullisesti. Seuraavana päivänä paistoi aurinko, eikä satanut lainkaan.
Tallinnassa järjestetään vuosittain festarit ja siellä asuessani olin ostanut liput festareiden jokaiselle päivälle. Ensimmäisenä iltana oli ihan pirun kylmä ja liian vähän päällä, toisena päivänä sentään hieman parempi sää ja enemmän päällä, eli oli jopa ihan mukavaa. Loput kaksi päivää olinkin kipeänä ja estynyt menemään. Tällä kertaa sentään pääsin festarialueelle asti!
Syy, miksi olen käynyt todella vähän festareilla tuli varmasti aika selväksi edellisistä kokemuksistani. Olen ihmisenä todella mukavuudenhaluinen ja sana festari tuo mieleeni kliseisesti telttamajoituksen, kilometrien wc-jonot sekä monta päivää peseytymättä. Tiedän, että festarit kuin festarit voi viettää toisellakin tavalla ja omissakin festarikokemuksissa yöt on nukuttu mukavasti omassa sängyssä, mutta uskon, etten ole ainoa, jolla festareilla käyminen on jäänyt täysin, koska kokee, ettei välttämättä viihdy sellaisessa ympäristössä. Nyt minulla kuitenkin on sellainen fiilis, että mielipiteeni festareista tulee muuttumaan, sillä tämän kesän aion aloittaa festareilla ja takataskusta löytyy liput Helsingin Nordiksella 6.-8. kesäkuuta järjestettäville kolmipäiväisille Sideways festareille. Ja festarit ovat vain alle viiden kilsan päässä kotoani, eli festarimatkatkin taittuvat ekologisesti vaikka Alepa-fillarilla. Siis ihan parasta!
Kuva Petri Anttila/Sideways 2018
Mielestäni Sidewaysia voisi kutsua festareiden 2.0:ksi, koska Sideways yhdistää hyvän musiikin ja laadukkaan ruoan ja juoman suuremmaksi kokonaisuudeksi, eikä täten ole vain perus festarit. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Yin-joogahetki kesken festarihulinan, wrestling-showpainin, performanssitaiteen tai drag shown seuraaminen, Romeo+Juliet salaklubi, eläinkaraokeen tai leffadubbauskaraokeen osallistuminen tai flipperiskaba uusien tai vanhojen kavereiden kesken flipperihallissa?
Tänä vuonna musiikkipuolesta vastaa lähes 80 artistia ja yhtyettä aina ulkomaan staroista kotimaisiin huippuihin. Räppiä ja hiphopia rakastavana odotan erityisesti Nasin ja Danny Brownin näkemistä ja kotimaisista nimistä aina yhtä ihanaa Chisua, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.ia, Vestaa sekä Olavi Uusivirtaa. Indieen, räppiin, punkiin ja elektroon painottuvasta musiikista saa nauttia kolmen ulkolavan sekä useamman jäähallin sisällä olevan esiintymislavan avulla, jossa voi bilettää aamutunneille asti.
Kuva Laura Salonen Vision / Sideways 2018
Yksi, mitä odotan näiltä festareilta, on ehdottomasti ruoka- ja juomapuoli. Sidewaysilla ruokakattaus on todellakin viimeisen päälle ja nälän pitää loitolla kymmenen katuravintolaa (mm. Levant, bun2bun, Pizzarium ja Sandro) ja Sidewaysin kolme omaa kojua, joista yhdestä saa perinteeksi muodostuneen Sidewaysin nimikkoburgerin myös vegaanisena. Myös juomapuolessa on panostettu laatuun, koska perus hanajuomien sijaan tarjolla on laadukkaita erikoisoluita Brooklyn Brewerylta, viini- ja shampanjabaareja sekä coctaileja ja mocktaileja. Olen ihan pikkuisen innoissani tästä juoma- ja ruokatarjonnasta, koska olen jo hieman huolissani, että ehdinkö maistamaan kaikkea, mitä haluan. En olisi uskonut vielä joskus toteavani, että onneksi festarit ovat kolmipäiväiset!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.