Minä vai äiti?

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Hei ihanaa äitienpäivää! Tänä vuonna joudun valitettavasti viettämään äitienpäivän näkemättä äitiä, koska äitini on Italiassa, joten tällä kertaa vietän äitienpäivän isällä ja äitipuolellani. Äiti on totta kai tänään kovasti mielessä ja halusin tehdä hänelle oman blogipostauksen. Ainahan puhutaan, että äidit ja tyttäret ovat äitinsä kaltaisia. Keräsin alle 14 kysymystä minuun ja äitiin liittyen, joista selviää kuinka samanlaisia tai erilaisia olemme näissä asioissa.

Kumpi todennäköisemmin myöhästyisi lennolta?
Äiti ihan ehdottomasti. Äiti on aina joko viime tipassa tai myöhässä. Muita vaihtoehtoja ei edes ole ja olemme AINA olleet perheenä se, joka saapuu viimeisenä, jos äiti on mukana...

Kumpi todennäköisemmin itkee elokuvissa?
Taas äiti. Äiti on aika kova itkupilli, mutta jos olen samassa tilassa ja äiti itkee ilosta tai surusta, alan itsekin itkemään.

Kumpi todennäköisemmin unohtaa jotain?
Ehkä minä? Äidillä on yllättävän hyvä muisti, kun itse taas tarvitsen muistilistoja ja muistutuksia ja siitäkin huolimatta usein unohdan jotain.

Kumpi on järjestelmällisempi?
Minä! Äiti on aika suuripiirteinen ainakin tavaroidensa suhteen...

Kumpi todennäköisemmin nukahtaa ensimmäisenä?
Äiti. Isälläni ja äidilläni on molemmilla uskomaton taito nukahtaa nanosekunnissa varsinkin silloin, jos illalla katsotaan tv:tä tai elokuvaa.

Kumpi on parempi tekemään ruokaa?
Äiti ihan ehdottomasti. Ja eikö se mene aina niin, että oma äiti tekee maailman parasta ruokaa?

idnosto
Kummalla menee kauemmin laittautua valmiiksi?
Minulla! Äiti on ihan super nopea laittautumaan.

Kumpi on sosiaalisempi?
Äitini ehdottomasti. Äidillä on todella laaja ystäväpiiri, kun taas minä olen enemmänkin muutaman ihmisen tyyppi ja en pidä esimerkiksi small talkista.

Kumpi todennäköisemmin aloittaa väittelyn?
Äiti. Äiti jankkaa aina välillä ihan super ärsyttävistä asioista.

Kumpi pyytää todennäköisemmin ensimmäisenä anteeksi?
Minä. Äiti on aika jääräpäinen ja draamakuningatar, joten yleensä pääsee helpommalla, kuin antaa ensimmäisenä periksi ja pyytää anteeksi!

Kumpi on parempi ostamaan lahjoja?
Minä! Äiti on tässä ihan surkea ja usein muut hoitavat perheessämme lahjojen ostamisen.

Kumpi muistaa paremmin tärkeät päivämäärät?
Äiti ehdottomasti. Edelleenkin saan äidiltäni muistutuksia sukulaisteni syntymäpäivistä ja nimipäivistä. Itse olen niin surkea numeroiden ja päivämäärien kanssa.

Kumpi pitää autonsa siistimpänä?
Oh my, minä ehdottomasti! Äidin auto on aina ihan j ä r k y t t ä v ä n sotkuiten.

Kummalla on lyhyempi pinna?
Äidillä. Kaikella rakkaudella, mutta äitini menettää hermot todella nopeasti.

***

Lopputuloksena totean, ettei olla ihan samanlaisia äitini kanssa, mutta tämä voi vielä muuttua, jos saan oman perheen. Saa nähdä tuleeko minusta silloin samankaltaisempi 😉 Samankaltaisia tai ei, olen maailman onnellisin, että hän on juuri minun ätiini, enkä muuttaisi hänessä yhtään mitään. Hei vielä kerran ihanaa äitienpäivää ja mahtavaa sunnuntaita!

5 kommenttia:

 1. Ei tarvitse julkaista tätä, mutta itse en äitinä haluaisi lukea tällaista postausta varsinkaan äitienpäivänä, muulloin mieluummin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma mitä tarkoitit kommentillasi, mutta jos koit tämän loukkaavana äitiäni kohtaan, et tunne perheemme huumoria ja tiedän, että äiti ei todellakaan ota tätä pahalla :)

   Poista
  2. miksi ihmeessä? eihän noista jutuista mikään ole millään tavalla loukkaavia, vaan ihan faktoja :D

   Poista
 2. Hauska postaus! Mä myös olen todella erilainen äitini kanssa, mutta silti ollaan todella läheisiä, vaikka luonteenpiirteet ottaakin välillä yhteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan myös todella läheisiä äidin kanssa ja äiti on se, jolle kerron aina ensimmäisenä kaikki asiat ja murheet. Ja sama täällä, että kyllä me toisinaan otetaan yhteen. Enää ei onneksi niin usein, kuin kotona asuessa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela