Vinkit täydelliseen korulahjaan

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö Laatukoru

Rakastan lahjojen antamista, mutten ole koskaan ollut hyvä keksimään lahjoja. En mielelläni anna mitään mitään turhaa, jolla on vaara jäädä lojumaan käyttämättömäksi kaapin perälle. Käytännölliset lahjat ovat usein pettämätön valinta etenkin nuorten suhteen, mutta itse en esimerkiksi enää tarvitse lisää astioita tai kodinkoneita. Lahjan saajana arvostan sitä, että saamani lahja on ajaton. Tästä syystä muun muassa korut ja kellot ovat mitä parhaimpia lahjoja, kunhan valitsee jotain lahjan saajan näköistä.

Olen itse saanut vuosien aikana lukuisia korulahjoja ja käytän muuten edelleenkin alle 10-vuotiaana saamaani rannekorua! Lisäksi mieleen on jäänyt ylioppilaslahjaksi saamani kello, muutamat  syntymälahjaksi saamani sormukset, jotka ovat kuuluneet aikoinaan isoäidilleni sekä toinen rannekoru, joka on alkujaan vaarini äidin. Tämä onkin syy, miksi korut ja kellot ovat ihania lahjoja. Kun valitsee jotain ajatonta ja laadukasta, on lahja lähes ikuinen.

Näin kiireisimmän juhlasesongin alussa yhdessä Laatukorun kanssa halusin jakaa omat lahjavinkkini heidän valikoimastaan. Laatukoru on kotimainen perheyritys, jolla on myös oma avainlipun saanut mallisto timanttikoruja, jotka suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Nämä Silván-timanttikorut valmistetaan kierrätyskullasta ja sormuksissa käytetyt kivet tulevat konfliktivapaista ja laillisista alkuperistä. Oman korumerkin lisäksi Laatukoru myy lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia merkkejä, joita ovat mm. Kalevala Koru, Lumoava, Swarovski, Raymond Veil, Tissot, Omega, Seiko, Gucci ja Thomas Sabo.

Kauppakeskus REDI:n myymälässä käydessäni iski todellinen valinnan vaikeus, koska kauniita koruja ja kelloja oli niin paljon. Valitessa koruja lainaan meinasi käydä klassiset, eli mukaan meinasi lähteä ainoastaan koruja, jotka minä haluan. Tämä on usein se ensimmäinen kompastuskivi, jossa korulahja voi mennä pieleen. Halusin jaksaa vinkkejä ennen kaikkea ajattomiin, monille sopiviin korulahjoihin, joten piti ottaa askel taaksepäin ja pitää mielessä, etten valitse vain minun näköisiä koruja. Ei sillä ettenkö ottaisi enemmän kuin mielelläni kaikki lainaamani korut ja kellot itselleni!

Swarovski korut laatukoru
Swarovski korut laatukoru
Kristalleista tuttu Swarovski on varmasti monelle tuttu ja valikoimaan tutustuessa olin yllättynyt, kuinka ajattomia ja muistamaani hillitympiä koruja Swarovskilta löytyi. Yllä olevissa kuvissa on Swarovski Ginger rannekoru (79€) sekä kristalliriipus (59€) hopeisena. Molemmat ovat mielestäni koruja, joita on helppo yhdistää muiden korujen kanssa, mutta ne ovat todella kauniita ja yksinkertaisia yksinäänkin.

Alla on Laatukorun oman Silván-malliston mielettömän kaunis timanttiristi (1059€) pitkässä venetsiaketjussa. Oma rippiristini on yksinkertainen, pieni kultainen risti, mutta jollain tapaa koin tämän timanttiristin ajattomammaksi, eikä siinä ole välttämättä samalla tavalla henkistä symboliikkaa, kuin perinteisimmissä risteissä. Yhdistettynä pitkään ketjuun risti toimisi koruna, jota voi käyttää päivittäin.

Silvan sormus laatukoru vihkisormus kihlasormus
Silvan sormus laatukoru vihkisormus kihlasormus
Oletteko muuten ajatelleet, että timanttisormukset ovat oikeastaan todella hyviä lahjoja? Kullasta valmistettu sormus kestää käyttöä ja ilahduttaa lähes ikuisesti. Alla olevassa kuvassa minulla on sormessa tajuttoman kaunis keltakultainen 0,11ct sormus (777€), joka sopii niin kihla-, kuin vihkisormukseksikin, mutta yhtä lailla lahjaksi kenelle tahansa. Kyseinen sormus oli ehdottomasti omia lemppareitani Laatukorun koko sormusvalikoimasta ja voisin todellakin nähdä tuon itselläni niin sanottuna arkisormuksena, mutta myös vihki- tai kihlasormuksena. Siis aivan ihana! Laatukoru muuten tarjoaa aina ilmaisen kaiverruksen Silván-timanttikoruihin.

Swaroskilta halusin nostaa lahjavinkiksi alla olevissa kuvissa olevat Angelic-malliston kauniit Hoop-korvakorut (79€) sekä riipuksen (89€). Molemmat koruista on saatavilla punakultaisen sekä hopean värisenä. Ranteessa taas on punakultaisen värinen Swarovski Subtle-kristallirannekoru (99€).

laatukoru swarovski korvakorut
swarovski korut
Postauksen alussa mainitsinkin jo kellot lahjana. Laadukas kello on lahja, jolle tulee varmasti käyttöä ja itse olen sitä mieltä, että kerran kun panostaa ajattomaan, hyvään kelloon, ei tarvitse omistaa kuin yksi kello. Miehille muun muassa Tissot valmistaa laadukkaita ja tyylikkäitä kelloja ja malleja on moneen makuun. Tykästyin alla olevaan Tissotin miesten rannekelloon (malli: T101.417.23.061.00 475€). Kellon kellotaulu on yksinkertainen ja tyylikäs, mutta teräsranneke antaa kellolle modernimman ilmeen.

tissot miesten rannekello
Raymond veil kello kokemuksia Naisten rannekelloista ihastuin Raymond Weil Toccata-rannekelloon (995€), jossa on helmenvalkoinen kellotaulu ja 11 timanttia (yhteensä 0,04ct). Rakastan pieniä, siroja kelloja ja voisin ehdottomasti nähdä itseni käyttävän kyseistä kelloa koko elämäni, enkä laittaisi lainkaan pahitteeksi, jos saisin tällaisen lahjaksi! 

Älykellot ovat olleet myös suosittuja lahjoja ja Garmin Vivomove HR-Sport -hybridiälykello (359€) kannattaa painaa mieleen, jos lahjan saaja on toivonut älykelloa. Vivomove mittaa sykkeen ympärivuorokautisesti ja kellossa on myös hyvinvointityökalut, muun muassa stressin ympärivuorokautinen seurantatyökalu, rentoutusajastin ja kuntoilun seurantatyökalut. Vivomove laskee myös askeleet, kulutetut kalorit, etäisyyden ja tehominuutit. Saatavia värejä on muutama erilainen, mutta itse ihastuin mustan kellotaulun ja ruskean mokkanahan yhdistelmään.

Garmin vivomove älykello
Loppuun halusin vielä jakaa pienen vinkkilistan onnistuneeseen lahjaan:

1. Muista ostaa lahjansaajalle, älä itsellesi! Mieti, mistä lahjansaaja voisi pitää ja millaisia koruja tai kelloja olet nähnyt hänen käyttävän.

2. Hankkikaa lahja yhdessä. Esimerkiksi laadukas kello on arvokas lahja, joten mitä jos lahjan ostaisikin yhdessä muiden kutsuttujen vieraiden kanssa?

3. Suosi ajatonta. Less is more on hyvä ohjenuora korulahjoissa!

4. Kulta ja oikeat timantit ovat kestäviä ja ilahduttavat ikuisesti päivittäisessäkin käytössä.

5. Mieti lahjansaajan arvomaailmaa ja perehdy ajatellun tuotemerkin vastuullisuuteen ennen lahjan hankkimista.

6. Anna lahjansaajalle mahdollisuus vaihtaa hankittu lahja toiseen äläkä loukkaannu, jos lahja on mennyt pieleen. Lahjan on ehdottomasti hyvä olla sellainen, josta lahjansaaja todellakin pitää.


Onko teille jäänyt erityisesti mieleen joku saamanne korulahja hyvässä tai pahassa?


Kuvat Juho Tirkkonen, muokkaus minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela