Treenaajan hiustenhoito

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Olen saanut paljon kyselyitä miten yhdistän hiustenpidennykset, monta kertaa viikossa treenaamisen sekä hiustenhoidon. Treenaan salilla neljästä viiteen kertaa viikossa ja päälle reipasta kävelyä tai HIIT-treeniä yhdestä kolmeen kertaan erillisenä treeninä. Tunteina tämä tekee viikossa keskimäärin 7-10 tuntia ja joinakin päivinä liikun kaksi kertaa päivässä.


Teippipidennykset minulla on ollut reilu neljä vuotta ja oma hiukseni on tällä hetkellä todella hyväkuntoinen, elinvoimainen ja viimeisen puolen vuoden aikana kasvanut todella nopeasti. Pidennyshiuksena on käytössä kampaamolaatuinen B*long-teippihius ja sama pohjavärinä toimiva tummanruskea pidennyshius on ollut minulla käytössä pian 12 kuukautta ja vaihto uuteen hiukseen on edessä vasta kesän lopulla. Oikealla hoidolla ja tuotteilla laadukas pidennyshius todellakin maksaa itsensä takaisin pitkän käyttöikänsä ansiosta :-) Pidennykset käyn huoltamassa vajaan kahden kuukauden välein, jolloin ne irrotetaan, värjätään oman tukan tyvikasvu ja pidennykset kiinnitetään takaisin uusien teippien kanssa. Mitään vaikutusta hiustenpidennyksillä treenaamiseen ei mielestäni ole. Ainut miinus pidennyksissä on, että juuri ennen pidennysten huoltoa jolloin teipit jo "roikkuvat", pitää nähdä vähän enemmän vaivaa hiusten ponnarille tai kiinni laittamiseen, ettei ne teipit paistaisi toiselle puolelle salia :-D Muuten en ole huomannut mitään erityistä hiustenlähtöä tai muuta vastaavaa. Ponnareinakin on käytössä "puhelinkankaponnarit", jotka eivät kuluta hiusta niin paljon, koska ne pysyvät hyvin paikallaan Ponnari ei lähde valumaan, eikä tällöin tule vedettyä ponnaria kireämmälle päivän aikana. Se jos mikä kuluttaa hiusta todella paljon.


Entäs se hiustenhoito? Uskokaa tai älkää, mutta pesen hiukseni maksimissaan kolme kertaa viikossa. Useimmiten itseasiassa vain pari kertaa. Olen oppinut ajoittamaan hiustenpesut rankimpien treenien jälkeisiksi, kuten jalka-, selkä ja HIIT-treenipäiville, jolloin tulee hikoiltua kaikista eniten. Lisäksi, jos treenaan illalla ja seuraavana päivänä suuntaan salille aamusta, jätän edellisenä iltana suihkussa hiukset pesemättä ja pesen ne vasta seuraavanan päivänä treenin jälkeen. Ei se siellä salilla niin justiinsa ole onko tukka likainen :-D Lisäksi erilaisilla hiuspannoilla, sillä miten hiukset on kiinni, kuivashampoolla sekä pienellä tupeerauksella saa huijattua hiukset todella helposti hieman freesimmän näköisiksi ja tuntuisiksi.

Vapaa-aikana pyrin pitämään hiuksia mahdollisimman paljon auki ja useimmiten avaan salilla hiukset jo loppuverryttelyn ajaksi, jolloin päänahka saa ilmaa, hiki ei kuiva hiuspohjaan niin paljon ja pukuhuoneessa vielä föönaan hiuksia hetken viileällä puhalluksella ennen kotiin suuntaamista. Kotona kunnolla kuivashampoota hiuksiin, hiusten normaali muotoilu ja voi ihmisten ilmoille lähteä ihan hyvin hiuksen auki, ilman että ne näyttävät likaisilta. Lisäksi erilaiset rakennetta antavat voluumisuihkeet huijaavat hiukset näyttämään puhtaammilta, jos pesusta on jo pari päivää. Päivinä, jolloin hiukset ovat likaisimmillaan laitan ne yleensä suosiolla pinnarilla. Jos näinä päivinä pitää lähteä esimerkiksi töihin, mutta tiedän meneväni salille työpäivän jälkeen, saatan pestä vain hiusten pääli- sekä etuosan. Tällöin hiukset eivät näytä niin likaisilta ponnarillakaan ja pesuväliä saa vielä pikkuisen venytettyä. Kaikkia kikkoja ja konsteja on tultu opeteltua, koska ylipäätänsä vihaan hiusten sitä kuivaamisrumbaa, joka on pakko tehdä hiustenpidennysten vuoksi :-D


Käytössä on hyvät SexyHairin shampoot, jotka ovat ihan parhaat hiustenpidennyksille. Lisäksi hiuksiin jätettävien, ennen kuivausta käytettävien muotoilutuotteiden ohella eniten käytössä on se ihan ehdoton, eli kuivashampoo. Batisten kuivashampoita olen käyttänyt jo kolmisen vuotta ja aina palannut niihin takaisin. Hinta-laatusuhde aivan täydellinen ja ei todellakaan tee hiuksista liian raskaan tuntuisia tai jauhoisia. Hiukseni rasvoittuvat helposti jakauskohdalta, joten käytän usein Cutrinin Bio+ hiuspohjan rasvoittumista estävää seerumia pyyhekuivaan tukkaan jakauksen kohdalle ennen föönausta ja muiden muotoilutuotteiden käyttöä. Kiiltoa ja sileyttä hiuksiin antaa Sebastianin Liquid gloss-seerumi. Omista hiuksista häviää kiilto ja sileys kuivashampoiden, voluumisuihkeisen sekä pitkien pesuvälien myötä, joten tuo tuote tuo hyvin silkoisuutta ja kiiltoa hiukseen. Osiksen Volume Up-suihketta käytän tuomaan lisää ranekketta ja tuuheutta hiuksiin.

Jos tulee urheiltua paljon tai ylipäätänsä haluaa pidentää pesuvälejä, kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön kuivashampoo, pitää hiuksia auki mahdollisimman paljon, pestä vain hiusten pääli- ja/tai etuosa ja tupeerata hieman hiuksen tyveä, jolloin päänahka ei rasvoita hiuksia niin paljon. Näillä kikoilla olen itse saanut karsittua pitkien hiusten pesukerran siihen pariin-kolmeen kertaa viikossa :-)

4 kommenttia:

  1. Olisi kiva jos tekisit sellaisen "näin aloitat laihduttamisen" tyylisen postauksen sun kokemuksiin pohjautuen! Miten aloitit, jne. :)

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Kyselisin vaan noista pidennyshuolloista, että minkä verran tulee pulittamaan kun käyt nostamassa pidennykset ja värjäät juuren? Haluisin itse kovasti kokeilla teippejä, koska sinetit kuluttaa hiuksia niin paljon, mutta mietittäny vain kuinka paljon tuo huolto sitten maksaisi? :) Kiitos kovasti!

    VastaaPoista
  3. Hyvä artikkeli pidennyksistä, kerrankin! :)
    Teipit on siitä hyvät ettei kuluta juuri omia hiuksia, mutta vaativat aika tiheään huoltoa ja monien kohdalla on pysyvyyden kanssa ongelmia. Linnea on kommentissaan ihan oikeassa, sinetit suorastaan tuhoavat hiukset. Kuinka moni on tullut meillekin epätoivoisena itkua pidätellen..Tosi kiva Mikaela että olet löytänyt itsellesi toimivan tavan ja rutiinit nauttia pidennyksistä koko ajan. Se on koukuttavaa mutta ihanaa samalla ;) Kaunis mimmi oot!
    Terveisin, Hair Gl'Amour - suomen ainut hiustenpidennyksiin täysin erikoistunut kauneusliike

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela