Meikkisiveltimien pesu ja saippuavinkki

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Milloin olette pesseet viimeksi meikkisiveltimenne? Jep, täälläkin sai ihan oikeasti miettiä milloin se on viimeksi tehty. Tänään kuitenkin sain vihdoin aikaiseksi tehtyä tämän vaivaiset parikymmentä minuuttia vievän pyykkäyksen ja rakkaat siveltimeni ovat nätisti rivissä kuivumassa.

Siveltimien pesuun ei missään nimessä kannata käyttää astianpesuanetta, vaan paras vaihtoehto on siveltimien putsaukseen tarkoitettu aine tai marseille saippua. Hätätapauksessa myös shampoo kelpaa. Itsellä on käytössä naurettavan edullinen Le Chat- Marseille saippua, jolla on hintaa noin 2,50-3euroa ostopaikasta riippuen ja sitä voi ostaa ihan päivittäistavarakaupoista siivousosastolta. Meikkisiveltimien pesun lisäksi saippua sopii herkimpien materiaalien pesuun, kuten silkin tai nahan. Niin ja voi sillä itsensäkin tietenkin pestä ;-)


 Siveltimien peseminen on todella helppoa, yksinkertaista, nopeaa ja yllättävän mukavaakin puuhaa, kunhan sen vain saa aikaiseksi aloitettua :-)

1. Kastele pestävä sivellin kauttaaltaan

2. Pyörittele märkää sivellintä saippuassa. HUOM! Älä paina tai hankaa, kevyt pyörittely riittää

 3. Huuhtele sivellin, purista hellästi vesi ja saippuia pois karvoista. Toista kohtaa 2. ja 3. niin kauan kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta

 4. Aseta pestyt siveltimet kuivumaan vaakatasossa

Siveltimien, varsinkin suurempien ja tiheiden kuivuminen vie aikaa, joten suosittelen meikkaamaan ennen siveltimien pesua, jos on tarvetta meikata vielä saman päivän aikan :-) Eiköhän kaikki pidetä pyykkiperjantai tänään ja pestään ne meikkisiveltimet! Siveltimiin kertyy aivan hirveästi bakteereja ja epäpuhtauksia ja Saaraa lainatakseni: eihän sitä voiveistäkään käytetä montaa päivää peräkkäin pesemättä välissä. Joten nyt otan tavaksi pestä siveltimeni ainakin parin kuukauden välein, eikä kerran-pari vuodessa...

Milloin teillä on viimeksi pesty meikkisiveltimet?

4 kommenttia:

 1. Pesen yleensä noin kerran kahdessa viikossa ja Fairylla :D Olen näin tehnyt jo vuosia eivätkä siveltimeni olet menneet miksikään!

  VastaaPoista
 2. Hyvä noihin on myös putsaamiseen tarkotettu suihke (saa ainakin kicksiltä). Ei mene kun pari hassua minuuttia, on riittosaa, voi putsata sellasetkin sudit jotka tuntuu menevän pilalle vedestä ja kuivaa nopeaan eli meikkaaminenkin onnistuu pian putsauksen jälkeen.
  Mulla on tapana putsata kaikki aina sunnuntaikasvonaamion vaikutuksen aikana, viikon hemmotteluhetki niin naamalle kun niille naaman ehostajillekin :)

  VastaaPoista
 3. Pesen siveltimet myös kissasaippualla, se on ollut ehdottomasti paras pesuaine siihen! Pesun teen vain tosin muutaman kuukauden välein, kannattaisi tehdä useammin. Jos näin lomalla aktivoituisi taas, kiva kun muistutit :)

  VastaaPoista
 4. Oon huomannut kaveripiirissänikin olevani aikamoinen poikkeus, sillä pesen omat siveltimeni oikeasti melkeinpä jokaikinen viikko! Lisäksi mulla on ns. vaihtosiveltimet, eli samanlaisia siveltimiä samaan tarkoitukseen (haha niin kyllä näyttää olevan sullakin :-D) joten käytän yksiä aina noin viikon verran, pesen ne ja sitten voi siirtyä toisiin niin ei sillä kuivumisellakaan ole väliä. Marseille-saippuaa mulla ei tosin ole, vaikka tarkoituksena onkin ollut hankkia moinen. Pesen omani aina shampoolla, ja en ole huomannut mitään negatiivista vaikutusta siveltimien kuntoon :) Kerran kokeilin Kicksistä ostettavaa siveltimien puhdistus-/desinfiointiainetta, mutta en kokenut sen olevan millään tavalla hintansa väärti kun halvemmillakin aineilla putsaaminen käy yhtä helposti. Yritäppäs säkin saada pesemisestä tehtyä rutiini! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela