Instagramissani on pari kertaa vilahtanut kuva itse tehdystƤ kebabista ja viime viikolla sitƤ taas tehdessƤni muistin ottaa edes pari kuvaa kyseisestƤ herkusta. Valmistaminen on todella yksinkertaista ja nopeaa, mutta lihan paistoaikaan sekƤ vetƤytymiseen ja jƤƤhtymiseen kannattaa muistaa varautua. Jauhelihana voi kƤyttƤƤ haluamaansa rasvapitoisuutta ja itse olen valmistanut sen aina 10% jauhelihasta. 400 grammasta jauhelihaa tulee noin 3-4 annosta.
Kebabliha
400g Jauhelihaa
0,5 rkl suolaa
0,5rkl paprikamaustetta
0,5 tl mustapippuria
PyƶrƤytƤ jauheliha ja mausteet tehosekoittimella, jotta liha tiivistyy ja tasoittuu. Muotoile liha tiiviiksi pƶtkƶksi ja kƤƤri tiukasti folioon. Paista lihapƶtkƶ uunipellillƤ 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Jos kƤytƤt lƤmpƶmittaria lihalle, hyvƤ sisƤlƤmpƶtila on noin 80 astetta. Paistoajan mentyƤ laita liha vetƤytymƤƤn ja jƤƤhtymƤƤn jƤƤkaappiin.
Tomaattikastike
Puolikas tƶlkki (200g) tomaattimurskaa
Puolikas sipuli
Valkosipulinkynsi
Puolikas tuore chili
1tl hunajaa
0,5 tl suolaa
VƤhƤn mustapippuria
Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla. LisƤƤ hetken pƤƤstƤ pilkottu chili, jonka jƤlkeen lisƤƤ tomaattimurska ja mausteet. Anna poreilla ja vetƤytyƤ vƤhintƤƤn puoli tuntia pienellƤ lƤmmƶllƤ, jonka jƤlkeen soseuta kastike tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella ja laita jƤƤkaappiin vetƤytymƤƤn.
Valkosipulikastike
Jogurttipurkillinen turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
Valkosipulinkynsi
Ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenƤƤn ja anna maustua ja vetƤytyƤ jƤƤkaapissa ainakin puoli tuntia. Halutessa voi lisƤtƤ valkokaalia kastikkeen joukkoon ennen jƤƤkaappiin laittamista, sopii hyvin esimerkiksi pitakebabin vƤliin!
Muista myƶs:
Suolakurkut
Pepperonit/jalapenot
Salaattiainekset
Ennen tarjoilua:
Kebablihan jƤƤhdyttyƤ avaa kƤƤrƶ ja leikkaa siitƤ ohuita lastuja. Laita kebablastut uunipellille, sivele pƤƤlle hieman ƶljyƤ ja ruskista lastut 200 asteisessa uunissa noin 5-10 minuutia.
Tarjoile kebab esimerkiksi riisin, lohkoperunoiden, ranskalaisten tai pitaleivƤn kanssa tai Iskender-tyyliin pilkotun pitaleivƤn ja salaatin seassa.
Me ollaan kans joskus tehty miehen kanssa itse kebabia, mutta jostain syystƤ siitƤ ei tullut kovin hyvƤƤ. PitƤisi varmaan kokeilla uudelleen, kun tuosta edellisestƤ kerrasta on jo aikaa useampi vuosi.
VastaaPoistaOOOoooo nam!! Pakko kokeilla viikonloppuna kun tulee vieraita :)
VastaaPoistaWau, empƤ ole tƤllasta ƤkƤnnytkƤƤn.
VastaaPoista