Polta rasvaa ja nosta sykettä: 30 minuutin tehotreeni kotipihalla

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pitkästä aikaa treenijuttuja! Tein tänään aamulla aamuaerobisena hikinorojen ja sykkeen perusteella todella tehokkaan 30minuutin kotitreenin, jossa syke on koko treenin ajan korkealla ja intensiteetti kova. Parasta kyseisessä treenissä on, että siihen ei tarvitse yhtään mitään välineitä ja sen voi tehdä missä tahansa, eli vaikka omalla kotipihalla  ja miksei omalla parvekkeellakin tai jopa mökillä laiturin nokassa. Kaloreita tulee tämän puolituntisen aikana poltettua noin 300kcal ja päälle vielä jälkipoltto, joka lisää koko päivän energiankulutusta. Eli ei huono ;-)

Treenissä sykkeet ovat korkealla ja vaikka treeni soveltuu hyvin aerobiseksi liikunnaksi ja aamulla tehtäväksi, kannattaa noin 30min ennen treeniä nauttia ainakin proteiinia. Tähän soveltuu hyvin esimerkiksi herasmoothie vesi-maitosekoitukseen tehtynä tai muu raikas smoothie :-)

 
Treenissä käytettävät liikkeet kohdistuvat eniten reisiin ja peppuun, joten treeniä ei kannata tehdä kuin pari kolme kertaa viikossa, eikä mielellään peräkkäisinä päivinä. Kyykkyjä tehdessä keskity painon pitämiseen kantapäillä. Lisäksi seuraavat liikkeet kannattaa tehdä pumppaavina pitäen liikeradan pienenä, jolloin polte on taattu ja lihas on aktivoituna koko suorituksen ajan.

Hyppykyykky
Yhden jalan pakarapumppaus
Liikettä tehden pidä liike pumppaavana ja pienenä. Tuntuman voi löytää paremmin, kun tekee liikkeen jalka ojennettuna sivulle ja polvi taivutettuna niin, että jalkapöytä on vastakkaisen jalan pakaroiden kohdalla. Tajusiko kukaan :-D Eli ei tee kickbackia, vaan jalan nostoa tosiaankin sivulle, mutta liike pumppaavana.


Vinkkinä vielä, että kannattaa ladata puhelimeen Tabata free-niminen sovellus. Todella helppokäyttöinen ja tähän treeniin käytin seuraavia asetuksia :-)


Hyviä treenejä!

3 kommenttia:

  1. Jos haluut kokeilla joskus jotain hullua, varaa itselles tunti aikaa ja vedä 1000 burpeeta! Ite tein tänään, voittaja fiilis!

    Oon iloinen puolestasi, että oot löytänyt terveelliset elämäntavat! :)

    VastaaPoista
  2. Voisitko laittaa noista kaikista liikkeistä esim videota? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela