10 x viime vuoden luetuin postaus

maanantai 6. tammikuuta 2020

Halusin vielä hieman palata summaamaan viime vuotta ja jakaa viime vuoden luetuimmat postaukset. Viime vuoteen mahtui paljon ajatuksia, kasvamista ja aroista asioista puhumista. Kerroin paljon henkilökohtaisuuksia ja asioita, joista olin ollut hiljaa. Ja vau! Sain teiltä lukijoilta aivan ihania kommentteja, henkilökohtaisia viestejä ja palautetta. Ei ollut kovin suuri yllätys, että viime vuodelta luetuimmiksi postauksiksi nousi muutama erityisen henkilökohtaine teksti muun muassa itsetuhoisuudesta, hormonitoiminnastani ja suhtautumisesta ulkonäkööni.

Lisäksi viime vuodelta nousi luetuimpien joukkoon pari (ja melkeimpä vuoden ainutta 😃) sisustuspostausta, vertailuni Cloud Nine ja GHD-muotoilurautojen välillä, kokemukseni tatuoinnin poiston aloituksesta sekä rahajuttu. Alta löytyy nämä kymmenen vuoden 2019 luetuinta postausta sekä pienet otteet jokaisesta. Toivottavasti näiden joukosta löytyy mielenkiintoista luettavaa tälle loppiaispäivälle!

Miten elämäni muuttui, kun uskalsin päästää irti laihuudesta
"Se ei vain ollut minun keholleni sellainen paino, jossa olisin pysynyt pienellä vaivalla, enkä ole koskaan myöntänyt kenellekään, että kyseisissä mitoissa ja painossa pysyminen ei ollut minulle yksinkertaista. Kova itsekriittisyys kuitenkin sai minut ylläpitämään tuota painoa todella monen asian kustannuksella. Minulle liian matalan painon vuoksi muun muassa kuukautiseni olivat poissa yli neljä vuotta, pulssini oli todella matala, palelin jatkuvasti, nukuin aika huonosti ja henkisesti en voinut kovin hyvin. Vakuuttelin olevani onnellinen ja ettei rajoittunut ruokavalio haittaa minua, vaikka todellisuudessa pakkomielteeni tietyn painon sisällä pysymisestä oli todella vahingollista."

28m2 Punavuoressa
"Muutenkin oman kodin paljastaminen toi tosi ristiriitaiset olot. Haluanko julkaista kuvia omasta turvapaikastani. Näyttää teille missä nukun, syön, teen töitä ja oleskelen. Hassua, koska ikinä aikaisemmin tällaista fiilistä ei ole tullut. Ehkä siksi, että tällä kertaa kotini tuntuu minulle niin rakkaalta."

Pieni kerrostalon parveke ja parvekkeen sisustus
"Kuten muukin kodistani, myös parveke on sisustettu pääosin kierrätetyillä kaluisteilla ja sisustusesineillä."

10 suoraa kysymystä rahasta
"Raha merkitsee myös sitä, että voin elää stressittömämmin ja mukavammin, mutta en todellakaan suhtaudu siihen intohimoisesti tai pakkomielteisesti. Olen kiinnostunut taloudesta, mutten rikastumisesta."

Lapset, lapsettomuus, ilmastonmuutos ja yksin äidiksi
"Väestöennusteen perusteella on jollain tapaa ymmärrettävää, että vapaaehtoisesti lapsettomia pariskuntia kuumotellaan lapsien saamisesta, mutta miksi äidiksi tai isäksi tuleminen yksin on silti edelleen tabu? Lähtökohtaisesti kuitenkin oletan, että suurin osa lapsista, joka syntyy ysin elävälle vanhemmalle, on erittäin haluttu ja toivottu."

Miltä tuntuu kun haluaa kuolla
"Minua pelottaa kirjoittaa tämä ja antaa kasvot vakavalle masennukselle, joka on vaatinut nuorisopsykiatrista osastohoitoa. Syy, miksen käynyt normaalisti ensimmäistä lukiovuottani johtui siitä, että jouduin ensimmäisen lukiovuoteni syksyllä akuuttilähetteellä osastohoitoon kriittisen masennuksen ja itsetuhoisuuden vuoksi. Itsetuhoisuuteni ei ole ikinä ollut näkyvää, kuten viiltelyä, vaan se liittyi ainaostaan toiveeseen kuolla."

Sisäisesti kaunis, mutta silti riittämätön?
"Kemiat, niin ystävyys- kuin romanttisissakin suhteissa, ovat minulle todella tärkeitä ja kemia ja jopa kaverillinen vetovoima on se, joka merkitsee minulle aivan älyttömästi ihmissuhteissa. Vuosien myötä lähimmät ihmiset ovat olleet minulle aina niitä, jotka saavat minut pysähtymään siihen hetkeen ja joiden seurassa voin olla ajattelematta mitään. Etenkään ulkonäköäni."

Kadun tatuointiani - tatuoinnin poisto laserilla
"Aina puhutaan, että tatuointia tulee harkita pitkään ja se tulee olemaan ikuinen. Tämä on totta, mutta on täysin inhimillistä alkaa katumaan tatuointia, vaikka se olisi ollut joskus harkittu ja paljon pidetty. Olenhan minäkin pitänyt tästä tatuoinnista joskus, mutta en enää. Mieli muuttuu ja onneksi tatuoinnin poistaminen on mahdollista."

Hormonien ja halujen paluu - vihdoin!
"Vasta kevään aikana aloin miettimään enemmän syitä seksuaaliseen haluttomuuteeni. Luonnollisesti se, ettei hormonitasapainoni ollut normaali, saattoi olla suuri tekijä siihen, ettei haluja vain löytynyt. Mitä enemmän aloin miettimään asiaa, koin, että myös epämukavuus omassa elämässä ja kehossa oli todella iso tekijä haluttomuudelle. Käytin elämässäni todella paljon energiaa epäkohtiin ja oli todella vaikea löytää sitä oikeaa fiilistä."

GHD vai Cloud Nine - Kumman ostaisin?
"Muistan ghd:ta hankkiessani miettineeni pitkään Cloud Ninen* ja ghd:n välillä päätyen kuitenkin jälkimmäiseen oikeastaan vain siitä syystä, että olin varma sen toimivuudesta. Olihan se ollut markkinoilla jo kauan."

Kuvat Joanna Suomalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela