28m2 Punavuoressa

tiistai 8. tammikuuta 2019

 Nyt se vihdoin tulee! Postaus, jota on toivottu jatkuvasti niin täällä blogin kommenteissa, kuin yksityisviesteillä Instragramissakin. Postaus mun kodista.

Kotikuvien ottaminen vain venyi ja venyi ja yksi syy tämän lykkääntymiseen oli, että minulta puuttui todella kauan kattolamppu. Olin lokakuun alussa ostanut Italiasta kierrättyskeskuksesta kattokruunun, jonka sain kotiin vasta joulukuussa. Tuntui tyhmältä julkaista kodista mitään kuvia tavallaan keskeneräisenä. Muutenkin oman kodin paljastaminen toi tosi ristiriitaiset olot. Haluanko julkaista kuvia omasta turvapaikastani. Näyttää teille missä nukun, syön, teen töitä ja oleskelen. Hassua, koska ikinä aikaisemmin tällaista fiilistä ei ole tullut. Ehkä siksi, että tällä kertaa kotini tuntuu minulle niin rakkaalta.

Kotini on pienehkö, 28m2 kokoinen parvekkeellinen yksiö Helsingin Punavuoressa. Muutama kortteli Eirantaan, muutama lisää Esplanadin puistoon. Ikkunoista näkyy Johanneksenkirkko ja Tuomiokirkko. Asuntoni yksi parhaista puolista on aivan ehdottomasti sijainti, sekä se, että kotini on asuintaloni kuudennessa kerroksessa. Saan nauttia valosta ympäri vuorokauden, eikä avarat näköalat sisäpihalle ja kattojen ylle ole yhtään hassummat. Kotini on yksinkertaisesti täydellinen!

Sisustus on todella minun näköinen: paljon vanhaa, kierrätettyä, viherkasveja ja tavaraa on esillä harkitusti. Joidenkin silmiin ehkä suht runsaasti, mutta jokainen esillä oleva tavara on minulle tärkeä. Muutamia maljakoita ja ruukkuja, sohvaa, mattoa ja tyynynpäällisiä lukuun ottamatta lähes kaikki muu on ostettu kierrätettynä nettikirppiksiltä, kierrätyskeskuksista tai kirpputorilta tai tehty löytöinä vanhempieni ja isovanhempieni kodeista. Satunnaisesti tulee hankittua jotain pientä uutta, mutta suurimmaksi osaksi olen pyrkinyt tekemään kodin piristykset ekologisesti hankkimalla käytettyä tai ottamalla käyttöön aikaisemmin tekemiäni sisustushankintoja.

Yöpöytä 2nd hand/Lamppu Pentik/Maljakot H&M Home, Granit & 2nd hand/Nojatuoli Vintage/Kaikki punoskorit H&M Home/Lipasto (2nd hand+diy), sohvapöytä (2nd hand+diy) ja Söderhamn-sohva IKEA/Matto Ellos*/Tekstiilit H&M Home, Ellos & Cold Picnic Boob Pillow (2nd hand)/Kattokruunu 2nd hand/Pimennysverhot Ellos*/Taulut netistä & isovanhemmilta

Muuttaessani minulla oli täysin erilainen visio sisustuksesta. En oikeastaan enää edes muista millainen se oli, koska kotini muotoutui kodikseni päivä kerrallaan. Tärkeimmät tavarat ja esineet löysivät paikkansa nopeasti ja siitä lähdin kokoamaan tätä kokonaisuutta, jonka näette nyt. Muutama huonekalu on lähtenyt takaisin äidin ullakolle, eteiseen bongasin käytettynä pitkään haluamani Ikean metallilipaston ja matto on vaihtunut muutaman kerran. Toistaiseksi vaalea Elloksen karvamatto saa jäädä.

Valkoiset lipastot (2nd hand) IKEA/ Karttapallo Vintage/Lampaantalja isovanhemmilta/Jakkara IKEA/Eteisen ovimatto 2nd hand/Ruskea pouf-rahi Vintage/Peili (diy) Jysk

Asuntoni koostuu yhdestä isosta huoneesta sekä kivan kokoisesta erillisestä keittiöstä sekä kunnollisesta kylpyhuoneesta, jossa on muun muassa pesukone. Asuntoni tosi hyvä pohja johtuu osittain siitä, että talo on rakennettu vasta 1960-luvulla. Asuntoa etsiessäni kävin katsomassa montaa vanhempaa asuntoa ja onneksi mikään niistä ei tärpännyt, koska asuntoni pohja on super hyvä, kaappitilaa löyty runsaasti ja yhteen isoon liukuovelliseen vaatekaappiin olen saanut mahdutettua kaikki vaatteeni sekä myös muuta tavaraa. Kaappia ei näy kuvissa, mutta se on eteisen ja sängyn välissä, samalla seinällä. Lisäksi sängyn alta olen saanut hyödynnettyä tilan sängynaluslaatikoilla, joissa on petivaatteet, takkeja ja kenkiä.

Keittiön suhteen ei olisi voinut käydä parempi tuuri, koska se on todella valoisa, pystyn syömään ja tekemään töitä keittiön tason äärellä ja pidän siitä, että se on täysin oma tilansa söpöllä kaarevalla oviaukolla. Keittiö toimii myös valokuvausstudionani ja naapureilla on ollut varmasti monta kertaa ihmettelemistä, kun olen seissyt tasojen tai jakkaran päällä kuvaamassa ja askarrellut milloin mitäkin asetelmia. 😄 Mutta minkä sille voi, että siellä on ihan täydellinen valo ja tasoille saa hyvin tehtyä kuvausympäristön.

Siinä se on. Minun pieni rakas kotini, jossa viihdyn paremmin, kuin hyvin. Toivottavasti piditte tästä pitkään odotetusta kotipostauksesta!

18 kommenttia:

  1. Ihana koti sulla. Tosi kaunis ja viihtyisä :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja kodikas koti, eikä uskoisi neliöidensä kokoiseksi, on paljon avarampi ja valoisampi – ja vielä kuvissa, jotka on otettu tähän vuodenaikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä asunnossa on ihan super pohja! Tuntuu esimerkiksi Hyvinkään asuntoani isommalta, vaikka neliöitä on muutama vähemmän :) Ja valoisuus on ehdottomasti yksiä parhaita puolia asunnossa, vaikkakin näissä kuvissa oma osuutensa oli photoshopilla :D

      Poista
  3. Sun koti on aivan ihana: kaunis, valoisa ja niin jotenkin kotoisan oloinen! Just sellainen, millainen kodin pitää ollakin! Ootko kauan asunut tuossa kodissa? Onko vuokra aivan hirveää Helsingin tasoa? Ei tarvi tuohon vuokrakysymykseen sen enempää ottaa kantaa, jos et halua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nyt olen asunut aikalailla tasan puoli vuotta :) Vuokra on veden kanssa 800e/kk, joka on aika normaali - ei edullinen, muttei ylihintainenkaan.

      Poista
  4. Aivan ihastuttava pikkukoti sinulla!

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis ja ihastuttava koti.!!!! <3 Voisin hyvin itsellenikin ottaa. :)

    VastaaPoista
  6. Niin kaunis ja inspiksiä herättävä koti!♡

    VastaaPoista
  7. Ihan mielettömän kaunis asunto, vähänkö haluaisin tulla sun tyyliseen kotiin kylään! Oma kämppäni on huomattavasti pienempi, mikä on sääli, sillä kaipaisin itsekin enemmän tilaa viherkasveille ja sohvalle. Tuo keittiönurkkaus on tosi kiva, samoin tyyli sisustaa! Musta sun vuokra on tosi hyvä, mulla toi on noin satasen alhaisempi ja 8m^2 pienempi.. toisaalta asun ehkä vähän lähempänä keskustaa. Oon pitänyt omaa kämppää kans ihan hyvähintaisena :)

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura ❤ Sulla ei todellakaan oo paha vuokra, koska kesällä asuntoa etsiessä törmäsin moniin 20-22m2 asuntoihin, joissa vuokra oli helposti 750e luokkaan vedellä tai ilman...

      Poista
  8. Aivan ihana koti ja sisustus! <3 Varsinkin tuo keittiön kaareva oviaukko on i-ha-na!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo eikö olekin! Pieni juttu, mutta antaa tosi kivan lisän asunnolle :)

      Poista
  9. Kiitos kuvista! Ihanaa kun olet löytänyt mieluisan asunnon ja tehnyt siitä todella kauniin kodin itsellesi! Onnea tupaan ja terveiset suloiselle villakoirallesi - jolla näyttää olevan oikein kissanpäivät pehmoisella taljalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kyllä, lämmin talja on Lyylin lempi paikka :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela