Pieni kerrostalon parveke ja parvekkeen sisustus

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Olin lähes varma, etten saa aikaiseksi laitettua parveketta kesäkuntoon vielä hetkeen, mutta hitsit, nämä aurinkoiset säät teki ihmeen. Parveke on sisustettu! Tällä viikolla vielä viimeistelin parvekkeen kalustuksen hankkimalla loput kasvit Plantagenista. Tarkoitus oli vain napata mukaan muutamia luomuyrttejä, mutta mukaan lähtikin myös pieni paprika, tomaatti sekä muratti. Hups! Mutta jos minulta kysytää, parvekkeella ei voi koskaan olla liikaa kasveja. Varsinkaan, jos kyseessä on oma pieni parvekeviljelmä.

Muutama viikko sitten pyörähdin Ikeassa hakemassa viimeiset tarvittavat jutut, eli hieman uusia tekstiilejä (istuintyyny ja värikäs tyyny), kukkaruukkuja, söpöt valot ja mukaan lähti lyhtykin tuomaan tunnelmaa iltoihin. Parvekkeesta tuli aikamoinen väripilkku, mutta juuri siksi pidän siitä niin paljon, vaikka itse sanonkin! 😉 Parveke on luonnossa vielä kirkkaamman sävyinen, koska olen näissä kuvissa esteettisistä syistä säätänyt saturaatiota matalemmalle ja mm. matto on oikeasti kirkkaan keltainen. Sisustuksessa näkyy vuosittain todella vahvasti tietyt trendit, mutta omaan makuun ne ovat usein liian värittömiä ja persoonattomia. Vaikka sisustusmakuni ei ole kovin erikoinen ja suosin aika yksinkertaista sisustusta, tulee kodissa ehdottomasti olla värejä - ei vain tylsää mustaa, harmaata ja valkoista. Tästä syystä muuten ostin hetki sitten Tori.fi:stä uudet vaaleansiniset sohvanpäälliset valkoisten tilalle.

Kuten muukin kodistani, myös parveke on sisustettu pääosin kierrätetyillä kaluisteilla ja sisustusesineillä. Tuoli (alun perin Ikeasta) ja kukkapöytä ovat äidiltäni, talja ikivanha, isovanhemmilta saatu ja ruukut on kerätty sieltä täältä - kirpparilta, äidin jemmoista ja niin edelleen. Oranssi jakkara ja matto taas ovat vuosia sitten hankittuja. Pakko muuten hehkuttaa vaihteeksi kalkkimaalia! Musta kukkapöytä oli ennen kirkkaan pinkki, mutta kahdella kerroksella kalkkimaalia sekä vahalla sain sille täysin uuden ilmeen. Myös alla oleva, vaaleanpunainen ruukku on maalattu kalkkimaalilla. Siis vitsit kalkkimaaleilla tuunaukseen jää koukkuun! Olen ties kuinka monta ruukkua maalannut uuden sävyiseksi, maalannut kuluneet vintage-nojatuolin jalat siistiksi ja maalannut kartonkeja kuvausalustoiksi. Olen käyttänyt Vintron sekä Domus Naturan kalkkimaaleja.

Parvekkeeni on itään, joten toivon, että se on kaikille kasveilleni, erityisesti herkille yrteille optimaalinen. Koko parveke kylpee valossa aamut, mutta muuten paikka on kiva varjoisa. Sormet ristiin, että saan nauttia omasta sadosta pitkälle syksyyn! Vaikka rakastan kasveja ja olen niin innoissani tästä omasta viljelmästä, olen aika unohtavainen muun muassa kastelun suhteen. Onneksi nyt ei ole pelkoa, että kasvit olisivat päiväkausia läpi päivän kovassa paahteessa ilman kastelua. Kukat ovat toistaiseksi aika tylsät, mutta kunhan lämpimät kesäyöt ovat varmoja, vaihdan kevätkukat kesäisempiin, jotka eivät kuole helposti!

On oma parveke kyllä todella kiva ja vaikka parveke ei ole ikinä ollut oman asuntoni vaatimuslistalla. Parveke tuo kivaa tilan tuntua pieneen kotiin ja onhan tuo ihana paikka kesäisin istua iltaa tai nauttia aamuauringosta. Jos jotain muuttaisin, olisi se koko. Tuo voisi olla edes hippasen isompi, koska tällä hetkellä esimerkiksi tuota nojatuolia ei voi siirtää senttiäkään, tai ovi ei mene kiinni. Mutta en siltikään valita!

Onko teillä laitettu jo parvekkeet ja terassit kesäkuntoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela