ghd vai Cloud Nine - Kumman ostaisin?

tiistai 5. helmikuuta 2019

*Cloud Nine-muotoilurauta saatu Eleven.fi, sisältää mainoslinkkejä

Omistan useamman kihartimen, mutta muotoiluraudassa vannoin yli kolme vuotta ghd:n klassiseen IV Styleriin. Kyseinen ghd pelittää edelleen ja en ollut edes ajatellut uuden hankkimista, mutta saadessani mahdollisuuden kokeilla Cloud Nine The Original Iron-muotoilurautaa*, halusin ehdottomasti lähteä ottamaan selvää voisiko se päihittää ghd:n. Muistan ghd:ta hankkiessani miettineeni pitkään Cloud Ninen* ja ghd:n välillä päätyen kuitenkin jälkimmäiseen oikeastaan vain siitä syystä, että olin varma sen toimivuudesta. Olihan se ollut markkinoilla jo kauan.

Cloud Nine sai alkunsa ghd:n perustajajäsenen lähti haastamaan ghd:n haluten tuoda markkinoille hiusteknologian ghd:ta pidemmälle vievän muotoiluraudan. Omistamani ghd IV Styler lämpenee 185 asteeseen, eikä siinä ole mahdollisuutta lämpötilan säätämiseen. Cloud Nine The Original Ironissa taas on mahdollista säätää lämpötilaa viiteen eri lämpötilaan 100-200 asteen väliltä. Muita huomaamiani eroavaisuuksia ovat muun muassa se, että Cloud Nine on ghd:ta huomattavasti kevyempi ja kuumenee nopeammin. Koon puolesta raudat ovat lähes identtiset.

Hyvä muotoilurauta on hiustenkuivaimen rinnalla tärkein väline hiusten laittamiseen ja jos tarvitsisi, voisin ihan hyvin luopua kaikista muista kihartimista, koska hyvän kokoisella ja laadukkaalla muotoiluraudalla onnistuu kiharat ja suoristus todella helposti. Käytänkin kaikista eniten kihartamiseen juurikin muotoilurautaa, koska se on nopea ja pääsen helpolla, koska voin käyttää yhtä välinettä suoristamista ja kihartamista vaativiin hiusosioihin. Tästä syystä aikoinaan panostin ihan mielelläni muotoilurautaan ja ostin ghd:n, jolla on hintaa toistasataa. Nyt esimerkiksi Elevenillä saamani Cloud Nine The Original Iron (199€) on hieman ghd IV Styleria* (158,60€) hintavampi. 

Cloud Ninella on muuten hieman edullisempikin, todella paljon hehkutettu The Touch-muotoilurauta*, joka lämpenee välittömästi 195 asteen lämpötilaan ja kosketustoiminnon avulla lämpötilan saa laskettua hellävaraiseen 165 asteeseen. Cloud Nine The Original Iron ja ghd IV Styler katkaisevat virran automaattisesti 30 minuutin jälkeen, mutta tuo The Touch sammuu automaattisesti jo 30 sekunnin käyttämättömyyden jälkeen, mutta kuumenee uudelleen välittömästi, kun levyt painetaan yhteen. Tuo toiminto olisi ihan mahtava The Original Ironissakin!

Täysin rehellisesti, jos voisin valita toisin, olisi pitänyt hankkia aikoinaan Cloud Nine. Kevyempi rauta on käytössä ergonomisempi ja vaikka ghd:kin kuumenee nopeasti, on vieläkin nopeammin kuumeneva Cloud Nine käytössä kätevämpi. Käytän oikeastaan aina alle 200 asteen lämpötiloja hiuksiani muotoillessa, joten en ole varsinaisesti edes kaivannut säädettävää lämpötilaa muotoilurautaan, mutta koska useimmiten haluan suoristustuloksen olevan vain silottavaa, ei piikkisuoraa, on Cloud Ninessa ollut käytössä ahkerasti 150 asteen lämpötila, joka silottaa ja suoristaa pörröistä hiusta jo yhdellä vedolla ja on hiukselle hellävaraisempi lämpötila. Kihartamiseen taas olen käyttänyt hieman korkeampaa lämpötilaa. 

Niin siinä sitten kävi. Cloud Nine syrjäytti rakastamani ghd:n ja nykyään käytössä on ollut ainoastaan tämä Cloud Nine. Ghd lähtee kiertoon ja aion jatkaa tästä lähin ainoastaan Cloud Ninen käyttäjänä. Eli jos punnitsette ghd:n ja Cloud Ninen välillä, minulta suosittelun saa tämän kokeilun myötä Cloud Nine. Tietenkin ghd on myös ihan huippu, koska en ollut edes harkinnut ennen tätä mahdollisuutta uuden muotoiluraudan hankkimista ja ghd on ollut ehdottomasti näiden vuosien aikana kokeilemiani edullisempia muotoilurautoja moninkertaisesti parempi. Nyt kuitenkin saadessani tuntumaa ja käyttökokemusta Cloud Ninesta, voin myöntää sen olevan ghd:ta parempi.

Kannattaa muuten pitää silmällä Instagramiani (@Mikaelakosk), jonne laitan arvottavaksi yhdelle onnekkaalle Cloud Nine The Touch-muotoiluraudan yhteistyössä Elevenin kanssa!


Löytyykö teiltä ghd tai Cloud Nine? Ja toivottavasti tästä postauksesta oli apua, jos olet harkinnut jomman kumman hankkimista tai punninnut näiden kahden välillä!

2 kommenttia:

  1. Huh, onpa näissäkin hinnat nousseet. Ostin ensimmäisen ka tällä hetkellä myös ainoani ghd:n vuonna 2008. Silloin hinta oli muistaakseni 120 € ja ostoa mietin hyvon tarkkaan monta kuukautta, sillä 17-vuotiaalle yksinään asuvalle nuorelle se oli järkyttävän suuri sijoitus. Ghd on kyllä maksanut itsensä takaisin tässä yli 10 vuoden aikana, sillä se toimii edelleen moitteettomasti niin suorittaessa ja kihartaessa. Käytän rautaa aina muutaman kerran kuukaudessa. Joka tapauksessa, sitten kun joskus ghd:stä aika jättää, uskon siirtyväni Cloud Nineen, juurikin tuon säädeltävän lämpötilan vuoksi. Silloin aikonaan kymmenisen vuotta sitten, kun Cloud Nine tuli markkinoille, puhuttiin siitä että ghd:n laatu olisi laskenut tuotannon siirtyessä jonnekin muuallem, mutta hinta vain silti noussut. En tiedä pitikö tämä paikkaansa, mutta siltikin mielelläni panostan laadukkaaseen rautaan, varsinkin jos se kestää yhtä kauan kuin tämä nykyinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti olen samaa mieltä, että kannattaa panosta hyvään muotoilurautaan :) Itsekään en olisi edes miettinyt uuden hankkimista, ellei olisi tullut tämä mahdollisuus, koska ghd toimi edelleen täydellisesti eikä ollut merkkiäkään tien päähän tulemisesta. Suosittelen lämpimästi seuraavaksi hankinnaksi Cloud Ninea, kun uuden hankkiminen tulee ajankohtaiseksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela