Kadun tatuointiani - tatuoinnin poisto laserilla

perjantai 15. marraskuuta 2019

Yhteistyö MABEL

Olen aika varma, etten ole ainoa, jolla on nuorempana otettu, ei ihan niin harkittu, tatuointi. Tai tatuointeja. Minulta niitä ainakin löytyy. Muistatte varmasti 2010 luvun alkupuolella muotiin tulleet pienet rannetatuoinnit, joissa on kaunolla jokin sana tai lyhyt teksti. Vitsit sellainen näytti mielestäni kauniilta ja olin tuolloin ihan varma, että se olisi tatuointi, jota rakastan ikuisesti. No, toisin kävi. Nykyisin se on ainoa tatuointi, joka minua selkeästi häiritsee ja josta en pidä.

Rannetatuointini on ottamistani tatuoinneista toinen (Minulla on kaiken kaikkiaan lähes 10 tatuointia) ja otin sen vuonna 2011 asuessani Tukholmassa. Olin edeltävänä alkukesänä jo ottanut samassa paikassa ensimmäisen tatuointini (tämäkin kiva pieni tekstitatuointi. Ei varmasti yllätä!) ja seuraavana syksynä kävin ottamassa toisen ranteeseeni. Siitä lähtien ranteeni sisäsivua on koristanut sana "Beloved".

Minulla on tuon rannetatuoinnin lisäksi muutamia pieniä tatuointeja, joista en pahemmin enää välitä, mutta syy, miksi halusin lähteä poistamaan juuri tämän ranteen tekstitatuoinnin, on sen todella näkyvä paikka. Ainahan se ei ole esillä, mutta vilahtelee jatkuvasti, joka on alkanut häiritsemään itseä varsinkin, kun moni kysyy mitä siinä lukee. Muun muassa tuosta oppineena tulen jatkossa ottamaan mahdolliset tekstitatuoinnit selkeällä, ei liian koristeellisella fontilla... Eli taustani poistoon on minua häiritsevä kohta ja mikäli kyseinen tatuointi olisi jossain muualla, enemmän piilossa, en olisi välttämättä lähtenyt poistattamaan tätä tatuointia. Aina puhutaan, että tatuointia tulee harkita pitkään ja se tulee olemaan ikuinen. Tämä on totta, mutta on täysin inhimillistä alkaa katumaan tatuointia, vaikka se olisi ollut joskus harkittu ja paljon pidetty. Olenhan minäkin pitänyt tästä tatuoinnista joskus, mutta en enää. Mieli muuttuu ja onneksi tatuoinnin poistaminen on mahdollista.

tatuoinnin poisto laserilla
Aloitimme viime viikolla yhteistyössä esteettisen hoitola Mabelin kanssa poistamaan tatuointiani. MABEL tarjoaa esteettisiä kauneudenhoitoja, kuten botuliinihoitoja, täyteainehoitoja sekä erilaisia kasvohoitoja, kuten plasmahoitoa, mikroneulausta, mesoterapiaa ja kemiallista kuorintaa. Näiden lisäksi palveluissa on tatuoinnin poisto laserilla ja kosmetologin palveluita. Mabel sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa Korkeavuorenkadulla ja kaikki esteettiset toimenpiteet, tatuoinnin poiston mukaan lukien, tekee terveydenhuollon ammattilaiset Jenny ja Ida. Mabel on rekisteröity yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajaksi. Mabelissa kaikki injektiohoidot tehdään terveydenhuollon ammattilaisen suorittamana ja Jennyllä sekä Idalla on botuliinihoitojen ja muiden injektiohoitojen tekemisestä ja tatuoinnin poistosta monien vuosien kokemus.

Ennen ensimmäistä poistokertaa olin käynyt jo kerran yhdessä konsultaatiossa, mutta vielä ennen poiston aloitusta kävimme lyhyesti läpi mitä toimenpiteessä tapahtuu sekä tatuoinnin poiston jälkeiset hoito-ohjeet sekä miten tatuointi lähtee haalenemaan ajan myötä. Lähtiessä tekemään tatuoinnin poistoa on todella tärkeä asennoitua siihen, että se vie aikaa ja poistokertoja tarvitsee useita. Tatuoinnin poisto laserila perustuu siihen, että laser saa aikaan värin pilkkoutumisen pieniksi partikkeleiksi, jotka kulkeutuvat pois aineenvaihdunnan avulla. Väri poistuu kehosta useita viikkoja ja tämän takia poistoja tehdäänkin vain noin kolmen kuukauden välein. Riippuen tatuoinnin koosta, väreistä ja siitä, kuinka syvällä väri on ihossa, poistokertoja tarvitsee useimmiten noin 6-12. Ihan  vielä ensimmäisen kerran jälkeen ei pysty sanomaan kuinka monta poistokertaa tatuointi vaatii, koska tatuoinnin poiston nopeus on niin yksilöllistä. Myös tarpeeksi pitkien välien pito poistojen välissä on tärkeää, jottei niin sanottuja haamukuvia pääse syntymään.

tatuoinnin poisto helsinki
tatuoinnin poisto laserilla mabel
idnosto
tatuoinnin poisto helsinki
Itse tatuoinnin poisto on varsinkin pienissä kuvissa todella nopeaa, eikä laserilla käsitellä yhtä kohtaa kuin kerran. Itsessään tatuoinnin poistoon kuuluu kolme vaihetta:

1. Alueen puudutus
Hoidettava alue puudutetaan puudutevoiteella ja kylmällä n. 15-20 minuutin ajan.

2. Tatuoinnin käsittely laserilla
Itse poisto on todella nopeaa ja Mabel käyttää tatuoinnin poistoissa todella edistyksellistä ja tehokasta Q-Switched Q10-laseria. Käsittelyissä käytetään tiettyä aallonpituutta riippuen tatuoinnin väreistä ja haasteellisuudesta. Käsittelyn aikana tuntuu pientä sähköiskumaista kipua ja tatuointi muuttuu käsittelyn aikana vaaleaksi, mutta se on vain merkki, että käytettävä aallonpituus on oikea. Itse laserkäsittely ei kestä kuin muutamia sekunteja, mikäli tatuointi on pieni, kuten minulla.

3. Hoitoalueen käsittely hoitovoiteella
Hoidon jälkeen iho on hieman arka ja kuumottava ja hoidon jälkeen iholla esiintyy punoitusta ja turvotusta, jota helpotetaan kylmällä ja hoitovoiteella. Iholle saattaa ilmestyä myöhemmin myös vesirakkuloita, mutta kaikki oireet helpottavat ensimmäisen viikon aikana. Kotona hoidettua aluetta tulee rasvata perusvoiteella pari kertaa päivässä ensimmäisen viikon ajan ja saunomista ja kuumaa vettä on hyvä välttää niin kauan, kunnes alue on kokonaan parantunut. Lisäksi ihoaluetta tulee suojata auringolta noin 3vk ajan laserkäsittelyn jälkeen.

tatuoinnin poisto laserilla
tatuoinnin poisto kokemuksia
Nyt ensimmäisestä poistosta on kulunut viikko ja jo nyt tatuoinnin keskiosasta huomaa selkeää haalenemista (yllä olevassa kuvassa tatuointi heti poiston jälkeen). Innolla odotan miten tatuointi lähtee haalenemaan tulevien kuukausien aikana! Seuraava poistokerta menee vasta ensi vuoden puolelle ja toisen kerran jälkeen näkyy varmasti jo todella paljon tuloksia.

Tulen päivittämään vielä hoidon keskivaiheilla sekä tietenkin tatuoinnin poiston päätyttyä tarkemmin blogiin fiiliksiä ja poiston edistymistä. Tein myös Instagramiini (@mikaelakosk) oman highlightsin tatuoinnin poistolle, johon päivitän aktiivisemmin jokaisen poistokerran ohessa stooreja. Ja hei, mikäli tatuoinnin poistoon liittyen herää kysymyksiä, voitte laittaa niitä minulle esimerkiksi Instagramissa tai kysyä suoraan Mabelin Idalta ja Jennyltä sähköpostitse tai heidän Instagramissa.

Onko teillä kokemusta tatuoinnin poistosta tai onko se ollut mielessä?

Korkeavuorenkatu 11
00130 Helsinki
0413195845 / info@mabel.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela