Kun akne yllättää

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Olen viimeisen parin kuukauden aikana törmännyt niinkin ikävään ongelmaan, kuin vuosi kaudet hyvänä pysyneen ihoni kunnon totaaliseen huonomiseen. Viimeisen parin viikon aikana tilanne on mennyt entistä pahemmaksi ja luonnollisesti ihon kunto vaikuttaa mielialaan sekä itsetuntoon. Minulta on hoidettu lähes kymmenen vuotta sitten keskivaikea akne ja yhden hoitokerran jälkeen iho onkin pysynyt suhteellisen siistissä ja hyvässä kunnossa muutamia yksittäisiä silloin tällöin ilmestyviä näppyjä. Nyt kuitenkin tähän on tullut totaalinen muutos. Varoitan jo nyt postauksen ällöttävistä kuvista!


 Akne ei onnekseni ole levinnyt koko kasvoille vaan enimmäkseen se on ryhmittynyt leukaluille ja erityisesti kasvojen oikealle puolelle, joista kuvatkin ovat. Vasen puoli on huomattavasti siistimpi. Olen hieman hämilläni millä perusteella se on juurikin tuolle oikealle puolelle tullut. Syynä ei nimittäin voi olla esimerkiksi likainen tyyny, koska nukun eniten vasemmalla kyljelläni tai selälteen sekä vaihdan lakanat usein. Olen viimeisenä muutamana kuukautena törmännyt muihinkin hormonaalisiin muutoksiin ja esimerkiksi kuukautiseni, jotka ovat olleet vuosia todella täsmälliset, ovat jääneet kerran kokonaan välistä, ovat epäsäännölliset ja tällä hetkellä ne pitäisi olla juuri meneillään, koska e-pillereistä on väliviikko, mutta eipä kuulu viikonlopun yhden päivän epämääräistä vuotoa lukuunottamatta. Olen vielä samoja pillereitä syönyt siitä lähtien, kun akne hoidettiin yläasteella. Joten oletettavasti ja itse analysoimalla iho ja kroppa on alkanut nyt reagoimaan laihtumiseen ja kevään stressiin viiveellä.


 Vaihdoin joku aikaa sitten hieman vahvempaan, aikaisemminkin hyväksi todenneeseeni Sebamedin puhdistusaineeseen ja ostin aikaisemminkin käytössä ollutta Acnex-puhdistusliosta. Kuitenkin nämä eivät ole pelkästään tehonnut, joten tänään kävin vielä täydentämässä tehokeinoja antiseptisellä lioksella (oli muutenkin loppunut), Basiron-voiteella sekä uutena kokeiluna Zinkosal-P sinkki-pastella. Katsotaan miten nämä alkavat tehoamaan noihin inhottaviin isoihon ja tulehtuneisiin finneihin. On meinaan kipeitä ja todella vaikea peittää meikillä :-(

 
Vaikka iho olisi kuinka epäpuhdas, rasvainen ja finninen, on sen kosteutus todella tärkeää tästä huolimatta ja helposti alkaa ylihoitamaan ihoa ilman kosteutusta, jolloin tilanne vain pahenee. Sain tässä joku aikaa sitten kotiini paketin, jossa oli VICHYn Aqualia thermal kosteusvoide sekä seerumi pintakuivalle iholle. Ihoni on nykyään sekaiho ja kuivuu erityisesti poskista sekä otsasta, joten nämä ovat oikeita nappituotteita minulle ja kosteusvoiteesta on saatavilla omat versiot erittäin kuivalle ja herkälle iholle sekä normaalille ja rasvoittuvalle iholle, joista itsellä on tuo jälkimmäinen nyt käytössä. Tähän mennessä kokemukset ovat jälleen kerran todella hyvät, voide ja seerumi imeytyvät nopeasti eikä jätä inhottavaa irtoavaa kerrosta iholle.
 

Katsotaan mihin suuntaan tämä iho tästä lähtee menemään. Onko teistä muut joutuneet aikuisiän aknen riivaamaksi ja piinaamaksi? Mitkä keinot ovat olleet hyviä ja auttaneet?

ps. Vien huomenna heti klo 10 Hyvinkäälle Willan kirppikselle vaatteita myyntiin. Eli jos on vapaapäivä, kannattaa vaikka kauempaakin tulla pyörähtämään kauppakeskus Willassa tsekkaamassa alet ja samalla tonkimassa kirppispöytäni kirppiksellä, joka sijaitsee siinä ihan lähellä :-) Pöytä M65 ja pöydän pidän 1.7. asti.

52 kommenttia:

 1. Voi apua toi sinkkipasta tukkii ihon - ainakin itselläni tällainen kokemus. Käytin sitä muutaman vuoden pahimpiin aknenäppyihin ja näpyt alkoivat pikku hiljaa pahentua sitä käyttäessä. Kävin ihotautilääkärillä, joka määräsi Tetralysal -kuurin sekä basironin. Niitä jaksoin syödä kuukauden ennen kuin lähdin hakemaan roaccutania. E-pillereiksi vaihdettiin cypretyl, jonka pitäisi vaikuttaa ehkäisevästi akneen. Toivottavasti löydät itsellesi ja omaan ihoosi sopivan ratkaisun! Tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko yhtyä edelliseen; sama kävi täällä! Koitin tällä saada vaalennettua aknearpiani mutta akne sen sijaan paheni entisestään :s en suosittele!

   Poista
 2. start to take pills and your skin will be perfect <3 everything else is so much a struggle...

  VastaaPoista
 3. Mä oon kohta kolkyt ja kärsin edelleen aknesta. Varsinkin kun tulin raskaaksi ja piti luonnollisesti jättää e-pillerit pois, iho meni todella pahaan kuntoon. Nyt aloitin jälleen cypretylin käytön (e-pillerit) ja toivon että alkaisivat vaikuttamaan mahdollisimman pian.. Siinä voi tosin kestää 3-6kk. Mun kohalla basironista, tetralysalista ym ei ole ollut mitään apua, koska akne johtuu mulla hormonihäiriöstä. Voi olla et sullakin on kyse siitä, kannattaisi ehkä käydä lääkärin juttusilla...

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä sinne ,eiköhän se iho siitä parane:) Älä stressaa asiasta liikaa<3

  VastaaPoista
 5. Mua on nyt vaivannu sama ongelma yli vuoden, e-pillereiden lopettamisen jälkeen tuntui pahenevan :/ Epäpuhtauksia mulla ei oo määrällisesti hirveesti, lähinnä leuassa ja satunnaisesti muualla, mutta tuossa leuassa on ihan aina, ja ne tulee aina takaisin samaan paikkaan... Ne on myös tosi kipeitä ja tulehtuneita, mikään ei tunnu auttavan. Saattaa myös pysyä jonkun kuukauden verran siinä, ja sen jälkeen jää arpi. Ainakin itselläni vaikuttaa todella paljon itsetuntoon, lisäksi menee hirveesti aikaa kun aamusin niitä yrittää peittää (mahdoton tehtävä) eikä meikittä kehtaa mennä minnekään. Liikkeellä ollessakin tarkistan koko ajan onko naama suht peitetty ja mietin tuijottaako muut, vaikka ei niitä varmaan kiinnosta. Nyt on kokeilussa adapaleeni, katsotaan auttaisiko yhtään, ja aion aloittaa myös e-pillerit uudelleen... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Suosittelen Dermaligican putsareita, ne ovat huippuja :)

  VastaaPoista
 7. Jos sulla on palkkarissa kreatiinia, myös se saattaa herättää naaman kukkimaan. Ainakin itselläni käy niin!

  VastaaPoista
 8. Ihan saman kokemuksen olen kokenut viime viikkoina. Ihan yhtäkkiä alkanut naama kukkimaan. Ajattelin että laihdutus ja häästressi on yhtäkkiä räjähtänyt naaman kautta. Sattuu ja on rumia. Minulla ei koskaan ennen oikeastaan ole ollut edes finnejä tai aknea.
  Kiitos postauksesta. Pitää huomenna heti mennä apteekkiin ostoksille!

  VastaaPoista
 9. Pidätkö puhelimeen puhuessa puhelinta oikealla korvalla? Kannattaa puhdistaa säännöllisesti puhelimen poskee vasten oleva pinta, koska siinä on tosi paljon likaa. Mullekin tuli finnejä aina oikeaan poskeen, mutta sitten aloin puhdistaa puhelimen näyttöä ja näppäimistöä parin päivän välein ja finnit poskesta hävis.

  VastaaPoista
 10. Mulla on diagnosoitu pari vuotta sitten aikuisiän akne, jonka ilmeisesti laukaisivat minipillerit tai Glaira-nimiset e-pillerit (gynen mielipide). Ennen kyseisiä pillereitä mulla ei ollut edes teininä finnin finniä vaan enemmänki hilseilevän kuiva iho. Vuosi sitte mulla alkoi myös ilmestyä suun ympärille vähän samannäköistä näppylää ku sulla, ja se diagnosoitiin suunympärysihottumaksi ja ruusufinniksi. Kantsi sunkin ehkä pyytää ihotautilääkärin arvio, että voisko tuo olla ruusufinniä, kun on noin paikallista. Kannattaa vaihtaa pillerit Diane Novaan tai sen edullisiin rinnakkaisvalmisteisiin (Vrey, Cypretyl). Pyydä myös lääkäriltä ensiavuksi tetrasykliinikuuri, jolla saat tulehduksen kuriin. Älä missään nimessä käytä kortisonivoiteita, sillä ne vain pahentavat suunympärusihottumaa. Itse käytän myös tuota Basironia, jos näppyjä ehtii kaikesta huolimatta tulla. Muita hyviä iholle käytettäviä tuotteita vat Dalacin ja Rozex.
  Tiedän, että monet karsastavat antibiootteja ja muita tujuja lääkkeitä, mutta kun kärsii oikeasti kipeistä finneistä ja tuntee itsensä rumaksi (muut yleensä eivät edes noteeraa finnejä), niin minusta on oikeus vaatia tepsivää lääkehoitoa. Oireet voivat toki uusiutua kuurin loputtua, mutta ei niin käy aina. Tietenkin kannattaa hetki katsella, jos iho alkaisi rauhoittua. Sulla on varmaan hormonitoiminta vähän sekaisin, koska treenaat kovaa ja rasvaprosentti laskee ja käytät lisäravinteita. Tsemppiä! Olet joka tapauksessa upea.

  VastaaPoista
 11. Mulla tuli alkuun kun vaihdoin minipillereihin, ihan hillittömiä hormonipaiseita. Ekaksi niitä oli naamassa noin puoli vuotta, sitten selässä kolmisen kuukautta ja nyt on enää satunnaisesti finnejä. Ikää 30. Voisko sun voimakas laihtuminen olla aiheuttanut nyt jonkun hormonihäiriön sun kropassa? Voisi kuvitella, että kun esimerkisi sairaalloisen laihoilla kun kuukautiset jää pois, sekään ei tapahtuisi ihan kertaheitolla, vaan kroppa varoittelisi jotenkin - niinkuin esimerkiksi näin niinkuin sinulla. Mä varmaan itse ottaisin laihduttamisen kanssa vähän iisimmin nyt jonkun aikaa, ja katsoisin mitä tapahtuu. Lisäksi välttelisin varmaankin vahvojen finniaineiden käyttöä, joskus ne saattavat aiheuttaa ihon kukkimista, mulla ainakin nuorempana kun käytin noita finni-iholle tarkoitettuja tuotteita, finnejä tuli enemmän kuin kevyemmillä aineilla. Ainahan finni-iho ei suoraan tarkoita rasvoittuvaa ihoa. Paljon mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, sitä voidaan vaan arvailla :D Mutta ei muuten varmaan haittais käydä tarkistamassa pillereiden soveltuvuus, jos ne ei toimi toivotulla lailla.

  VastaaPoista
 12. Mulla oli sama ongelma vielä pari kuukautta sitten. Tujut puhdistustuotteet tuntui vaan pahentavan tilannetta. Mulla auttoi vaihto hellävaraisempiin ihonhoitotuotteisiin, ja rahkan syönnin lopetin myös. Eli maito saattoi vaikuttaa, en tiedä? Käytän edelleen maitotuotteita (juustoa, kahvimaitoa), mutta rahkan (pari purkkia päivässä) lopetin. Nyt on enää satunnaisia finnejä, onneksi.

  VastaaPoista
 13. Kokeilin n.vuosi sitten häivyttää vanhoista finneistä jääneitä punaisia läiskiä tuolla sinkkipastalla. Iho räjähti ihan täysin ja näytti melkeinpä pahemmalta mitä sulla nyt. :( en todellakaan suosittele! Menin ihotautilääkärille, ja olin jo melkein valmis aloittamaan roaccutan kuurin. Tultiin lääkärin kans kuitenkin siihen tulokseen, että kokeillaan ensin jotain muuta. Lääkäri määräsikin avitcid voidetta. Ja onneksi määräsikin, sain siitä nimittäin avun ja tällä hetkellä iho on erinomaisessa kunnossa :) Suosittelen siis lämpimästi!

  VastaaPoista
 14. Itellä ei valitettavasti löydy kauheesti positiivista sanottavaa noista apteekin tujuista aknenhoitotuotteista. Basiron tai reseptivalmiste Skinoren ajottaisessa käytössä,muutoin käytössä olleet Exuvianen hellävaraiset ihonputsarit ja rasvat.Lisänä kk välein käynti kosmetologilla exuviancehoidossa joss tehdään kans mekaaninen ihonpuhdistus samalla. Vaikka loppuraskaus meneillään, ei ihoni ole aikoihin ollut näin hyvä! toki raskaushormooneillakin on varmasti vaikutusta asiaan :)

  Suosittelen kuitenkin jättään ihan eka pois nuo tujut tuotteet, ne usein vaan pahentaa ogelmaa!

  VastaaPoista
 15. Moikka!! Itelläni on ollut akne noin kaksi vuotta sitten, ja tämä oli sata kertaa pahempi kuin sinulla!!!:/ menin ihotautilääkärille joka määräsi cypretyl nimiset e-pillerit ja käski heittämään kaikki noi turhat basironit ja kumppanit pois!! Iho tarvitsee oman ph eli sebamed on ollut pelastus ainakin minulle!:) ja kuten sanoit iho pitää kosteuttaa käy apteekissa ostamassa orionin ceralan kosteusvoide ja aamuin/illoin naamaan!!!! Ja tämä oli tärkein neuvo häneltä!! KAIKKI MEIKIT ROSKIIN!! älä yritä peittää niitä millään tavalla kahteen kuukauteen niin huomaat ihossasi eron! Itse vaihdoin tunkkasen meikkivoiteen värilliseen kosteusvoiteeseen sekä puuterin irtopuuteriin!! Iho saa hengittää mutta saa kuitenkin suojaa ulkona olevilta saasteilta!! Ekaan puoleen vuoteen en kuorinut tai laittanut mitään naamioita iholle, mutta parhaaksi kuorintavoiteeksi olen löytänyt favoran herkänihon kuprintavoiteen!!!:) hyvää loppu kesää sinulle, olet mieletön ja ihana tyttö♡ toivon että näistä vinkeistäni on sinulle hyötyä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on pakko nyt takertua jonkin verran, varsinkin tuohon kosmetiikkaosaan. Meikit ei koskaan tuki ihoa, vaan yleisin virhe tulee siinä pesuvaiheessa kun porukka ei muista kunnolla pestä ihoa vaan meikin jäänteet jää sinne muhimaan. Tietty paksut meikkivoiteet voi tuntua ikävältä iholla jos iho kaipais peittävyydeltä jotain kevyempää, mutta yleisesti ottaen sillä ei ole mitään väliä. Ja irtopuuteri ei ole kevyempi kuin kivipuuteri, mutta irtopuuteria on yleensä vaikeampi laittaa sillä pikkuvipalla niin sitä tulee laitettua sudilla vähemmän.

   Ja meikin käyttö on kyllä ihan hyvästä, sillä se suojaa ihoa. Kesällä suojakertoimella varustettu meikkivoide tietty suojaa, sama talvella. Talvella se suojaa ihoa myös pakkaselta ja ihan normi kaupunkiolosuhteissa meikkikerros suojaa ihon saasteilta. :)

   Poista
  2. Minulla ainakin meikki pahensi aknea ja ihan takuulla puhdistin aina huolellisesti. Eikä ollut huonolaatuisia meikkejä tms. En ole sen jälkeen käyttänyt minkäänlaista meikkivoidetta ja iho pysyy parempana.

   Myös minulla nuo apteekin tuotteet vain pahensivat. Nyt käytän Marja Entrichin tuotteita ja olen niihin enemmän kuin tyytyväinen.

   Poista
 16. Kiitos kaikille vinkeistä! E-pillereistä on ollut koko ajan käytössä Diane Nova tai rinnakkaisvalmiste, joten niillä ei asia voi korjaantua :-( Sinkkivoiteen jätän kommenttien perusteella suosiolla muuhun käyttöön. Kokeilen miten iho alkaa paranemaan, jos iltaisin putsaan Sebamedilla ja pyyhin leuan Acnex-lioksella, kosteutan seerumilla ja laitan finneihin basironia ja aamuisin putsaan hellävaraisemmalla puhdistusaineella, pyyhin kasvovedellä, kosteutan ja laitan basironia pahimpiin finneihin. Jos ei parissa viikossa tapahdu muutosta, siirryn ihotautilääkärin puoleen. Pidän teitä ajan tasalla ja vinkkejä saa edelleen laittaa! Varmasti apua muillekin samasta kärsiville :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesetkö kasvot ja kaulan heti treenin jälkeen? Itsellä naama räjähti myös kukkimaan jonkun aikaa treenaamisen aloitettunani ja eräs tuttu vinkkasi että naama kannattaa pestä heti treenin jälkeen, mielellään jo salilla pesuaineella. Itsellä iho rauhoittui selvästi tämän neuvon jälkeen! Eli otappa joku kevyt vaahtoputsari treenilaukkuun mukaan. :) Kyllähän ne aika epähygieeniset treenivälineet kuitenkin on kun moni käyttää, eikä kaikki välttämättä ole niin tarkkoja tämän salihygienian kanssa. :) Sitä saattaa usein myös hipaista kasvoja ja pyyhkiä hikeä naamaltaan huomaamatta "likaisilla" käsillä.. Varsinkin jos on herkkä iho, naama saattaa ärähtää hyvinkin äkkiä!

   Poista
 17. Oma kokemukseni on,että kalliit ja tujut tuotteet vain pahentaa ihoa. Mulla on naamalle ollut toimiva ja tarpeeksi hellä LVn puhdistusvaahto(hajusteeton) sekä Erisan puhdistusgeeli(hajusteeton). Toivon ettei niiden valmistusta koskaan lopeteta! Mutta en tiedä onko sun ihosi kuinka herkkä,jos ei niin saattaahan nuo mainitsemasi tuotteet toimiakin. Äl huoli, et ole ainu joka kärsii inhottavista finneistä :)

  VastaaPoista
 18. Mulla on joskus ollut todella paha akne, mutta siitä onneksi päästiin eroon eikä sen koommin oo mitään iho-ongelmia ollut.. Saa nähdä tuleeko niitä mullekin joskus myöhemmin - toivottavasti ei.. En nyt mitään neuvoa osaa antaa, basironia kokeilin silloin itsekin ennen kuin aloitin roacuttan-kuurin, joka sitte lopulta auttoi. En voi muuta kuin linkittää tähän nyt omat aknekuvat ja kuvasarjan sen paranemisesta ja toivoa sen tuovan lohtua ensin niin, että sun iho alkaa ehkä jo näyttämään melkeen hyvältä verrattuna tähän (:D) ja toisekseen, että sun iho tulee kyllä olemaan vielä hyvässä kunnossa kun minäkin sain oman ihon kuntoon :) En tosin tiedä millainen akne sulla silloin aikaisemmin oli, mutta laitan tämän nyt kuitenkin :) Tsemppiä<3 http://annieveliinaa.blogspot.com/2012/10/jarkyttavat-ihokuvat-muutaman-vuoden.html

  VastaaPoista
 19. Myös niinkuin sanoit niin treenaaminen tai lähinnä lihasmassan kasvu saattaa olla osatekijä kierto ja iho-ongelmissa. Kun lopetin pillerit niin hormoonitoiminta meni ihan sekaisin, finnejä miljoona ja epäsäännöllinen kierto. Mulla autto tasaamaan maca-jauhe - jota laitoin jugurtin sekaan aamulla - kiertokin palas normaaliksi. Juurikin leuan seudulle tuleva finni on hormonaalista finniä - joten suosittelisin marssimaan lähimpään luontaistuote myymälään hakemaan apua hormoonien tasaamiseen. Täsä nämä mun vinkit!

  VastaaPoista
 20. Olen kärsinyt aknesta teini-ikäisestä lähtien ja edelleen yli 30 vuotiaana ihoni kehittää valtavan kipeitä patteja, jos en ole sen hoidossa tarkkana. Kaiken kokeilleena ihoni pysyy kunnossa vain hellävaraisella Lactoline pesunesteellä ja apteekin Humektan voiteella. Noin kerran viikossa kuorin neutrogenan aineella tosi varovasti. Tällä perushoidolla iho pysyy yleensä kuosissa, mutta jos pääsee jostain syystä näppylät/patit valloilleen, käytän clindoxyl nimistä reseptilääkettä, joka on iholle siveltävää geeliä ja itselläni se on auttanut aina. Tosin sen käyttö altistaa auringonvalolle, joten se kannattaa muistaa. Kaikenlaisia aineita kokeilleena olen huomannut, että mitä voimakkaammat tuotteet, sen pahemmaksi iho muuttuu. Suosittelen siis herkänihon hellävaraisia puhdistustuotteita ja nimenomaan öljyttömiä sellaisia. Toivottavasti löydät juuri sinulle sopivat tuotteet ja pääset eroon aknesta. Tiedän kyllä, miten inhottavalta ja mieltä masentavalta akne tuntuu.

  VastaaPoista
 21. Mulla itsellä ei auttanut ihoon edes ihotautilääkärin määräämä antibioottikuuri, mutta naama alkoi menemään parempaan päin ihan hetkessä kun aloin levittää siihen bio-oilia! Todella MIKÄÄN muu ei ole finneihini auttanut. Bio-oil on niin rasvaista että levitän sitä aina vain yöksi iholle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. what! mulle kosmetologi sanoi ettei kyseistä tuotetta kannata missään nimessä käyttää, sillä se tukkii ihohuokoset.. lopetin sen käytön samantien.

   Poista
 22. Kuule kyllä se paksu meikki tukkii ne ihohuokkoset!! Uskon ennemmin lääkäriä kun jotain joka väittää että +30 asteen lämmössä hirvee pakkelikerros ei aiheuta finnejä!

  VastaaPoista
 23. Aamuisin ei suositella naaman pesemistä vahvoilla aineilla. Yön jäljiltä pelkkä kasvovedellä pyyhkimine riittää. Liika läträys pesuaineilla kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Eli iltaisin hyvä pesu, KASVOVESI sekä rasvaus. Aamuisin vain kasvovesi ja rasvaus. Toki voi laittaa sit täsmähoitona jotai tujumpaa. Mä sain ihotautilääkäriltä skinoren voidetta lääkekuurin lisäks. Kuurin loputtua akne hävis. Nyt yksittäisiin finneihin laitan tota Skinorenia, ja sillä nekin lähtee käveleen. Tsemppii. Paskempaa oloo ei olekkaa ku se, et naama kukkii.

  VastaaPoista
 24. Ootko koittanut esim. kokoosöljyä ihon kosteutukseen? Siis sitä ihan itseään, jota kaupassa myydään. Voi olla, että tämän hetkinen kosteutus ei riitä, koska putsaat ihoa aika kovalla kädellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma sillä on myös tulehduksia rauhoittava vaikutus.

   Poista
 25. Kuulostaa tutulta ongelmalta. Itselläni meni hermot tuohon näppylöiden kanssa taisteluun. Otin käyttöön tuon samaisen vichyn voiteen ja sarjan kasvoveden, finnit lähtivät. Kuorinta 1-2 kertaa viikossa. Minun ongelmani tosin johtui siitä, että käytin liian rasvaista kasvovoidetta, jonka mineraaliöljy ilmeisesti tukki ihohuokoset. Lisäksi vaihtelun meikkivoidetta ja ihonhoitotuotteita usein. Ihon parantuessa myös siitä johtunut stressi hälveni, joka vaikuttaa myös ihon kuntoon. Mielestäni näitä kemikaaleja ei siis liikaa kannata naamaan tunkea. Meikkaan kuitenkin lähes päivittäin töihin, mutta kevyt arkimeikki.

  VastaaPoista
 26. Moi!
  Jätänpä myös oman kommenttini aiheeseen liittyen. Itse olen todennut ihon huononevan aina kun käytän maitotuotteita. Mikäli jätän ne kokonaan pois ihon kunto paranee ihan silmin nähden. Suosittelin itseasiassa yhdelle ystävällekin tätä kun oli ongelmia ihon kanssa ja niin vain häneltäkin näpyt katosivat! Suosittelen kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 27. http://inmytrainingshoes.fitfashion.fi/2013/08/19/perhanan-sukraloosi/ !

  VastaaPoista
 28. Mulla on jonkun verran auttanut kun tajusin jossain vaiheessa, että kädet pitää pestä (ja kuivata) ennen naaman pesemistä. Miten mullistava idea... :D mutta ehkä siinä tulee muuten lätränneeksi kaikki käsissä olevat bakteerit naamalle. Lisäksi vähensin radikaalisti vehnän syömistä ja epäilen että myös se on auttanut. Aika monesti kyse on hormonitoiminnasta, mutta se kenttä vaan on niin laaja ja hormoneita on niin monia (esim. insuliini, estrogeeni, kilpirauhashormoni, kortisoli...) että vaikea tietää mikä/mitkä niistä on epätasapainossa. Oon käynyt läpi monet antibioottikuurit ja reseptivalmisteet, mutta kaikista eniten liputtaisin ruokavalion puolesta, sen miten se vaikuttaa hormoneihin ja sitä kautta ihoon ja oloon. Samoin aikaisempi kommentti naaman peseminen treenin jälkeen on varmasti hyvä neuvo :)

  VastaaPoista
 29. Tosiaan kannattaa kasvojen iho putsata jollain kevyellä puhd.vaahdolla/maidolla eikä millään akneihon putsareilla/kasvovesillä. Ja kosteuttaa hyvin niinkuin mainitsitkin tekstissä.
  Laihtumisesi on voinut laittaa hormonitoiminnat sekaisin ja jos siitä johtuu niin tilanne kyllä paranee kunhan keho pääsee mukaan tähän tilanteeseen.
  Sitten toinen asia, joka tietenkim jokaisen oma henk.koht päätettävissä, mutta sanon silti. Nämä e-pillerit... normaalin naisen kehon ei pitäisi koskaan toimia millään keinohormoneilla! Itse hankin pilsut kun täytin 19 tai 20 en muista. Iso virhe! Naama räjähti käsiin, munasarjat ilmeisesti tulehtu tästä. Tuli ihan hirveät alavatsa kivut. Söin pillereitä jonkun vuoden ja naama pysyi huonona, vaihdoin merkkiäkin välissä, eikä mitään vaikutusta. Kyllästyin ja lopetin. Iho oli huono tästä kokeilusta melkein vuoden lopettamisen jälkeen ja nyt vasta näytän ns normaalilta.
  Ja vielä noihin putsareihin, voisit ehkä myös kokeilla luonnonkosmetiikkaa ja meikit vaihtaa mineraaleihin?
  Itse vaihdoin muutama kuukausi sitten meikkivoiteen mineraalipuuteriin ja iho kiittää! Se saa hengittää normaalisti koko päivän. Aluksi iho alkoi vähän kukkia, mutta se oli ilmeisesti puhdistumisreaktio kun ei ole enään tullut finnejä ja iho on tosi hyvässä kunnossa. Myös ihoni kosteustasapaino on parantunut hurjasti! Ennen pesun jälkeen iho huusi kosteusvoidetta ja tuntui tosi kiristävältä vaikka pesin tosi miedoilla tuotteilla, ei enää ! En edes välttämättä tarvitse mitään kosteusvoidetta illalla pesun jälkeen. Aamulla laitan vain jos meikkaan, mineraalit asettuvat vähän paremmin kosteutetulle iholle. Kannattaa kokeilla jos yhtään kiinnostas :> tsemppiä ihon kanssa kamppailuun!

  VastaaPoista
 30. Minulla oli viime kesän jälkeen hormooninäppyjä leuassa (juuri niitä kipeitä kovia paiseita) Tulivat kun lopetin pillerit (ennen pillereitä iho oli aina hyvä!) No apua sain apteekista lactocyde pesunesteestä! Siinä on ph muistaakseen 3,5 ja sebamedissä kai 5? No kuitenkin finnit alkoivat katoamaan pikkuhiljaa!

  VastaaPoista
 31. Mulle tuli kanssa kamala akne kohtaus pillereiden lopettamisesta. Lisänä siihen vielä eteläm matka, jolloin ilmeisesti aurinkorasva tukkii huokosia ja nostaa kunnon aknen joka kerta. Basironia ostin ja vähän se on helpottanut. Ajattelin vain kärsiä josko syksyyn mennessä normalisoituisi vaikka koville ottaa.
  -s

  VastaaPoista
 32. siis miks sä syöt e-pillereitä, jos et ole edes parisuhteessa? nehän vaikuttaa ainakin asiaan.
  - emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän pillereitä voi syödä muutenkin kuin ehkäisymielessä, kuukautisten kontrolloimiseen esimerkiksi.

   Poista
 33. Kysymykseni ei liity tähän aiheeseen ja se voi myös olla vähän hassu, mutta minua kiinnostaisi tietää onko hiustenpesurutiinisi muuttuneet treenikertojesi lisääntyessä? Itse treenaan nyt 3-4 krt viikossa ja haluaisin lisätä treenien määrää, etenkin hölkkälenkkejä. Ongelmakseni on muodostunut kuitenkin hiusten peseminen, sillä en haluaisi pestä hiuksiani useammin, kuin jokatoinen päivä. Lenkillä tulee kuitenkin aina kamala hiki, joten suihkuun pakko mennä heti lenkin jälkeen ja sali/ryhmäjumppapäivinäkin useimmiten on niin järkyttävä hiki, että hiukset pakko pestä. Jos käyt aamulla lenkillä ja illalla salilla, niin pesetkö hiuksesi 2 kertaa päivässä? Auta Mikaela urpoa hädässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itselläni kiinnostaisi myös sama asia. ja lisänä vielä, että oletko tai onko joku muu huomannut kovan treenaamisen vaikuttaneen hiustenlähtöön?

   Poista
 34. Luonnonkosmetiikka tullut mieleen? Itselle tulis enää ikinäpäivänä mieleenkään laittaa kasvoille mitään, mikä sisältää silikonia, barabeeneja, mineraaliöljyjä yms. Nykyään luonnonkosmetiikka on todella edullista ja aurinkovoiteetkin kehittyneet niiden saralla. Ulkomailta tilatessa saa edullisesti (muistaen tullirajat). Itse olen myös vaihtanut kasvojen iholle laitettavat meikit mineraalimeikkeihin (luonnonkosmetiikkaan). Värimeikeissä ei niin väliä, kun ei finnejä silmiin tule/kulmiin.

  VastaaPoista
 35. En lukenut onko joku sanonut tästä jo aiemmin, mutta oon kärsiny aknesta n. 10 vuotta, teini-iästä viimeaikoihin. Mulle kukaan ei ollu KOSKAAN sanonu, että sinkkitabletit vois auttaa ja voi itku ku sen tiedon löysin vasta nyt :) Oon syöny Cypretylin lisäks aknelääkkeitä, joista on ollu hetken apu. Nyt oon syöny 2-3 sinkkitablettia päivässä (lievä yliannostus) ja mitä, 10 vuoden tuska näyttäis purkillisen jälkeen olevan ohi!! En voi uskoo todeks :) Purkkihan maksaa alle 10 euroo, joten hirmu pieni sijoitus ainakin kokeilla

  VastaaPoista
 36. Apteekista La Roche Posayn puhdistusgeeli! Unelmatuote, pääsin omasta pikkuaknestani eroon :-) suosittelen!!!

  VastaaPoista
 37. suosittelen kokeilemaan vesipesua ja kylmäpuristettua kookosöljyä!

  VastaaPoista
 38. Itselle iski aken, kun lopetin minipillerit monen vuoden jälkeen. Oli aika shokki vasta 23v saada akne, kun yleensä nuo iskevät jo teini-iässä (toki aikuisiänakneja on yms).

  Itse kokeilin miljoonaa eri kosteusvoidetta/aknevoidetta apteekista ja kosmetiikkaliikkeistä. Itse en henk.koht. enää usko niiden tehoihin. Ja mielestäni mitä vähemmän tuotteessa on raaka-aineita, sen parempi. Osalla kun öljypohjaiset tuotteet aiheuttavat juuri aknea ja osalla taas parantavat. Samoin silikonit (joita löytyy monista juuri akneiholle tarkoitetuista apteekkituotteista).

  Kävin lopulta ihotautilääkärillä ja hän oli määräämässä minulle antibioottivoidetta, mutta itse pyysin saada Differin-voiteen (a-vitamiinijohdannainen), koska olin lukenut siitä paljon hyviä kertomuksia netistä. Antibiootithan usein auttavat akneen vain sen ajan, kun niitä käyttää, joten ne eivät ole välttämättä kovin pitkäaikainen ratkaisu (osalla toki vie kokonaan jo kerrasta pois).

  Differinistä luin paljon ihan Duodecimin lääkärille tekemiä artikkeleita ja kyllä nekin vakuuttivat. Differiniä vielä tehokkaampi tuote on Epiduo, jossa on saman vaikuttavanaineen lisäksi myös tuota samaa kuivattavaa ainetta, mitä on Bacironissa ja Brevoxylissä. Itse halusin kuitenkin välttää pahimman ihon hilseilyn, niin aloitin vain Differinin.

  Ja tosiaan, moni ihotautilääkäri on neuvonut noiden kuivattavien tuotteiden kanssa käyttämään Humektania ja itsekin kävin ostamassa sitä, mutta enpä kyllä ymmärrä, miksi sitä aina suositellaan, sillä sehän vain pahentaa hilseilyä! Humenktanin tyyliset rasvattomat kosteusvoiteet meinaan keräätävt iholta rasvan ja jos kuivattavat lääkevoiteet vievät rasvan pois, ei näillä voiteilla ole mitään mitä kerätä -> iho kuivuu entisestään. Oma villi kokeiluni oli apteekista saatava atoopikoille tarkoitettu Xyliderm (on muuten halpa), joka sisältää vain tyyliin 3 raaka-ainetta. Tuotteen sisältämä xylitol on myös antibakteerinen aine. Kokeiluni jälkeen itse asiassa luin netistä, että jonkun ihotautilääkäri oli juuri neuvonut käyttämään Xylidermiä Differinin kanssa :) Tämä ja Differin ovat yhdessä paranteet ihoani huomattavasti! Ja Differinin tehonhan näkee täysin vasta reilu puolen vuoden käytön jälkeen, joten muutoksia on turha odottaa ihan heti. Toki pahimmat tulehdukset katoavat jo muutamissa päivissä. Tuote myös vaalentaa jo syntyneitä arpia sen uusiessa ihoa. Differinin paras puoli on siinä, että se myös nopeuttaa jo tulleiden finnien paranemista todella paljon tehden niistä paljon pinnallisempia.

  Tärkeitä huomioita on, että ainetta tulee tosiaan sivellä iholle vain todella ohuelti. Ja jos iho alkaa hilseillä, kannattaa käyttökerrat vähentää joka toiseen päivään. Ja hilseilyä ei kannata missään aknetuotteissa pelästyä, se loppuu aina viimeistään muutaman viikon jälkeen, jos ainetta ei laita liikaa kasvoille.

  Tämä varmaan kuulostaa maksetulta mainokselta ja ihme paasaukselta, mutta itse olin niiiiiin helpottunut, kun viimein löysin kombon, joka ei aiheuta lisää epäpuhtauksia ja joka on parantanut tulehtuneen ihoni täysin. Toki näppyjä yhä tulee aina kuukautisten aikaan, mutta ne ovat todella pieniä ja niitä on harvakseltaan. Ja niinpä halusin kirjoittaa tämän tähän, jos joku joka on kokeillut jo kaiken, voisi vielä ehkä löytää tästä avun :)

  Toki jokainen on yksilö ja jokaisella toimii eri jutut, mutta voin lämpimästi suositella Differiniä ja Xylidermiä. Jälkimmäiseen ei tarvitse reseptiä ja se maksaa vain noin 12e isohko putilo :)

  VastaaPoista
 39. Mulla on ittellä vaikea akne ja 4 roacuttan kuuria takana. Nyt en saa enää sitä ja apua ei tuntunut löytyvän oikein mistään. Nyt olen kuukausien taistelun jälkeen melkein ihmisen näköinen, joten ehkäpä jostain tuotteistani löytyy apu myös muillekkin.
  1. Teepuuöljyä olen käyttänyt iltaisin pahimmille näppylöille.Saa ainakin apteekista. (ilmeisesti saattaa reagoida valon kanssa ihomuutoksilla, joten siksi yötä vasten)
  2. Päivävoiteeksi olen vaihtanut LRP EFFACLAR voiteen jota saa apteekista. ( n. 20e)
  3.Pahimpina iltoina olen taputellut koko naamalle himalajansuolaa sellaisesta palasta, kirvelee todella ikävästi n. 10 min mutta auttaa selkeästi parhaiten. (Löytyy luontaistuotekaupoista ja varmaan isommista marketeista)

  Kaikki nämä tuotteet kuivattaa ihoa aika paljon ja kuorivat noita päällikerroksia, niin olen käyttänyt meikin alla Dermosilin seerumia (9,60e saa heidän nettikaupastaan). Meikki ei jää rumille kuiville läikille, mutta iho ei kuitenkaan kiillä.

  VastaaPoista
 40. Maitotuotteet aiheuttaa aknea! Eli jos sulla on ruokavaliossa esim. paljon maitorahkaa ja raejuustoa, niin siinä saattaa olla syy :(

  VastaaPoista
 41. Toivottvasati luet vanhempienkin tekstien kommentteja, mulla nimittäin puhkesi vastaavanlainen akne kun lopetin pillerit/ stressasin/ laihduin kaikkea vähän samaan aikaan. Itsellä erinomaisesti toimineeks oon huomannut Wicnelact puhdistusveden, maitohappoa ja salisyyluhappoa, saa apteekista.
  Sinuna en ärsyttäisi ihoa enempää Septidinillä, se on kuitenkin alkoholia ja tarkoitettu bakteereita tappamaan, saat ihon normaaliflooran hengillä sillä...

  VastaaPoista
 42. Hei, käänny lääkärin puoleen ja hanki ehkäisypillerit. Lääkäri määrää sopivan. Siskollani oli paha akne, määrättiin ehkäisypillereitä ihon vuoksi. Lopputuloksena kaunis iho parin kk:n kuluttua. Kyse on hormonaalisesta toiminnasta, älä rasita ihoa turhilla voiteilla ym.

  VastaaPoista
 43. Hei ootko löytäny avun jo ihoosi? :) jostainsyystä eksyin tähän kuvaan niin aloin miettiä mikä tilanne nyt :D

  VastaaPoista
 44. Koitappa sokeritonta, maidotonta ja gluteenitonta ruokavalio...... Auttaa paremmin kun kalliiit puhdistusaineet ja hoidot..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela