Viikon rahapäiväkirja #6

sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Viime viikon perjantaina kirjoittamaani postaukseen tuli kehua, että toteuttamani rahapäiväkirjat ovat todella mielenkiintoisia. Viime kerrasta onkin jo reilu puoli vuotta, joten päätin heti laittaa uuden rahapäiväkirjan toteutukseen ja seurata tarkasti kulujani viikon ajan. Pidin rahapäiväkirjaa aikavälillä 10.-16.3. eli viime viikon sunnuntaista eiliseen, eli tämän viikon lauantaihin. Kyseessä oli todella tavallinen viikko, joten oli omalta osalta mielenkiintoista tarkastella ensimmäisen kerran rahankulutustani tässä työ- ja elämäntilanteessa.

rahapäiväkirja blogi viikon rahankäyttö levain helsinki töölö
Sunnuntai 10.3.
Jackie / Pizza 15,50€
Espresso House / Kahvi 2,70€
Alepa / Pattereita palovaroittimeen 4,50€
Yhteensä: 22,70€

Maanantai 11.3.
Green Hippo Cafe / Lounas 10,40€ ja kahvi 1,50€
Hehku nettikauppa / Muutaman ravintolisän täydennystä loppuunmyynnistä 28,90€
Yhteensä: 41,80€

Tiistai 12.3.
Lidl / Evästä töihin useammaksi päiväksi ja tämän päivän lounas 11,10€
Alepa / Ruokaa 8,37€ ja 3 Kaverin vegaaninen jäätelö 5,55€
Posti / Kirjeen lähetys 1,50€
Yhteensä: 26,52€

Keskiviikko 13.3.
Ravintola Paulette / Salaatti 10€
Green Hippo Cafe / Kahvi 1,50€
SIS. deli / Kahvi 2,80€
Alepa / ruokaa 15,55€
Yhteensä: 29,85

Torstai 14.3.
Kampaaja / Hiustenpidennysten huolto 100€
K-Citymarket / Lounasta jne 9,46€
S-Market / Ruokaa 15,38€
Spotify / Suoraveloitus 9,99€
Yhteensä: 134,83€

Perjantai 15.3.
Levain / Kahvi ja vegaanipulla 6,40€
Pizzabar Broo / 1/2 pizza 7€
Lidl / Ruokaa, karkkia, viherkasvi, koiranruokaa, vessapaperia 20,97€
Yhteensä: 34,37€

Lauantai 16.3.
Fazer Messukeskus / Seisova lounaspöytä 15,50€
Foodin / 1l kookosöljy 10€
S-Market / Ruokaa, karkkia, vegaanijäätelö 18,90€
Yhteensä 44,40€

Koko viikko: 334,47€
Ruokakauppa: 109,78€
Ulkona syöminen: 73,30€
Shoppailu: 29,90€
Muut: 121,49€

Rahan kulutuksessani näkyy todellakin lisääntynyt ulkona syöminen ja se, että käyn tekemässä paljon töitä kahviloissa. Nykyään käytän ihan mielelläni rahaa ulkonasyömiseen, koska se on toiminut samalla sosiaalisena tilanteena. Teen suht usein töitä etänä yhdessä muiden kanssa molempien keskittyen omiin töihin, joten yhteinen lounas on ollut kiva breikki töiden lomassa. Ruokakauppakulut ovat taas pysyneet suht samoina tai jopa kasvaneet verrattuna aikaisempiin rahapäiviksiin. Koska syön aika paljon ulkona, on suurin osa kotiin tekemistäni ostoksista välipalatyylisiä juttuja, kuten vegaanisia jogurtteja tai muita maidonkorvikevalmisteita, vihanneksia, hedelmiä, pakastevalmisteita ja niin edelleen. Ja viime aikojen heikkouteni ovat olleet vegaaniset jäätelöt ja herkkuja tuli tämän seitsemän päivän aikana syötyä reilummin. 

Lisäksi kauppatyylini on, että aika käydessäni jossain isommassa kaupassa, ostan sieltä jemmaan kotiin jotain, jota en saa lähellä olevista kaupoista tai jotka ovat huomattavasti edullisempia kyseisissä kaupoissa, kuin Alepassa tai K-Marketissa. Tykkään myös käydä ruokakaupassa päivittäin ja ostaa fiiliksen mukaan sitä, mitä tekee mieli syödä esimerkiksi illalla. Se hävettää myöntää, että kunnon kokkaaminen on jäänyt melkein tyystin, joka tietenkin nostaa ruokakulujani.

Shoppailu taas on jäänyt lähes täysin ja aika harvoin jaksan lähteä kiertelemään kauppoja, koska ei ole ollut kunnon tarvetta millekään. Ja usein kaupoissakin tulee olo jotain kivaa löytäessäni, etten "jaksa" ostaa, eli en edes oikeasti halua sitä. Tämä käy toisinaan esimerkiksi kirpputoreillakin tai 2nd hand-liikkeissä, eli ostoskäyttäytymiseni on nykyään todella harkitseva. Tälläkin hetkellä vaatekaapissa on paljon kaikkea turhaa ja käyttämättömäksi jäänyttä, eli uudelle vaatteelle ei ainakaan ole tarvetta. Kengät, takit ja kivat laukut ovat taas heikkoiteni, mutta niitä vaihtelenkin asuissani usein ja ostan niissä pääosin laadukkaampia merkkejä ja yritän bongata tuotteet alesta tai käytettynä, joten niihin tulee käytettyä rahaa harvemmin.

"Kauneuspaheeni" on rahankäyttö hiuksiin ja hiustenpidennykset huollan vähintään 5-6 viikon välein, johon menee rahaa noin 100€. Tietenkin, jos myös värjään hiuksia, on summa vähän korkeampi, mutta hiukset värjään vain noin joka kolmannella kerralla, eli ehkä kolmisen kertaa vuodessa. Muuten käytän kauneudenhoitoon todella vähän rahaa ja esimerkiksi sokeroinnissa käyn vain satunnaisesti, ehkä kerran vuodessa ennen lomamatkaa ja joskus satunnaisesti saatan mennä omakustanteisesti laittamaan esimerkiksi geelilakkauksen, jos haluan siistit kynnet pidemmäksi aikaa. Jos tälle päiväkirjaviikolle ei olisi osunut tuota hiustenpidennysten huoltoa, veikkaan, että viikko olisi ollut aika normaalihko rahankäyttöni suhteen, eli useimmiten käytän rahaa hieman päälle 200€ viikossa. Tuo määrä rahaa on sellainen summa, joka minulla keskimäärin menee, kun rahankäyttöni on intuitiivista ja budjetoimatonta. Summaa olisi todella helppo lähteä tiputtamaan, mutta en koe sille tarvetta, koska laitan kuukausittain rahaa säästöön ja tällä kulutuksella elän mukavasti kokematta, että haluaisin käyttää enemmän rahaa, mutta en voi, tai, että kokisin morkkista liiasta kuluttamisesta.

Mitä mieltä kulutuksesta? Tuntuuko summa todella isolta pieneltä vai huomaatko kulutuksen olevan suurin piirtein omanne tasolla?


Aikaisemmat rahapäiväkirjat:
Rahapäiväkirja #1, #2, #3#4 ja #5

Kuvat minusta Maiju

4 kommenttia:

 1. Suurin piirtein samalla tasolla on kulutus. On jännä huomata, että keskikulutus on suunnilleen samaa tasoa joka kuukausi vaikka en kauheasti budjetoi tai mieti sen tarkemmin rahan käyttöä. Ehkä se kertoo, että perusasiat ovat kunnossa? Nämä on lempparipostauksia lukea, peukutus siis jälleen tälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten niin totta, että varmasti tämä on vain merkki, että perusasiat ovat kunnossa, kun ei se raha liiemmin polttele tilillä :)

   Poista

 2. Oletko tietoinen että Norwegian antaa vakuudettomia lainoja ja mitä mieltä olet siitä kun säästät sinne rahaa? Ei kovin vastuullista. :/ Kannattaa lukea jumiaihmisen postaus aiheesta https://www.lily.fi/blogit/juliaihminen/sijoitin-vastuuttomasti-ja-nyt-kadun/


  Tähän kommenttiin haluaisin itsekin vastauksen kuulla! :) Tästä syntyisi mielenkiintoista keskustelua, ja yleensäkin tuntuu että tämmöisiin jätetään sit vastaamatta, tuossakin postauksesssa oli vain ekaan kommenttiin vastattu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tulen vastaamaan kommentteihin, nyt se on hieman unohtunut. Harmittavasti ei vain ole ollut hyvää väliä istua alas ja vastata kunnolla :( Mutta hoidan vastaamisen heti tänään!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela