Viikon rahapäiväkirja #4

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Heippa! Rahapäiväkirjat ovat olleet pidettyjä ja paljon luettuja postauksia, joten pidin teille viime viikon jälleen rahapäiväkirjaa. Linkkasin loppuun tuttuun tapaan kolme aikaisempaa rahapäivistäni, joista näette laajemmin rahankäyttöäni. Tältä näytti viime viikko:

Maanantai 4.6.
Lidl 21,46€ (Ruokaa, koiranruokaa, kukkakimppu)
Auton tankkaus 40€
Yhteensä 61,46€

Tiistai 5.6.
The Cock 31,70€ (Pääruoka+lasi viiniä)
Auton parkki 5,28€
Zara 19,95€ (farkkuhame)
Vain kokeiltu YSL Black Opium Floral
Shock-hajuvesi Facebook-kirppikseltä 20€
Yhteensä 76,93€

Keskiviikko 6.6.
HSL-matkaliput 8,80€ (2xHelsingissä)
Plantagen 15€ (peikonkämmen-kasvi)
K-Supermarket 4,06€ (iltapalaa)
Yhteensä 27,86€

Torstai 7.6.
Auton tankkaus 40€
HSL-matkaliput 4,40€
K-Market 0,89€ (maissikakkuja)
Gina Tricot 25€ (alesta haalari, jota himoitsin kauan)
Yhteensä 70,29€

Perjantai 8.6.
Mass.fi tilaus 53,49€ (5kg heraproteiinia)
Digitarvike.fi, väliraha uudesta objektiivista 354,90€
IKEA 21,96€
S-market 14,56€ (Lohilo-proteiinijäätelö, vihanneksia, pari tonnikalapurkkia, proteiinivanukasta)
Pikkuveljelle 20€ bensarahaa
Yhteensä 464,91€

Lauantai 9.6.
Lidl 18,62€ (Vihanneksia, mantelimaito, tofua, pakastemarjoja, pari pakettia luomukahvia...)
Yhteensä 18,62€

Sunnuntai 10.6.
Kirpputori 0,50€ (arkki hintalappuja)
K-Citymarket 16,05€ (2x Lohilo-proteiinijäätelö, vihanneksia, sitruunoita, maissikakkuja, mehukeitto...)
Tokmanni 13,46€ (Autoon 8e polttimo, talouspaperia, ikkunanpesuaine)
Yhteensä 30,01€

Koko viikko 750,08€
Ilman objektiivia 395,18€
Ruokakauppa 75,64€
Ulkona syöminen 31,70€
Liikkuminen 93,20€
Shoppailu 456,81€ (ilman objektiivia 101,91€)
Muut 92,73€

Hyh mikä törsäysviikko! Tällä viikolla onneksi saa pitää (ja on pakko) kukkaron nyörit tiukemmalla. Viime viikkoon mahtui pari poikkeuksellisempaa suurta menoerää: kameran objektiivi sekä Mass.fi proteiinitilaus. Objektiivin ostoon olin kylläkin varautunut sekä suunnitellut sen ostoa pidemmän aikaa. Olin tehnyt ennakkotilauksen uudesta Sigman Art-objektiivista Sonyn E-kiinnityksellä ja sopinut vaihtohyvitykset parista vanhasta objektiivistani, joten maksoin noin 50% uuden objektiivin hinnasta. Objektiivin toimitukset alkoivat vihdoin tällä viikolla ja ette uskokaan kuinka innoissani olen tästä uudesta Sigman Art-sarjan linssistä, jolla tämän postauksen kuvatkin on otettu!

Heraproteiinia laitoin tilaukseen kerralla reilusti. Viimeksi olin tilannut kaksi kiloa proteiinijauhetta maaliskuun 18. päivä, jotka ovat nyt ihan lopussa, joten tuosta tilatusta määrästä riittää todella pitkäksi aikaa. Sadalla eurolla tuli viikon aikana osteltua vähän turhempia asioita, mutta jokainen oli sellaisia, joita mietin ostohetkellä kunnolla. Mutta kävin viime viikolla palauttamassa yhden lahjakortilla hankitun 50 euron mekon, joka tuntuikin tarpeettomalta, sekä karsin yhteensä neljä Ikea-kassillista vaatetta kirpputorille, joten annan tämän tuhlailun anteeksi itselleni. Selityksen makua, tiedän!

Viime viikolla rahaa kului bensaan todella paljon ja ajoin viikon aikana Hyvinkäältä pääkaupunkiseudulle yhteensä kuusi kertaa. Torstain tankkauksesta toki jäi bensaa jäljelle tällekin viikolle. Viime viikolla oli poikkeuksellisesti paljon menoja Helsingissä, yhtenä yönä vein isäni lentokentälle ja perjantaina kävin Espoossa, joten kilometrejä tuli viikon aikana poikkeuksellisen paljon. Tuo oli todellakin poikkeusviikko, joten onneksi normaalisti ei mene bensaan noin paljon rahaa viikossa.

Ruokakauppakulut olivat viime viikolla pienemmät, koska olin paljon poissa. Ulkona syömiseen tosin meni 30 euroa, joka euromääräisesti kompensoi rahamäärää, joka minulla yleensä menee viikon aikana ruokaan. Nuo hemmetin Lohilo-proteiinijäätelöt ovat olleet viime aikojen suuri pahe ja kiusaus ruokakaupassa, joka näkyy kuitin loppusummassa. Eihän se neljän euron Lohilo ole sinänsä mikään iso summa, mutta tuntuva, jos niitä syö useamman viikon aikana.

Rahaa tuli onneksi kotiinkin päin, sillä myin viime viikolla muutaman turhan jutun Facebook-kirpputorilla, joista tienasin yhteensä 71 euroa. Ne kompensoivat hieman viikon ylimääräisiä ostoksia, jotka olivat hajuvesi Facebook-kirppikseltä sekä vaateostokset. Pikkuveljelle annettu 20 euroa taas oli vaivanpalkka minun pelastamisesta eilen kertomastani tilanteesta, kun jäin pulaan Espoossa lukkiutuneiden auton ovien vuoksi.

Viime viikko oli todellakin kulutuksen suhteen poikkeusviikko. Aikaisemmat rahapäiväkirjanihan ovat pyörineet viikon saldon osalta reilun 220 euron kieppeillä. Täältä voit lukea aikaisemmat rahapäiväkirjani: #1, #2 ja #3. Voisi joskus kokeilla asettaa todella tiukan budjetin koko viikolle ja pitää siitä rahapäiväkirjaa, miten budjetti jakaantui ja miten siinä pysyin. Vähän kuin rahankäytön detox-viikko! Täytyy miettiä, jos uskaltautuisin tuollaiseen haasteeseen! Sellainen voisi tehdä oikein hyvää, sillä olen ihan shokissa viime viikon rahankäytöstä. Onneksi tiedän, etteivät nuo ole normaaleja viikottaisia summia!

Kommentteja viime viikon rahankäyttöön? Entä mitkä ovat teidän muutaman euron quilty pleasure-juttuja, joihin voi saada viikon aikana kulumaan lähes huomaamatta rahaa?

2 kommenttia:

  1. Tämä oli taas kiva postaus! Mun parin euron turha rahankäyttö liittyy aamukahvin ostamiseen lähes joka arkiaamu. Tästä tavasta pitää kyllä päästä eroon. Kahvinkeitto termariin kotona ei kuitenkaan ole iso juttu ja säästöä tulisi kuukaudessa jo useampi kymppi. Julkinen lupaus siis: ei aamukahvin ostoa kuin vain poikkeustapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo noutokahvi on monelle todella katala rahasyöppö! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela