Viikon rahapäiväkirja #2

maanantai 29. tammikuuta 2018

Viime syyskuussa julkaisemani rahapäiväkirja-postaus oli todella paljon luettu, joten päätin toteuttaa saman postauksen uudestaan. Pidin kirjaa koko viime viikon menoistani ja oli pitkästä aikaa kiva seurata tarkkaan mihin kaikkeen raha oikein kuluu. Tarkoituksena olisi karsia kaikkia turhia menoja ja pieniä shoppailuja, joten rahapäiväkirja on ihan paras keino huomata ne pienetkin summat, joihin eurot hupenevat. Oli muutenkin mielenkiintoista verrata syyskuun ja viime viikon rahapäiväkirjoja toisiinsa, joten pitää vastaavaisuudessakin postata blogiin näitä päiväkirjoja.


Maanantai 22.1.

K-Citymarket 6,99€
Maissikakkuja, paprika, tarjouksesta kolme pientä kimppua tulppaaneja (1€/kimppu), pullo sokerintonta ketsuppia

Nordnet 50€
Siirto Nordnetin sijoitustilille

Salikortin lataus 49€
Yksi kalenterikuukausi kuntosalia

Yhteensä 105,99€

Tiistai 23.1.

Tokmanni 5,90€
Jäähdytinnestettä autoon, euron kimppu tulppaaneja

K-Citymarket 5,70€
Maissikakkuja kaksi pakettia, vajaa kilo sitruunoita, 2kg pussi porkkanoita

Posti 1,40€
Lunastetun auton vara-avaimen postitus AVK:lle

Yhteensä 13€Keskiviikko 24.1.

Junaliput 12,60€

Kampaamokauppa 6€
Kaksi Color fresh-suoraväriä alesta

S-market 4,35€
Alpro soijajogurtti, Alpro Go on soijarahka, Piltti

Yhteensä 22,95€

Torstai 25.1.

K-Citymarket 14,34€
450g pussi babyporkkanoita, kasvissosekeitto pakasteesta, laktoositon Keso raejuusto, 10kpl kananmunia, 2x ProPud 200g, Alpro Go On 150g mansikka-vadelma, pari valmiskastiketta Wokille, paketti tomaatti-basilika tofua

Lindex 9€
Alennuksesta Lykke Lin mallistosta yhdet housut

Yhteensä 23,34€Perjantai 26.1.

Sushibuffet 10€

Life 16,06€
1000ml kookosöljy

Emotion 7€
Lorealin nestemäinen heleyttäjä -70% alesta

Bensaa autoon 40€

K-citymarket 6,69€
1kg pakastemarjoja, Porlammin vege"juusto"

Lookfantastic 28,55€
Nettitilaus, St.Tropezin itseruskettava luxe face oil

Yhteensä 108,30€

Lauantai 27.1.

K-Citymarket 10,25€
Talouspaperia, 3x maissikakku, 2x sokeroimaton suolakurkku, vanulappuja

Yhteensä 10,25€

Sunnuntai 28.1.

Ei ostoksia

Yhteensä 0€

Koko viikko yhteensä: 283,83€
Ruokakauppa: 48,32€
Shoppailut: 72,51€
Säästöön: 50€
Liikkuminen: 52,60€
Ulkona syöminen: 10€
Muut: 50,40€

Viime viikolla ruokaan meni aika vähän rahaa ja laskin ruokakauppakuluihin kaiken, jota kuiteissa oli. Olin toissa viikolla tehnyt isommat ruokakauppaostokset, joten kaupasta tuli lähinnä täyteltyä eniten kulutuksessa olevia elintarvikkeita: tofua, maissikakkuja ja soijavalmisteita. Periaatteessa kookosöljynkin olisi voinut laskea ruokakuluihin, koska käytän sitä aamupalassa, mutta menkööt shoppailu-kategoriaan. Ulkona tuli syötyä kerran, joka oli perjantainen kinkki- ja sushibuffet Cristiinan kanssa.

Liikkumiseen huperi rahaa vähän reilu 50 euroa. Tällä hetkellä joudun kulkemaan työmatkat autolla ja tankkaan autoa keskimäärin kerran viikossa noin 40 eurolla. Olen muutenkin pitkälti auton armoilla liikkumisen suhteen, sillä joudun kulkemaan muun muassa salimatkat sekä kaikki kauppareissut autolla, koska keskustaan on noin 7 kilometriä ja salille noin 10. Maaliskuun lopusta lähtien bensakulut tulevat pienenemään huomattavasti, koska en tarvitse autoa Hyvinkään sisällä lähes lainkaan. Lisäksi  viime viikolla matkustamisesta tuli kuluja junalippujen muodossa, kun kävin keskiviikkona Helsingissä.

Viime viikolla avasin Nordnetin tilin, jonne laitoin saman tien 50 euroa sijoitukseen. Minulla on tällä hetkellä Nordean rahasto- ja säästötili, Norwegianin säästötili ja nyt uusimpana tuo Nordnet. Laitan jokaiselle tilille kuukausittain rahaa säästöön ja tällä hetkellä pyrin säästämään noin 300-500 euroa kuukaudessa. Joten tuo Nordnetin 50 euroa eikä myöskään salikortin lataus eivät ole jokaviikkoisia menoja.

Sitten ne pirulliset pikkuostokset... Suurin selkeä ylimääräinen meno oli Lookfantasticin tilaus. Jodelia lukiessa tuli suositus tuosta St.Tropezin kasvoille tarkoitetusta itseruskettavasta ja koska en omista tällä hetkellä ainoataan kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa, tuli tilattua tuo. Ihan höpöhöpö-ostoksia olivat Lorealin nestemäinen heleyttäjä (oli ihan super alessa, enkä omista nestemäistä korostustuotetta...) sekä Lindexin alennushousut. Housuista sen verran, että olen käynyt kokeilemassa kyseisiä pöksyjä monta kertaa ja nyt raaskin ostaa, kun alennus oli sen verran suuri. Olen nimittäin jättänyt ne kaupaan hintalapun ollessa 19 ja 12 euroa! Mutta kuitenkin. Pieniin juttuihin saa kulutettua nopeasti paljon rahaa.

Mitä mieltä rahapäiväkirjast ja poikkeaako oma rahankulutuksenne paljon omastani?

4 kommenttia:

 1. Mukava on lukea näitä rahapäiväkirjoja. Itselläni pakollisten laskujen jälkeen suurin erä menee ruokaan. Muuten menee vähemmän mihinkään muuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on yleensä itselläkin suurin menoerä, mutta viime viikolla eniten rahaa menikin kaikkeen pikkuosteluun :/

   Poista
 2. Uu tää oli kiinnostava postaus! Vois itsekin tehdä jonkun tarkan ostopäiväkirjan vaikka viikon tai kuukaudenkin ajalta, ihan itseä varten. Näkis että mihin kaikkeen se raha oikeesti menee :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mielenkiintoista nähdä mihin kaikkeen menee rahaa ja paljon kuluttaa päivässä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela