Viikon rahapäiväkirja #3

maanantai 30. huhtikuuta 2018

Viime viikko tuli taas pidettyä rahapäiväkirjaa ja kaksi aikaisempaa rahapäiväkirjaa voitte kurkata tästä ja tästä. Viime viikko oli menojen suhteen suht normaali, eikä viikolle sattunut mitään suuria, erikoisia menoja. Sitä alkuviikosta himoitsemaani brunssiakaan en saanut aikataulutettua kalenteriin! Tällaiset viikot ovat toisaalta kaikista optimaalisimpia tarkastella omaa rahankäyttöä, sillä viikolle ei osu mitään merkittäviä menoeriä.


Maanantai 23.4.
K-Citymarket 9,38€
(Maissikakkuja, mehukeitto, vihanneksia...)

Tiistai 24.4.
K-Citymarket 8,88€
(Maissikakkuja, raejuustoa, vihanneksia, proteiinivanukkaita)

Keskiviikko 25.4.
HSL-matkaliput 2x 2,20€
Tiger 6€
(4x kruunukynttilä, pari hiuspantaa)
Punnitse&Säästä 6,93e
(mausteita ja Matcha-teetä)
Lidl 20,26e
(Enimmäkseen vihanneksia ja tuoreita yrttejä, pari pussia pakastemarjoja, yksi energiajuoma, luomukahvia)


Torstai 26.4.

Bensa 30€
Prisma 29,27e
(Kukkakimppu, astianpesuainetta, ruokaa)
K-Citymarket 9,90e
(Eylure irtoripset ja liima)
Tokmanni 13,95e
(1000ml kookosöljy)
K-Market 2,98€
(Maissikakkuja, rasiallinen luumutomaatteja)


Perjantai 27.4.
HSL-matkaliput 2x 2,20€
Microsoft Office-paketin kuukausimaksu 7€
Alepa 1,45€
(Energiajuoma)

Lauantai 28.4.
Kulmakonditoria 2,50€
(kahvi)
K-Citymarket 29,16€
(Testiin Essence All About Matt Fixing Powder 3,69€ sekä tarjouksesta Maubelline MasterPrime-meikinpohjustaja 6,67€, ruususuolaa, vihanneksia, hummusta, soija"jauhelihaa" muutama paketti, maissikakkuja, tuoreita herkkusieniä, pakastemarjoja...)
H&m 30€
(korkeavyötäröinen bikinialaosa ja hame alennuksesta, jota olin katsellut jo normaalihintaisena)

Sunnuntai 29.4.
Prisma 14,41€
(Vihanneksia, Luomu Tahinia, kikherneitä, proteiinivanukasta...)

Koko viikko yhteensä 230,87€
Ruokakauppa: 105,43€
Shoppailu: 56,26€
Liikkuminen: 38,80€
Ulkona syöminen: 2,50€
Muut: 27,88€

Huhheijaa. Tämän  viikon jälkeen piti ihan laskea uudestaan, että sainko muka tuhlattua noin paljon rahaa! Ruokaan menee viikossa sievoinen summa ja erityisesti runsas ja monipuolinen vihannesten ja marjojen syöminen näkyy budjetissa. Nyt en ollut säilyttänyt kaikkia kuitteja, mutta pääpiirteittäin kirjoitin mitä muistin miltäkin kauppareissulta ostaneeni. Ainakin tiedätte, että syön paljon maissikakkuja, raejuustoa, vihanneksia, marjoja ja proteiinivanukkaita! Ja mulla on outo tapa hamstrata ruokakaupasta jemmaan eniten käyttämiäni elintarvikkeita, kuten noita maissikakkuja, vaikka ne eivät olisi edes lopussa. Siksi niitä tulee sen kummemmin edes ajattelematta ostettua melkein jotaisella K-Citymarkettiin suunnatulla kauppareissulla...  Ruokakaupassa tykkään käydä usein, koska nyt vain blogitöitä tehden ei muuten tule välttämättä poistuttua kotoa kuin kuntosalille.

Shoppailukuluihin laskin H&m:n ostosten lisäksi Tigerin sekä ruokakaupoista tehdyt kosmetiikkaostokset. Halusin tietyn tyyliset irtoripset torstaille, mutta lauantain primer sekä puuteri oli tavallaan tarpeettomia, mutta toisaalta tarpeellisia, koska minulta juuri loppui erityisesti ihohuokosia häivyttävä primer ja löysin ihan super hyvän meikkiniksin (paljastan tällä viikolla!), jota varten tarvitsin mattapuuterin. Italiaa varten kävin katselemassa bikinejä ja löysin viimein täydellisen korkeavyötäröisen bikinialaosan. Samalla reissulla mukaan lähti 50% alennuksesta yksi hame, jota olin katsellut jo pari kuukautta, mutten ollut raaskinut ostaa. Shoppailujen suhteen on ristiriitainen olo, koska oikeastaan tuli ostettua vain tarpeeseen, mutta toisaalta olisin pärjännyt hyvin ilmankin.

Liikkumiseen menee nykyään paljon vähemmän rahaa ja menoista riippuen tankkaan viikossa noin 10-30 euroa. Tällä viikolla ajoin Helsinkiin kolmesti ja torstaiaamun tankkauksesta on bensaa niin paljon jäljellä, että seuraavan kerran tankkaan varmasti vasta Italiasta palattuani. Kiitos pienikulutuksiselle autolle! Muita niin sanottuja pidemmän aikavälin kuluja oli jättipurkki kookosöljyä, Officen sovelluspaketti sekä Punnitse&Säästän ostokset.

Kahteen aikaisempaan rahapäiväkirjaan verrattuna huomasin, että jokaisessa viikkokulutus on ollut reilussa 200eurossa. Aloin kuitenkin miettimään rahamäärää, jonka yleensä jätän käyttöön kuukaudeksi, täytyy osan kuukauden viikoista olla vähempikulutuksisia. Täytyykin pitää taas  joskus kokonainen kuukausi rahapäiväkirjaa, josta näkisi vielä paremmin miten rahankäyttö vaihtelee viikkojen aikana. Ja hei, mahtavaa Vappua kaikille!

Mielenkiinnosta haluaisin tietää, kuinka paljon teillä menee suunnilleen viikossa tai kuukaudessa rahaa ruokakauppaan?

8 kommenttia:

 1. Näitä on kiva lukea! Saa miettimään omaa rahankäyttöä. Puolison kanssa meillä on yhteinen ruokarahatili, mihin siirrämme kuukaudessa kumpikin 300e. Siltä tililtä maksetaan kotiruuat, koiran ruuat, kodin puhdistusaineet jne. sekä laitetaan kuun lopussa aina jäljelle jääneet rahat yhteiseen säästöön. Säästöjä käytetään esim. kotiin ja koiraan liittyviin hankintoihin. Kumpikin maksaa esim. omat eväät ja lounaat, kahvilakäynnit töissä vaikka useimmiten tehdään yhdessä niin paljon ruokaa, että jää evääksi kummallekin. En tiedä yhtään, miten meidän ruokakustannukset vertautuvat muihin pariskuntiin. Onkohan 500-600e kuussa paljon vai vähän? Tuolla summalla ei kauheasti tarvitse miettiä mitä ostetaan. Syödään suht terveellisesti: laadukasta lihaa, paljon kasviksia, ei lähes lainkaan eineksiä tai maitotaloustuotteita. Voisi tehdä kyllä toukokuun ostospäiväkirjan ja katsoa mihin rahaa oikein kuluukaan ja menisikö sitä vähemmän jos katsoisi vähän, että mitä ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on todella hyvä idea, että loput rahat laitetaan säästöön yhteisiin asioihin! Täytyy laittaa muistiin tulevaisuutta ajetellen :) Ruokakulut ovat kyllä niin henkilökohtainen asia. Välillähän se ärsyttää, kun ruokaan menee monia satoja ja iso prosentti tuloista kuukaudessa, mutta mieluusti syön laadukkaasti ja hyviä raaka-aineita, vaikka todella hintatietoinen pyrinkin olemaan.

   Poista
 2. Kahden aikuisen taloudessa käyn ruokakaupassa yleensä kerran viikossa ja rahaa menee silloin tavallisesti päälle 100 euroa. Huomiona tähän, että meille ei osteta lihaa, koska itse en syö lihaa ja mies syö ainoastaan itse metsästettyä lihaa. Lisäksi itse syön tavallisesti yhden aterian päivässä ulkona, joten ne tulee vielä ruokakauppamenojen lisäksi. Pääasiassa ostan kaiken luomuna ja mikäli mahdollista niin kotimaisena. Ostokset teen Prismassa ja joskus lisäksi jossakin muussa S-ryhmän kaupassa. Bonukset tulee yleensä täysillä prosenteilla.

  Nää on tosi hauskoja seurata. Saa uutta näkökulmaa omiinkin käyttäytymismalleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuo on todella hyvin, jos kahden aikuisen taloudessa menee 100e viikossa vaikkakin siihen tulee lisäksi lounaat ulkona. Saisin yksin menemään varmasti tuon nykyisen reilun satasen ja päälle vielä ulkonasyömisetkin :D Itsellä on nyt kallistunut ostokset paljon K-Citymarketiin sekä Lidliin, koska ne ovat helpoimmat kaupat - toinen vakkarikahvilani sekä Postin yhteydessä ja Lidl helposti salireissuun tai kauempaa kotoa tuloon yhdistettävissä. Pitäisi kyllä taas alkaa enemmän keskittymään s-ryhmän kauppoihin bonusten takia.

   Poista
 3. Hei, kuvissa näkyvä laukku on upea! Onko se Rebecca Minkoffin? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela