Tammikuun paras...

perjantai 1. helmikuuta 2019

31 päivää tätä vuotta eletty. Jos tammikuu meni penkin alle ja huokaisit helpotuksesta, että se on ohi, on edessä 11 uutta kuukautta aikaa paikata tilanne. Monet sanovat, että tammikuu tuntuu pitkältä ja joudun yhtymään tuohon itsekin. En tosin siltä kannalta, että kuukausi olisi tuntunut kiduttavan pitkältä, vaan sen suhteen, mitä mahtui tapahtumaan tammikuun 1. ja 31. päivän välissä. Osaltani tammikuu meni todella nopeasti, mutta se tuntui usean kuukauden ajanjaksolta, koska lyhyessä ajassa tapahtui niin paljon. Onneksi kuitenkin vain hyvässä mielessä, vaikkakin päivien varrelle mahtui  hyvien ja kivojen asioiden lisäksi alkukuun deittipettymyksiä, huonosti nukuttuja öitä, pitkittynyttä flunssaa ja siitä johtunut vähempi treenaaminen. Vaikka edelleen nenä on tukossa, kurkku hieman kipeä ja olo pikkuisen flunssainen, lähden hyvin fiiliksin helmikuuhun ja jätän positiivisin mielin ja hyvin muistoin tammikuun taakseni. Kiitos tammikuu, kun olit minulle niin hyvä.

Vaikkei mennyttä saisi liikaa muistella, eikä ainakaan murehtia, halusin listata tammikuun parhaita asioita. Tammikuun paras...

...hetki tapahtui tällä viikolla, kun pystyin pysähtymään hetkeksi ilman mitään kiusausta tarttua johonkin ärsykkeeseen, kuten puhelimeen. Olin läsnä ja hengitin.

...biisi on ehdottomasti todella paljon kuuntelemani Mr.Probz-Praying To a God

...syöty ruoka on todella hankala valita, koska söin viime kuussa todella paljon ulkona ja joka kerta syömäni ruoka oli huippuhyvää. Mutta yksi vakkarini on viime aikoina ollut, täysin pettämätön, Green Hippo Cafen Barry´s Special Salad, jossa on chevreä, päärynää, granaattiomenan siemeniä, pähkinöitä ja siemeniä. Suosittelen kokeilemaan, jos eksytte sinne!

...hankinta on ehdottomasti Fiskarssin autolapio! Tämä #hesalife iski kunnolla vasten kasvoja tammikun aikana, kun auton joutuukin ennen ajoa kaivamaan lumen alta ja samalla toivoa parasta, ettei jää lumeen kiinni parkista pois ajaessaan. Onneksi Mini on ihan mahtava auto, jolla pääsee muuten helposti kinoksesta, kuin kinoksesta pois! Siitä huolimatta olen kiitollinen, että oma kuukausittainen autonkäyttöni on yhden käden sormilla laskettavissa...

...kirjoittamani blogipostaus on omasta mielestäni varmaankin kirjoittamani teksti ihmisten rikkinäisyydestä. Teidän mielestä lukukertojen perusteella taas mielenkiintoisin postaus oli työstäni kertova, täysin ekstempore kirjoitettu postaus.

...oivallus on se, että elämänlaatu on huomattavasti parempaa, kun ei ole liian kriittinen itseään ja elämäntapojaan kohtaan. Viime kuukausina olen oppinut olemaan armollisempi itseäni kohtaan, nauttinut hyvästä ruoasta ja ulkonasyömisestä, syönyt ylipäätänsä todella intuitiivisesti ilman morkkista ja tärkein, ollut miettimättä liikaa kaloreita. Kalorien alitajuntainen laskeminen ja tiedostaminen oli minulle ongelma vuosia, mutta vihdoin pystyn olla miettimättä niitä ja valitsemaan syömäni ruoat sen mukaan, mitä minä haluan ja mitä kehoni kaipaa.

...matka oli pikareissu Lontooseen. Muita reissuja ei edes tullut tehtyä.

...kosmetiikkatuote oli tammikuussa ehdottomasti eri Sheet Maskit, koska ihoni on reagoinut vaihteleviin lämpötiloihin kuivumalla toisinaan lähes hilseileväksi. Erilaisten hoitonesteiden ja lotioneiden kerrostaminen, kasvoöljyt sekä nuo kangasnaamiot, ovat olleet tämän kuun juttu ihonhoidossa.

...sarja oli Netflixistä löytyvä YOU.

...arjen ilostuttaja oli rauhalliset aamut, joista saan nykyään nauttia lähes jokaisena aamuna. Myös arkisin ja on niin parasta, jos kotoa ei tarvitse lähteä mihinkään ennen klo 11. Työt kyllä aloitan aina välittömästi herättyäni, mutta on kiva hengailla rauhassa aamuisin useampi tunti yökkäri päällä ja tehdä rauhassa töitä täysin yksin.

...päätös oli olla aloittamatta mitään dieettejä tai tiukkoja ruokavalioita. Sekä päätös omaksua super positiivinen asenne elämään. Nykyään osaan jatkuvasti paremmin olla stressaamatta kaikesta täysin turhasta, painaa taka-alalle asiat, joihin en voi mitenkään vaikuttaa ja pystyn hyväksymään sen, että maailmassa tulee aina olemaan julmuutta, enkä pysty kantamaan sitä taakkaa yksin, eikä minun edes tarvitse.

...hyvä teko on ollut satunnaiset pienet muiden auttamiset. Olen alkanut tarjoamaan yhä useammin tuntemattomille apuani tai tehnyt jotain pientä pyytämättä muiden hyväksi. Viime kuun hyviä tekoja olivat myös ne kerrat, kun tuli useammin spontaanisti kysyttyä ihmisiltä lähipiirissäni miten he voivat ja mitä kuuluu.

...yllätys oli se, kun löysin sattumalta kotoani 50 euroa paikasta, jossa ei pitänyt olla mitään rahajemmaa! Tuo viisikymppinen on täysin mysteeri, eikä minulla ole mitään aavistusta ja muistikuvaa miten se oli päätynyt löytämääni paikkaan. Mutta en valita ja nyt seteli pääsi oikeaan käteisjemmapaikkaani (kyllä vain. Säästän rahastojen ja säästötilin lisäksi myös käteistä!).

Hei mahtavaa viikonloppua ja helmikuun alkua teille kaikille!

Kuvat Jutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela