24 tuntia Lontoossa

tiistai 15. tammikuuta 2019

Vitsit, kuinka parasta on herätä omasta sängystä ja omasta kodista. Vaikka olin poissa vain yhden yön ja alle 48 tuntia, oli eilen myöhään illalla sellainen olo, kuin olisin ollut poissa reilusti kauemmin. Ehkä ulkomailla olo ja todella intensiiviset 24 tuntia teki olon, että takana olisi pidempikin lomailu!

Olipas kiva käydä pitkästä aikaa Lontoossa. Parikymppisenä ja sen nurkilla kävin useita kertoja ja aika tiheäänkin Lontoossa ja sitä ennenkin olin käynyt siellä kahdesti, mutta nyt viime kerrasta on kulunut muistaakseni kuutisen vuotta. Aikaa Lontoossa minulla ei tosiaan ollut kuin hassu vuorokausi, jonka aikana piti nukkuakin, mutta kaiken kaikkiaan sain käytettyä noin seitsemän tuntia tehokkaasti kiertäen muutamat paikat, joissa halusin käydä. Päätin suosiolla skipata kaikista nähdyimmät paikat, eli muun muassa Tower Bridgen, Big Benin ja Covent Gardenin ja keskittyä sen  sijaan muutamaan vähemmän nähtyyn paikkaan.

Yövyin Airbnb:ssä Marylebonessa, joka oli sijainniltaan todella kiva ja rauhallinen paikka, eikä Oxford Circusin metropysäkille ollut kuin pari pysäkkiä. Pidän muutenkin Lontoossa Bakerloo Line-metrolinjasta, koska sillä pääsee todella kätevästi monien Must See-paikkojen lähelle, joten majoituksen ottaminen tuon linjan varrelta oli hyvä valinta. Jos Airbnb-majoittuminen kiinnostaa, niin kutsulinkkini kautta rekisteröityessä saatte matkustuspisteitä, jotka voi hyödyntää ensimmäisessä varauksessa. Itse olen ihan rakastunut Airbnb:hen (on varmasti tullut monta kertaa selväksi niille, jotka ovat seuranneet blogiani pidempään...), joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ainakin kerran majoittumista sen kautta.

Sunnuntaina olin klo 11 aikoihin Airbnb:llä, josta lähdin puolen päivän jälkeen kohti Portobello Roadia ja Notting Hilliä. Halusin käydä kuvaamassa muutaman paikan siellä suunnilla ja ajoitus oli täydellinen, koska meneillään on off season, eikä ihmisiä ollut ihan tajuttomasti. Sain ihan rauhassa katsella ympäriinsä, kuvailla ja ihmetellä. Sain myös pari hurmaavaa tyttöä ottamaan minusta pari kuvaa legendaaristen värikkäisen asuntojen luona ja vastaavasti otin kuvat tytöistä. Portobello Roadia pitkin pääsi kävelemään suoraan Notting Hillin puolelle, josta nappasin metron Sloane Squarelle ja lähdin vähän erilaisiin maisemiin, Hyde Parkin alapuolelle, Belgraviaan.

Syy Belgraviaan menoon oli somessa näkemäni vaaleanpunainen konditoriakahvila Peggy Porschen, joka oli pakko päästä kuvaamaan. Enkä muuten ollut ainoa ja kahvilan oven edessä kävi aikamoinen kuhina, kun ihmiset halusivat kuvan itsestään kahvilan portailla! Voin vain kuvitella millainen kaaos tuolla on pahimpana turistisesonkina! 😃

Belgravia oli todella kaunis ja ennen kaikkea ylellinen alue, johon pitää joskus tutustua paremmalla ajalla ja ehtiä pysähtymään kahville tai syömään. Nähtyäni suunnittelemani paikat nappasin Victorialta metron Oxford Streetille, jossa on pakko käydä, vaikka sitä on tullut käveltyä edes takaisin useita kertoja. Kaikki kaupathan meni kiinni jo kuudelta, mutta käytettävänä oli noin pari tuntia aikaa piipahtaa muutamassa kaupassa (mm. Gap oli ehdoton!). Olisin todella mielelläni nähnyt Lontoon piipahduksen aikana monia muitakin paikkoja, joista en ole nuorempana ollut niin kiinnostunut sekä käymään hieman ydinkeskustan ulkopuolella uusissa paikoissa, mutta aika ei riittänyt. En edes muistanut, kuinka ihana paikka Lontoo on, joten pakko mennä sinne pian uudestaan hieman paremmalla ajalla!

Tosiaan syy, miksi kävin Lontoossa näin pienen ajan, oli koiranpennun hakeminen Suomeen. Nyt, kun lentomatkustaminen on tapetilla, tuntui hieman inhottavalta lentää näin pienen ajan takia, mutta vaihtoehdot olivat, että äitini käy vain hakemassa koiran ja tulee samana päivänä takaisin, koiran lähettäminen Suomeen lentokoneen ruumassa (jota ei todellakaan kukaan halunnut tehdä!) tai se, että minä haen koiran ja vietän samalla hetken Lontoossa. Olisin periaatteessa voinut olla siellä koko viikonlopunkin, mutta kiireisen alkukuun takia päätin viipyä vain yhden yön. Parempi sekin, kuin käydä vain pyörähtämässä lentokentällä tai laittaa koiraraukka ruumassa Suomeen.

Kuvia tuli yhteen postaukseen aika paljon, mutta toivottavasti pidätte runsaasta kuvamäärästä. Nyt on ihan pakko suunnata suihkuun ja ehtiä toimistollekin ihmisten aikoihin. Palataan viimeistään torstaina! ❤

6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia - ja kiitos vinkeistä! Ihana reissu ollut sinulla. Minilomista voi tosiaan nauttia ihan isostikin silloin kun on ennestään tuttu paikka ja selvät suunnitelmat mitä kannattaa käydä katsomassa. Aika hauskaa että katukahviloissa on ulkopöydät ja niitä käytetään, vaikkei mikään kesäkeli olekaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ensikertalaiselle en todellakaan suosittelisi Lontoota, jos ei ole kolmea kokonaista päivää enempää aikaa, mutta kun on jonkin verran tuttu mesta, saa päivässä jo paljon irti :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja sen on Belgravia, ei Belgravi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun korjasit! Olin kyllä tarkistanut alueen, mutta taivutellut ja kirjoittanut silti väärin :D

   Poista
 3. Juuri mietin, että varmaan ollut hyvä syy matkustaa vain päiväksi lentokoneella, ja onhan tuo ihan pätevä syy omasta mielestäni :) Pakko kehua, että olet kasvanut todella paljon vuosien aikana ja selvästi muuttanut tapojasi todella paljon ekologisempaan suuntaan, ja just se että edes ajattelee näitä asioita on ihan huippua, etenkin kun bloggaajana nyt tavoittaa enemmän ihmisiä kuin tavan tallaajana. Aina ei voi olla täydellinen, mutta tärkeintä että yrittää parhaansa. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakaan ei ihan muuten vain lähtisi lentelemään yhdeksi yöksi jonnekin :)

   Ja voi vitsi, kiitos kehuista! Ihan mahtavaa saada tällaista palautetta ja totta, ettei kukaan ole täydellinen, mutta parhaansa kun tekee, se riittää. Ja sitä myöten pystyy jatkuvasti ottamaan askeleita eteenpäin ollakseen vielä hieman ekologisempi ja vastuullisempi. 🌱❤

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela