Omituinen ja rehellinen ruokapäiväkirja

tiistai 23. tammikuuta 2018

Voi juku mikä sää ulkona oli aamulla! Vaikka vietän päivän töissä, oli aamulla ihana lähteä ajelemaan töihin auringon paistaessa. Vaikken mikään pakkasen ystävä olekaan, kompensoi aurinko miinusasteita. Tosin en malta odottaa kevättä ja sitä, että aurinko paistaa ja ulkona on muutama aste plussaa.

En ollut suunnitellut tekeväni tätä postausta, mutta ruokapäiväkirjat ovat olleet aina pidettyjä, päätin julkaista viime viikolta ruokapäiväkirjan viideltä päivältä. Ruokailut eivät todellakaan ole mallikkaita, ei mitään hifistelyä eikä kovin monipuolista syömistä. Vähän ehkä hävettääkin paljastaa teille miten olen viime aikoina syönyt. Toisaalta taas tämän postauksen teon suunnittelemattomuus edesauttoi sitä, ettei ruokailuja tullut viilattua lainkaan parempaan suuntaan tavallaan tiedostamatta.

Toisaalta taas miksi minun pitäisi häpeillä tapaani syödä. Kuten tästä ja aikaisemmistakin ruokapäiväkirjoistani ilmenee, minulle sopii parhaiten hiilihydraattien välttäminen aamuisin ja päivisin. Olen huomannut, että pysyn paljon energisempana, kun heti aamusta ei tule tankattua hiilaria koneeseen. Muutenkin treenaan ilta- tai aamupainoitteisesti, joten koen minulle sopivan hiilihydraattien syklittämisen myöhään iltaan - tulee tankattua treenin jälkeen tai valmisteltua energiatasoja aikaista aamutreeniä varten.

Kuvitusta ei valitettavasti ole lauantaisen ravintolakuvan lisäksi lainkaan, koska en ollut varautunut tähän ollenkaan. Ruokapäiväkirja on toteutettu ajalta 17.-21.1.


Keskiviikko:

Aamupala: Dr.Hauschkan pressissä pieni tuorepuuro.

Lounas: Iineksen kanssa Why join the navy when you can be a pirate-ravintolassa nuudeli Ramenkeitto kasvisliemellä, kimchillä ja merilevällä.

Välipala: Iso kourallinen suolattuja manteleita.

Iltapala: Noin 1,5 dl Alpro Plain with Oats soijajogurttia, iso ruokalusikallinen Barebells-proteiinivanukasta, 1/2 vadelma, mustikka ja omena -pilttipurkista.

Treeni: Joogatunti

Torstai:

Aamupala: Bulletproof-kahvi (Kookosöljyä ja proteiiniajauhetta blendattuna noin 1/3 pannulliseen kahvia) + vitamiinit.

Lounas: Kiinankaalia pannulla haudutettuna, keitettynä kaksi kananmunaa ja kaksi kananmunan valkuaista. Alpro Plain with Oats soijajogurttia, jossa on kaurahiutaleita seassa vajaa 2dl, marjoja desi, vähän sokeroimatonta mehukeittoa.

Päivällinen: Paketillinen maissikakkuja (100g), 1/2 pakettia maustamatonta tofua, pari viipaletta sulatejuustoa, yksi tomaatti ja vähän sokeroimatonta ketsuppia. Muutama viipale sokeroimattomia säilykepunajuuria.

Iltapala: 200g Propud-proteiinivanukas, jossa seassa marjoja, desi Alpro Plain with Oats soijajogurttia, vähän sokeroimatonta mehukeittoa.

Treeni: Salitreeni

Perjantai:

Aamupala: Bulletproof-kahvi (Kookosöljyä ja proteiiniajauhetta blendattuna noin 1/3 pannulliseen kahvia) + vitamiinit.

Lounas: Keitto, jossa punaisia linssejä ja keittojuureksia, 1/2 pakettia maustamatonta tofua.

Välipala: Chiavanukas, jossa seassa Alpro Plain with Oats soijajogurttia, Alpro Go On soijarahkaa sekä vajaa desi marjoja.

Iltapala: Paketillinen maissikakkuja (100g), 1/2 pakettia maustamatonta tofua, pari viipaletta sulatejuustoa, yksi tomaatti ja vähän sokeroimatonta ketsuppia. Hieman myöhemmin 200g Propud-proteiinivanukas, jossa seassa marjoja, desi Alpro Plain with Oats soijajogurttia ja vähän sokeroimatonta mehukeittoa.

Treeni: Salitreeni

Lauantai:

Aamupala: Bulletproof-kahvi (Kookosöljyä ja proteiiniajauhetta blendattuna noin 1/3 pannulliseen kahvia) + vitamiinit.

Lounas: Keitto, jossa punaisia linssejä ja keittojuureksia, 1/2 pakettia maustamatonta tofua.

Välipala: Kaksi keitettyä kananmunaa, yksi kananmunan valkuainen, kokonainen tomaatti.

Illallinen: Järvenpääläisessä Ravintola Huvilassa Lanttutacot (Paahdettua lanttua, lämmintä sieni-kasvissalaattia, kaalipestoa, chiliä, confit-aiolia sekä maa-artisokka-naurispuuroa luomuohrasta, josta söin noin 1/3 osan.)

Ei treeniä

Sunnuntai:

Aamupala: Vajaa purkillinen Barebells proteiinivanukkaasta, pari desiä Alpro Plain with Oats soijajogurttia. Kuppi kahvia.

Lounas: Apetit kasvissosekeitto (400g pakaste), 1/2 pakettia maustamatonta tofua.

Välipala: Mitallinen stevialla makeutettua proteiinijauhetta.

Iltapala: Paketillinen maissikakkuja (100g), 1/2 pakettia maustamatonta tofu, yksi tomaatti, vähän paprikaa ja vähän sokeroimatonta ketsuppia. Hieman myöhemmin kaksi 200g Propud-proteiinivanukasta, jossa molemmissa seassa marjoja ja vähän sokeroimatonta mehukeittoa. Herkkuhimoon vielä 100g laktoositonta Keso-raejuustoa, jossa seassa vähän marjoja.

Treeni: Salitreeni

Joopajoo, ei todellakaan mikään mallikas ruokapäiväkirja, mutta tällä mennään. Paheeni on ehdottomasti iltasyöminen ja vaikka söisin miten pitkin päivää, tulee illalla houkutukset rampata jatkuvasti jääkaapilla. Tiedän, että syön aamusta ja päivällä aika kevyesti, joka voisi olla syynä illan houkutuksille. Koska energiatasoni pysyvät päivällä hyvänä, en ole kuitenkaan kokenut suurta tarvetta tasata päivän syömisiä tasaisemmin vuorokauden tunneille. Ja myönnän, että minusta on ihana illalla selata nettiä tai katsella telkkaria ja samalla syödä kunnon iltapala tai napostella jotain. Kuten esimerkiksi paketillinen maissikakkuja tofulla ja ketsupilla.

Mikä on tuomio tästä super rehellisestä ruokapäiväkirjasta?


Lisäluettavaksi aikaisempia ruokapäiväkirjoja:

9 kommenttia:

  1. Laihdutatko sinä? Ihan kamalan vähän syöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pari kiloa haluaisin pois, mutta tiedostaen en ole tiputtanut ruokamääriä.

      Poista
  2. Energiamääriin olisi tosiaan hyvä kiinnittää huomiota, sillä tällä hetkellä syöt vähemmän, kuin laihduttajankaan tulisi syödä. Kaloreita sinulle kertyy lepoaineenvaihdunnan/täydellisen istumatyön verran päivää kohden ja iltasyöminen itsessään jo kielii energiavajeesta. Treenistä ei tässä tilanteessa ole mitään apua, sillä keho vain menee hälytystilaan ja kuluttaa koko ajan entistä vähemmän. Terve, hoikka nuori ihminen voi huoletta syödä jopa puoletkin enemmän, jos on aktiivinen, ja oma energiatarve olisi optimaalisen terveyden kannalta hyvä kohdata välttääkseen tulevaisuudessa ongelmia, kuten aineenvaihdunnan laajaa hidastumista, luiden haurastumista tai vaikka hiusten lähtöä. Nykyään kuulee dieettiohjeita joka suunnasta, mutta on hyvä pitää mielessä, että laihdutuskuurit tulisi pitää lyhyinä, ne eivät ole ennestään hyväkuntoisille ja suurin osa on räätälöity vain rahastettaeksi ihmisten kurjuudella. Suosittelen harkitsemaan ravitsemusasiantuntijan tapaamista, mutta kaiken kaikkiaan, tsemppiä sinulle syömistesi kanssa!

    VastaaPoista
  3. Syöt ihan hirmu vähän! Mikä energiavaje.. treenit menevät hukkaan ja menetät vain lihaksesi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, että nyt ruoka on maistunut tosi huonosti :( Päivisin ei vain ole nälkä niin huomaamatta tulee päivän aikana syötyä liian kevyesti

      Poista
  4. Komppaan edellisiä, syöt ihan älyttömän vähän :o miten tommosilla määrillä edes jaksaa treenata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Treeni kulkee tosi hyvin, mutta pitäisi ehdottomasti skarpata ruokamäärissä!

      Poista
  5. Tällä ruokavaliolla et kyllä hyödy kuntosalitreenistä ollenkaan. Päinvastoin. Kannattaa lueskelle ravitsemusasioita ja miettiä, mitä tavoittelet treenillä. Jos et halua kehittyä ja saada tulosta, jatka samalla tavalla, mutta jos tavoitteena on saada voimaa/kestävyyttä/lihasmassaa/kiinteytymistä, niin suosittelen syömään edes sen verran, että keho saa riittävästi energiaa palautuakseen. Tutkittua tietoa on pilvin pimein ja helposti saatavilla :)

    Treeni-intoa!

    VastaaPoista
  6. Suosittelisin sulle ammattilaisen laatimaa ruokavaliota niin näkisit minkä verran saa syödä että kehittyy ja palautuu treeneistä. ilman lihomista!tuo oli kamalaa luettavaa.. miten joku pärjää noin vähällä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela