Näin meikkaan arkena

torstai 27. heinäkuuta 2017

Pari päivää sitten sain toiveen, että tekisin postauksen arkimeikistäni. Minulle sattui juuri sopivasti pari vapaapäivää, joten päätin toteuttaa toiveen välittömästi. Piti ihan miettiä, että milloin blogissani on viimeksi ollut minkäänlaista meikkitutoriaalia - ehkä muutama vuosi sitten? Joten oli jo aikakin päivitellä tilannetta.

Meikkejä löytyy aikamoinen arsenaali, mutta toteutin tämän postauksen luottomeikeilläni, eli niillä, jotka pakkaan aina mukaani poistuessani kotoa pidemmäksi aikaa. Omat holy grail tuotteeni ovat aivan ehdottomasti Estée Lauderin Double Wear-meikkivoide* ja Bronze Goddess-aurinkopuuteri*, Mac pro longwear-peitevoide sekä skinfinish-highlighter sävyssä soft & gentle, Sensai irtopuuteri* sekä Too Facedin Chocolate Soleil-aurinkopuuteri varjostuksiin. Muut meikkituotteet vaihtelevat fiiliksen ja meikin mukaan, mutta nuo edellä mainitsemani ovat tuotteita, joita en vain voi olla hehkuttamatta. Aivan ykkösiä!

Arkimeikkini on todella nopea ja olen muutenkin pikainen meikkaaja. Jätän usein luomivärit pois arkimeikistäni tai maksimissaan teen parin-kolmen sävyn todella nopean silmämeikin. Arkimeikkini a ja o on ehdottomasti siisti ja kestävä meikkipohja. Meikkipohjaan saisi kulutettua tuotteen jo toisenkin, mutta yleensä toteutan oman arkimeikkipohjani kolmella tuotteella ja siihen päälle meikkipohjan kiinnitys, kevyet varjostukset. aurinkopuuteri, poskipuna ja sipaisut highlighteria.

Yllä olevassa kuvassa näkyy tilanne meikittömien kasvojen sekä meikkipohjan teon jälkeen ennen meikin kiinnittämistä irtopuuterilla. Aikamoinen ero, vai mitä? Ennen meikkivoidetta levitän Mac Pro longwear-peiteainetta näppylöille ja t-alueelle sekä peitän tummia silmänalusia Lancômen Effacernes longue tenue - peitevoiteella*. Tämän jälkeen levitän Estée Lauderin Double Wear-meikkivoiteen* käyttäen kostutettua Ecotoolsin meikkisientä. Lopuksi vielä pohjan kiinnitys Sensain irtopuuterilla käyttäen puuterivippaa sekä isoa puuterisivellintä.

Varjostuksiin käytän mieluiten puuterisia tuotteita ja omaan ihonsävyyni todella hyvin mätsäävä varjostuspuuteri löytyi Too Facedilta. Chocolate Soleil on sävyltään sopivan kylmä sekä täysin matta, joten se on oiva kaveri juurikin varjostuksia varten. Varjostamiseen käytän Zoevan 109 Luxe face paint - sivellintä* tai sitten hiljattain saamaani uuden ilmeen saanutta Ecotoolsin Skin Perfectin - sivellintä. Tuo taitaa oikeasti olla suunniteltu meikkipohjaa varten, mutta mielestäni se toimii täydellisesti puuterisella tuotteella kasvojen varjostamiseen! Varjostuksien jälkeen sudin huolettomasti aurinkopuuteria kasvoille ja siihen olen käyttänyt jo vuosia Ecotoolsin bambu aurinkopuuterisivellintä. Tuo sivellin taitaa nyt poistua markkinoilta, mutta jos näette sitä vielä jossain, niin kannattaa ehdottomasti napata mukaan!

Lopuksi vielä poskipunaa, highlighteria ja viimeistelysuihketta ja meikkipohja on kokonaisuudessaan valmis. Viimeisen vuoden aikana eniten on ollut käytössä Zoeva Coral Spectrum-poskipunapaletti*, josta löytyy neljä todella makeeta ja pigmenttistä sävyä. Poskipunaan käytin tällä kertaa Ecotoolsin uutta define-sivellintä Define & higlight duo-paketista*. Highlightiin käytän ehdottomasti eniten Mac skinfinishiä sävyssä soft & gentle ja lisään sitä kasvoille viuhkasiveltimellä. En pidä hirveästi pikkuruisista fan brusheista, joten edellä mainitun Ecotoolsin define & highlight duo-paketissa oleva sivellin on aivan täydellinen highlighterille - ei liian pieni eikä liian iso. Uudistuneen Ecotoolsin siveltimet ja muut tuotteet olen saanut blogin kautta, mutta minulta löytyy myös itse hankkimana useita eri siveltimiä kyseiseltä merkiltä. Ecotools on saatavuudeltaan ja hinta-laatusuhteelta aivan täysi kymppi ja vanhimmat siveltimeni taitavat olla ainakin viisi vuotta vanhoja - ja edelleen aivan uudenveroisia. Olen pitänyt ennenkin Ecotoolsin siveltimien ulkonäöstä, mutta kyllä tämä uusi raikkaampi ja kevyempi ilme on tervetullut uudistus. Sekä se, että sivellinvalikoima laajeni entisestään.

Valmiin meikkipohjan jälkeen on kulmien, ripsien ja huulien vuoro, jonka jälkeen meikki on valmis. Kulmiin olen käyttänyt viime aikoina Eyluren palettia sävyssä dark brown* ja siveltimenä pitkäaikaista lemppariani, Anastasia Beverly Hillsin numero #12 -kulmasivellintä. Lopuksi viimeistelen kulmat tarvittaessa kulmakynällä sekä lisään kulmavahaa ylöspäin harjaamalla. Kulmissani on puolisen vuotta vanhat microbladingit (postaus täällä ja täällä), joten kulmissa on hieman tummuutta ja muotoa omista hennoista kulmista huolimatta. Pidän aiva erityyppisistä kulmista, kuin mitä omani ovat luonnollisesti, joten joudun aika rankalla kädellä muotoilemaan niitä kulmatuotteiden avulla.

Viimeistään nyt huomaatte, että minulla ei ole enää ripsienpidennyksiä. Rahan säästösyistä sekä puhtaasta kyllästymisestä johtuen poistin kolmisen viikkoa sitten loputkin ripsijatkeet ja nyt mennään jälleen omilla ripsillä. Jotenkin aloin ikävöimään ripsivärin käyttöä, huolettomampaa silmien meikkaamista sekä meikittömämpää lookia ilman mitään meikkiä. Volyymiripset olivat kivaa vaihtelua vuosien tauon jälkeen, mutta neljän kuukauden ripsiputken jälkeen on taas ihana olla omilla ripsillä. Jos en laita luomiväriä tai rajauksia, silmämeikkiini kuuluu ainoastaan ripsien taivutus, uutena lempparina Lumene Volume Lash Primer* (valkoinen ripsarituubi) sekä ripsiväri, jona on toiminut viime aikoina Estée Lauderin Sumptuous Knockout- ripsiväri.

Lopuksi vielä huulet, jotka ovat ehdottomasti oma tavaramerkkini. Aika harvoin minua näkee ilman kirkasta huulipunaa! Pohjustan huulia Estée Lauderin New Dimension Plump + fill expert lip treatmentilla* laittamalla seerumia huulien ympärille sekä lisäämällä huulivoidetta huulille. Sen jälkeen rajaus huultenrajauskynällä sekä lopuksi huulipunaa. Tässä postauksessa käytin huulimeikkiin Mac Lip penciliä sävyssä chic trick sekä Lumene Nordic Chic huulipunaa sävyssä 12 Pakkasyö/Frosty night*. Ja tadaa, meikki ja totaalinen muodonmuutos on valmis!

Ainakin miesten silmissä meikkituotteita on aivan hemmetisti, mutta arkimeikkiini menee aikaa ehkä kymmenisen minuuttia - luomivärin kanssa noin 12. Välillä vähän huvittaa se fakta, että olen todella laiska ja kärsimätön meikkaaja, vaikka rakastan yli kaiken meikkejä sekä kosmetiikkaa. Arjessa kuitenkin helppous ja nopeus vie ehdottomasti voiton, joten pikainen, siisti ja yksinkertainen meikki toimii oikein hyvin. En esimerkiksi pystyisi henkilökohtaisesti käyttämään varttia pelkkien niin sanottujen instakulmien meikkaamiseen. Jos ne osaa meikata oikein niin ne näyttävät hillittyinä todella hyviltä, mutta minulta ei sitä kärsivällisyyttä löydy...

Kuinka paljon teillä menee aikaa arkimeikkiin ja onko samoja lempituotteita käytössä?

Osa postauksen tuotteista saatu ja teksti sisältää mainoslinkkejä

2 kommenttia:

  1. Kiitos postauksesta! Huulipuna on ihanan värinen huulilla, onko tuo Lumenen puna kuinka pysyvää?
    Mulla menee arkimeikin kanssa myös max 10 min. Tykkään meikeistä, mutta arkiaamuina ei vaan jaksa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulipuna pysyy ihan kivasti :) Ei ole heti ensimmäisellä puraisulla tai vesilasillisen jälkeen hävinnyt huulilta. Tuttu tunne tuo, ettei arkena halua käyttää meikkaamiseen aikaa kovin kauaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela