Kulmien microblading FinBrowssa

maanantai 12. joulukuuta 2016

Meikatessani kulmakarvojen kanssa tuskailu on minulle arkipäivää ja lähes jokapäiväinen taistelu. En ole mikään kummoinen meikkaaja ja eyebrows on fleek tai instabrows ei kuulu sanavarastooni. Jaksan juuri ja juuri keskittyä sen vajaan minuutin per kulmakarva, kunnes saa riittää. Kunhan jonkinlaiset kulmat löytyivät kasvoilta ja se riitti. Meikkileikkien turhauttuvimpaan toimenpiteeseen kyllästyneenä kävin viime viikon torstaina tekemässä microblading-käsittelyn kulmakarvoihini. Mikä ihmeen microblading? Onko microblading yhtä kuin kulmien tatuoiminen?

Microblaging ei ole kulmakarvojen tatuoimista eikä täten pysyvä käsittely. Microbladingissa luonnollista pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin ja se häviää iholta luonnollisesti noin vuodessa. Monet ovat varmasti nähneet kuvia epäonnistuneista kulmakarvojen tatuoimisesta, joiden kanssa joutuu pahimmassa tapauksessa elämään koko loppu elämänsä. Microbladingin etu on ehdottomasti se, että pigmentin alettua häviämään ihosta, voi kulmat muokata aivan uuteen malliin tai halutessaan antaa kaiken pigmentin poistua ihosta. Juurikin tuo ikuisettomuus sai minut rohkaistumaan ja kokeilemaan microbladingia.

Microblading-paikkaa valitessa kannattaa ehdottomasti vertailla eri paikkoja, googlata ja katsella paljon kuvia. Toimenpiteessä pigmentti viilletään erikoistyökalulla ihon pintakerrokseen, joten jokainen tekijä on uniikki. Tykästyin todella paljon Helsingissä Runeberginkadulla microbladingia tekevän FinBrow'sin Sigridin taidonnäytteisiin ja uskallauduinkin luottavaisin mielin hänen käsiteltäväksi.

Ensimmäinen kerta microbladingissa vie noin kaksi tuntia ja siihen kuuluu aluksi kulmakarvojen huolellinen suunnittelu ja mittaus, jotta niistä saadaan mahdollisimman symmetriset ja juuri omiin kasvoihin sopivat. Microblading mahdollistaa kulmien tekemisestä esimerkiksi omia luonnollisia kulmakarvoja paljon tuuheammat ilman epäluonnollista lopputulosta. Työkalu, jolla microblading tehdään, koostuu noin 14 pienestä terästä, joiden viillot tekevät pigmentistä yksittäisten karvojen näköisiä. Lopputuloksesta saadaan sillä tavalla todella luonnollinen.

Kulmakarvojen mittauksen ja suunnittelun jälkeen tehtiin ensimmäiset viillot ja kulmia puudutettiin. Ai jumankeikka! Ei mitään maailman kivuttominta puuhaa, mutta jos on brasilialaisista vahauksista, tatuoimisesta ja hampaiden poraamisesta ilman puudutteita selvinnyt, selviää kyllä tästäkin. Joten kipua ei kannata liikaa pelätä ja aika nopeasti pieneen kipuun alkoi tottumaan. Aina välillä toimenpiteen aikana katsoimme miltä kulmat näyttävät ja mihin haluan vielä muutosta. Eli Sigridin kanssa ei tarvinnut todellakaan pelätä avaavansa silmänsä toimenpiteen jälkeen ja peilistä näkyykin aivan jotain muuta, kuin mitä oli toivonut!Microbladingissa ihon pintakerrosta viilletään, jonka seurauksena ihon on pakko uusiutua. Aivan kuten tatuoinneissakin, myös microbladingissa jälkihoito on erityisen tärkeää. Kulmakarvoja pitää rasvata, välttää jonkin aikaa muun muassa saunomista, voimakasta hikoilua ja auringonpaistetta ja ne on pidettävä puhtaina bakteereista. Myös kulmameikistä pitää luopua noin kymmenen päivän ajaksi. Paraneminen on yksilöllistä ja se kestää keskimäärin pari viikkoa. Kulmat ovat myös heti käsittelyn jälkeen reilusti tummemmat, kuin mitä ne tulevat lopulta olemaan. Itselle käsittely tehtiin vaaleimmalla sävyllä, koska halusin mahdollisimman luonnolliset kulmat myös meikittömillä kasvoilla. Tämän postauksen kuvista kulmien väri tulee touch upin, eli värin uudelleen laiton jälkeen vaalenemaan lähes reilusti.

Kulmien teon yhteydessä varataan aika äsken mainitsemaani touch upiin, jossa kulmat viimeistellään, väriä lisätään sitä vaativiin kohtiin ja niitä voidaan vielä hieman muokkailla, jotta lopputulos on täydellinen. Itse olen menossa tammikuun alussa tuohon toiseen käsittelyyn, jonka jälkeen kasvoillani on se lopullinen lopputulos. Pidän kulmistani jo nyt todella paljon, mutta en malta odottaa kuinka täydelliset ne tulevat olemaan! Vihdoinkin voin sanoa heipat päivän aikana katoaville kulmakarvoille ja lopettaa kulmakarvoista murehtimisen esimerkiksi kuumina kesäpäivinä. Puhumattakaan siitä, että en näytä enää aivan Alienilta aamuisin, koska kasvoja on kehystämässä kauniit kulmakarvat muutaman sinne tänne sojottavan karvan sijasta!
Osoite:
Runeberginkatu 33 b 
 00100 Helsinki
Microblading käsittely Sigridillä FinBrow'ssa maksaa 250euroa ja se sisältää myös touch upin. Tammikuun aikojen varaus alkaa tällä viikolla 17.12., joten jos haluaa aloittaa uuden vuoden täydellisillä kulmakarvoilla, kannattaa aika varata jo ennen joulua!

Microblading kulmissa. Hotti vai notti?

*Postaus toteutettu yhteistyössä FinBrows kanssa.

5 kommenttia:

 1. Pidin tästä postauksesta :) oot tosi hyvä kirjottaa mutta rivit menevät miten sattuu:/ lisää!😊 Jos kiinnostaa niin mullakin on blogi ja haluisin tietää sun mielipiteen mitä kannattaisi tehdä aloittaakseni bloggaamisen kunnolla :) ttinski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytätkö mitä selainta vai puhelinta?

   Tsemppiä blogiuralle! :)

   Poista
 2. Olisipa kätevää tuo, en ole kuullutkaan aiemmin. Hinta on aika suolainen silti. Houkuttaisi kovasti, sillä itse värjäilen kulmia, mutta eipä se väri pysy ja on niin harvatkin, että eipä siitä juuri apua ole. Mutta sun kulmat näyttää kyllä todella hyvältä, luonnollisen näköinen lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on helpottanut arkea ja meikkausta ihan kamalasti! Suosittelen todellakin, jos jossain vaiheessa raaskii laittaa tuon summan :) Tuo kulmien sävytys on siitä juuri turhauttavaa, kun väri irtoaa pois niin nopeasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela