Unelmointia ja epƤvarmuutta onnellisuudesta

perjantai 12. tammikuuta 2018

Paikallaan pysyminen ja asettuminen ovat olleet minulle suuria haasteita lƤhes kymmenen vuoden ajan. LƤhden, palaan, tulen tyytymƤttƶmƤksi ja lƤhden uudestaan, enkƤ millƤƤn malttaisi pysyƤ paikallani. Mieleni tƤyttƤvƤt unelmat, jotka haluan toteuttaa ja haaveet, jotka eivƤt todellakaan liity tasaiseen perheonneen - ainakaan vielƤ. Reilu puoli vuotta sitten kirjoitin 27 ikƤvuoden kynnyksellƤ ajatuksiani ikƤƤntymisestƤ (postauksen lƶydƤtte tƤƤltƤ) ja jaoin teidƤn kanssa ajatuksiani elƤmƤnarvoistani. Kerroin, etten haaveile siitƤ, jota monet tavoittelevat - perheidylliƤ, korkeaa koulutusta ja hyviƤ tuloja.

Nyt Suomeen Virosta palattuani olen jƤlleen alkanut kokea painetta ja stressiƤ tyƶstƤ ja urasta. Seuraavaan tasalukuun, kolmenkymmenen ikƤƤn, on enƤƤ reilu pari vuotta ja haen edelleen paikkaani tyƶelƤmƤssƤ. Silti koko ajan tuntuu, ettƤ mitƤ enemmƤn mietin tulevaisuuteni uraa, sitƤ enemmƤn menen pyƶrƤlle pƤƤstƤni. PidƤn ja olen kiinnostunut vƤhƤn kaikesta ja nyt pitƤisi vain napata joku suunta, jota kohti lƤhden uraani puskemaan. Muutamia urahaaveita minulla on markkinoinnin saralta ja tƤmƤn vuoden fokus on puskea itseƤni kohti niitƤ tavoitteita. Saisi vain vielƤ tƤtƤn tuuliviirimielen kesytettyƤ ja heittƤƤ kaivoon kaikki epƤilykset itseƤni, kokemustani ja osaamistani kohtaan.

"Oma tavoitteeni elƤmƤssƤ on olla onnellinen ja elƤƤ omannƤkƶistƤ elƤmƤƤ. Rakastaa jokaista pƤivƤƤ, johon herƤƤn."

Viimeisen vuoden aikana olen ollut monessa tyƶhaastattelussa ja lƤhes joka kerta rekrytoija heittƤƤ ilmoille kysymyksen "missƤ nƤet itsesi viiden vuoden kuluttua?". Rehellisesti vihaan tuota kysymystƤ ja vastaaminen saa minut todella vaivaantuneeksi. Unelmoin onnellisuudesta ja yleensƤ omat unelmani liittyvƤt matkustamiseen ja kokemuksiin, muistojen karttamiseen ja tunteeseen, etten haaskaa elƤmƤƤni. Mietin, onko hƤpeƤ, jos ei omista tyƶhƶn liittyviƤ selkeitƤ unelmia ja tavoitteita -ainakaan vielƤ. Oma tavoitteeni elƤmƤssƤ on olla onnellinen ja elƤƤ omannƤkƶistƤ elƤmƤƤ. Rakastaa jokaista pƤivƤƤ, johon herƤƤn. Muualta tulevat paineet luoda ura tyƶn parissa tai sitten vastakohtana unelmointi kotiƤitiydestƤ ja perheonnesta. MissƤ on paikka kaltaisilleni "pehmeitƤ" unelmia tavoitteleville henkilƶille, joiden unelmat ja tavoitteet elƤmƤssƤ eivƤt ole urapainotteisia.

TƤllƤ hetkellƤ omassa pƤƤssƤni on kunnon pyƶrremyrsky meneillƤƤn. En ole oikein kiinnittynyt mihinkƤƤn ja jatkuvasti joudun miettimƤƤn, ettƤ mitƤ seuraavaksi - lƤhdenkƶ, jƤƤnkƶ, onko nyt hyvƤ vai haluanko muuttaa jotain. Arjessani on tapahtunut ihania asioita viimeisen parin viikon aikana, joista olen todella onnellinen, mutta silti mielessƤ pyƶrii, ettƤ teenkƶ valintojeni suhteen virheitƤ. Viekƶ onnellisuus ja mahdollinen asettuminen minut mukanaan ja kadotan yhden piirteistƤni, josta niin pidƤn - kyky tehdƤ rohkeita pƤƤtƶksiƤ omien unelmien eteen. YlipƤƤtƤnsƤ olen alkanut pelkƤƤmƤƤn sitƤ, ettƤ intuitioni on nyt vƤƤrƤssƤ. Minulla olisi mahdollisuus ottaa parin kuukauden breikki kaikesta, mutta epƤrƶin. Haluan lƤhteƤ, koska pelkƤƤn kiinnittymistƤ johonkin, mutta jokin saa minut epƤrƶimƤƤn. Luotan niin  vahvasti kohtaloon ja siihen, ettƤ aivan jokaisella valinnallamme on jokin tarkoitus, joka ajaa meitƤ kohti kokonaisvaltaista onnellisuutta elƤmƤssƤ. Joten tƤmƤn hetkinen epƤvarmuus tuntuu todella pahalta. Pelottaa, ettƤ tulen katumaan pƤƤtƶstƤni kieltƤyƤ jostain ainutlaatuisesta sen takia, etten koe nyt tarvetta lƤhteƤ, koska tƤssƤ ja nyt tuntuu ihan hyvƤltƤ.

Onnelisuus on monimutkainen asia. Samaan aikaan voi olla onnellinen, mutta myƶs onneton. Onnellisuuden eteen pystyy tekemƤƤn tƶitƤ, mutta onnellinen voi olla ilman niin sanottua onnen tyƶstƤmistƤkin. Onni on tunne, joka aiheuttaa epƤvarmuutta. Onnen voi menettƤƤ yhdessƤ sekunnissa ja yhtƤlailla yksi pieni asia voi saada meidƤt onnemme huipulle.

Luotatteko te elƤmƤssƤ intuitioon?

6 kommenttia:

  1. Oot Mikaela upea nainen <3

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista pohdintaa! YleensƤ luotan intuitioon ja se on useimmiten osoittautunut oikeaksi. TƤysin siihen en voi kuitenkaan luottaa, sillƤ olen huomannut, ettƤ toisinaan se osoittaa minulle turvallisemman ja helpommat vaihtoehdon silloin, kun joku muu vaihtoehto on pelottava tai suurempi ponnistus ja epƤrƶin omia kykyjƤni. ItsensƤ kuunteleminen on kyllƤ tƤrkeƤƤ. Itse kƤyn juuri pohdintaa isoista valinnoista elƤmƤssƤni ja kiikun puolelta toiselle samanlaisten asioiden ƤƤrellƤ. Ps. MƤkƤƤn en tiedƤ missƤ nƤen itseni viiden vuoden kuluttua. En ole koskaan tiennyt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intutio on jƤnnƤ, koska se on jokaisella niin henkilƶkohtainen, eikƤ koskaan voi tietƤƤ mihin se johdattaa. TsemppiƤ ihan kamalasti valintoihin ja mitƤ tahansa valitsetkaan, tulee se johdattamaan sua kohti oikeaa :)

      ps. Kiva etten ole ainoa, joka ei tiedƤ mitƤ tekee tulevaisuudessa!

      Poista
  3. Mielenkiintoinen teksti! Musta nykyisin jopa liikaa toitotetaan sitƤ, ettei saisikaan unelmoida "kaavamaisesta" elƤmƤstƤ, ettƤ se olisi jotenkin tylsƤƤ. Siis ei tietenkƤƤn ole pakko, mutta joskus tuntuu ettƤ jotkut (et siis sinƤ vaan yleisesti) pakenevat kaikin keinoin sitƤ kamalaa 'kaavamaista' elƤmƤƤ vaikka se voiskin olla onnellista!

    Itse oon yhteiskunnan mielestƤ 'tylsƤ' tapaus, menin naimisiin 19 vuotiaana ja nyt 24-vuotiaana mulla on ihana kohta 10kk poika :) Kaikki on hyvin. Joka pƤivƤ elƤn kuin unelmaa, vaikka monet tuntuu pelkƤƤvƤn tƤtƤ kaavaa kuin ruttoa. Toki saa haluta eri asioita.

    En tiedƤ mikƤ tƤn kommentin pointti oli, ehkƤ se ettƤ joskus tƤllasta 'perinteistƤ' kaavaa pidetƤƤn ankeana ja tylsƤnƤ, mut itse en oo yhtƤƤn tylsƤƤ pƤivƤƤ nƤhnyt :D! ElƤmƤ on ihanaa. Ihmisten tƤytyis saada unelmoida rauhassa myƶs tavallisista asioista, jotka voi olla lƤmmƶssƤƤn myƶs todellisia seikkailuita. Ei sais olla tylsƤƤ, jos unelmoi ihan vain perheestƤ ja vakiintuneesta elƤmƤstƤ. Koska tylsƤƤ tƤƤ ei ole! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten hyvƤ pointti! Nykymaailman mindfullness-, hyvinvointi-, hyggeilytrendien mukana on tosiaankin alkanut vƤistyƤ ajatus siitƤ, ettƤ "kaavamainen" elƤmƤ voi olla onnellista. PitƤisi hakea muutosta ihan kaikkeen, vaikka kokisi itsensƤ tyytyvƤiseksi.

      Ja tuo on mielestƤni ihana, ettƤ on lƶytƤnyt tosirakkauden nuorena ja sitƤ myƶtƤ jo silloin avaimet onnellisuuteen ,tƤyttƤen samalla omia unelmia. Kaikki tosiaan unelmoivat eri asioista ja tuskin minƤkƤƤn elƤisin tƤllaista elƤmƤƤ, jos olisin esimerkiksi edelleen onnellisesti yhdessƤ ensimmƤisen poikaystƤvƤni kanssa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela