Kaukokaipuu ja takaisinheitto Meksikoon

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Voin myöntää, että olen selaillut hieman kateellisena muiden matkakuvia. Olisin valmis lähtemään ihan mihin tahansa ja ette arvaa paljonko Tallinaa varten säästetyt rahat ovat kuumotelleet. Tekisi mieli vain napata jokin äkkilähtö ja lähteä tekemään pyörähdy auringossa! Ajatuksena olikin, että olisin ottanut äkkilähdön jonnekin ennen uuden työn löytymistä - edes jokin lyhyt kaupunkireissu. Uuteen maahan muuttamisen tullessa kuvioihin (ja työn aloittamisen venyminen) piti haudata haaveet ulkomaille lähdöstä ja rahan säästäminen meni prioriteettilistan kärkeen. Eipä tässä onneksi ole enää kauaa kesään ja hinku ulkomaille helpottaa kunhan kevät lähtee kunnolla käyntiin. Matkustaa kerkeää onneksi myöhemminkin ja vaikka tulevana kesänä minulla ei ole ollenkaa kesälomaa, aion hyödyntää Viron tuomat resurssit matkailulle ja käydä ainakin Pärnussa. Ja jos on mahdollista saada jossain vaiheessa kesää putkeen edes neljä vapaapävää, olisi ihana lähteä käymään autolla Latvian puolella Riikassa.

En aio liikaa masistella tulevan kesän lomattomuutta, sillä Tallinnassa tulee olemaan takuulla ihan hirveästi kaikkea tekemistä. Olen luonteeltani fiilistelijä, joten tulen aivan varmasti nauttiman jo pelkästään siitä, että saan nauttia kesäpäivistä tutustuen uuteen kotikaupunkiini. Sekä aivan varmasti tulen saamaan Suomen puolelta vierailijoitakin pitkin kesää.

Vaikka matkakuvien selaaminen ei ihan kauheasti lievitä reissukuumetta, niin on omia menneitä matkoja aina kiva muistella ja muiden kuvia katsellessa ideoida omaa bucket listiä matkustelun suhteen. Noin vuosi sitten olin harmaan loskan sijasta Meksikon auringossa viettämässä hiihtolomaa ystäväni Riikan kanssa. Matkasimme Hollannista Meksikon Playa Del Carmeniin reiluksi viikoksi ja loma oli pyhitetty rentoutumiselle ja auringolle.

Otimme matkan TUI:n kautta ja yövyimme Playa Del Carmenin keskustassa El Tukan -hotellissa. Hotelli oli todella kivalla paikalla kävelukadun varrella ja hotelli oli muutenkin todella siisti ja viihtyisä. Todella hyvä vaihtoehto henkilöille, jotka eivät halua majoittua resorteihin, jotka sijaitsevat syrjemmällä. Matkamme oli muuten aivan naurettavan halpa- n. 650 euroa. Emme tosin ottaneet mitään ruokia, koska oli kiva käydä syömässä eri paikoissa, mutta tuohon hintaan kuului kuitenkin lennot Amsterdamista Cancuniin, kuljetus Cancunin lentokentältä hotelliin ja takaisin kentälle sekä tuo majoitus. Pikkuisen ikävä Hollannin hintoja lentojen ja matkustamisen suhteen.

idnosto
 Retkiä teimme ainoastaan yhden - koko päivän matkan Jukatanin niemimaahan. Matkaan kuului cenote -uimaluolassa vierailu, käynti Chichen Itzassa sekä nopea pysähdys hurmaavassa Valladolidin kylässä. Jos budjetti tai kiinnostus ei riitä moneen aktiviteettiin, suosittelen ehdottomasti tekemään edes tuon retken! Olisimme halunneet käydä vielä Cancunissa Isla Mujeresissa sekä Playa Del Carmenista suoraan lautalla päästävään Cozumelin saaressa, mutta valitettavasti Riikka oli hieman kipeänä viimeisiä päiviä, joten nuo jäi kokematta. Ensi kerralla sitten ja tuli ainakin ladattuja akkuja, kun ei ollut liian tiukka aikataulu!

 Muut Meksikon matkapostaukset:

 Voi aurinko ja lämpö, tule jo tänne Pohjois-Eurooppaan! Nyt pakko alkaa laittautumaan iltaa varten. Olen tänään suuntamassa tyttöjen kanssa katsomaan ihanaa Reino Nordinia Vantaalle. Tuskin olen ainoa, joka on rakastunut Reinon uusimpaan Antaudun -sinkkuun. Jos joku lukijoista on tulossa samalle keikalle tänään, niin tulkaa ihmeessä moikkaamaan. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela