Vinkit tehokkaaseen, mutta ympäristöystävälliseen tahranpoistoon

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö Lumme

Sinnikkäät likatahrat ovat niin raivostuttavia. Itsellä päänvaivaa ei aiheuta pahemmin mm. hiki- tai ruokatahrat, mutta sen sijaan meikki- ja itseruskettavasta aiheutuvat tahrat venyttävät usein hermoni ihan äärimmilleen. On muuten pikkuisen turhauttavaa, kun uudelle (miksi muuten tahriutuvat vaatteet ovat aina uusia???) vaatteelle tipahtaa pisara meikkivoidetta, joka ei muuten lähde pois kovin helposti. Ei ainakaan ilman konepesua, jos silloinkaan.

Kirjoittelin viime vuoden puolella yhteistyössä Lummen kanssa ympäristöystävällisestä pyykinpesusta sekä vaatehuollosta, johon osana kuuluu muun muassa matalat pesulämpötilat. Usein käyttövaatepyykille riittää varsin hyvin 30 asteen pesulämpötila, mutta mikäli vaatteessa on vähänkään sinnikkäämpi tahra, voi olla aika varma, että pyykkiä kuivumaan ripustaessa tahra komeilee edelleen paikoillaan. Minusta ainakin tuntuu todella typerältä nostaa koko koneellisen pesulämpötilaa, sillä ei ole mitään järkeä pestä koko koneellista korkeammassa lämpötilassa vain yhden vaatteen tai parin tahran takia. Tai vaihtoehtoisesti vahvemmalla pesuaineella.

Lumme tahranpoistaja
Lumme tahranpoistaja
Jotta tahran saisi pois normaalin pyykin seassa, normaalilla pesulämpötilalla ja hellävaraisilla pesuaineilla, tulee tahra esikäsitellä tahranpoistoaineella. Aika monet tahranpoistajat sisältävät paljon kemikaaleja tai valkaisuainetta, joten olin ihan fiiliksissä, kun Lummelta tuli myyntiin hellävarainen, ympäristöystävällinen ja Joutsenmerkitty tahranpoistaja. Byeeeee sinnikkäät meikkitahrat!

Lumme Tahranpoistajan PowerLiftSystemTM poistaa tahran vaatteista kangasta vahingoittamatta ja on tehokas jo 30 asteessa. Myös tahranpoistajan pakkauksessa on huomioitu ympäristö muidenkin Lumme-tuotteiden tapaan ja pullo on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista ja sen voi kierrättää muovinkierrätykseen. Lumme Tahranpoistaja on Vegan Society -sertifioitu, eikä sitä ole testattu eläimillä, eikä se sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Hintaa tahranpoistajalla on about 5 euroa.

Lumme tahranpoistaja
Lumme tahranpoistaja
Jaan tähän samaan vielä muistarina tahranpoiston ABC:n. Ainakin minä olen juuri se tyyppi, joka heittää tahraisen vaatteen liian usein vain pyykkikoriin toivoen, että tahra maagisesti katoasi, vaikka se ehtisi pinttymään vaatteeseen ja pesen sen normaalisti pyykissä jopa viikonkin päästä.😁 Ei näin, vaan muistutan vielä kerran itsellenikin nämä säännöt tahranpoistoon:

Esikäsittele tahra
Tahraiset vaatteet olisi hyvä aina esikäsitellä tahranpoistoaineella tai sappisaippualla. Esimerkiksi Lumme Tahranpoistajaa suihkautetaan suoraan tahralle ja annetaan vaikuttaa viitisen minuuttia ennen varsinaista pesua.

Älä ole kuin Mikaela, ja jätä tahraa pinttymään.
Tahranpoistossa valttia on nopeus! Mitä nopeammin tartut tuumasta toimeen tahranpoistossa ja käsittelet tahran heti, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se ei jää päänvaivaksi pesun jälkeen.

Käytä vaatteiden tekstiileille sopivia ja hellävaraisia tahranpoistajia.
Vääränlaisilla aineilla tai muun muassa liikaa tahraa hangatessa tahra saattaa vain levitä entisestään tai käsiteltävä kangas kärsiä.

Jos ekologinen pyykkäys sekä vaatehuolto yleisesti kiinnostaa enemmän, kannattaa kurkata myös tämä postaus!

Lumme tahranpoistaja
Lumme tahranpoistaja

Onko teillä jäänyt mieleen joitain tahroihin liittyviä kauhutarinoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela