Uudenvuoden toiveita

perjantai 28. joulukuuta 2018

En tee tänäkään vuonna yhtäkään uudenvuoden lupausta. En siksi, ettenkö pystyisi pysymään niissä, vaan siksi, että haluan vuoden 2019 päätteeksi muistella toteutuneita kokemuksia, en toteutumatta jäänyttä. Kesällä kirjoitin tekstin syistä, miksen tee kesälle omaa bucket listiä. Ajatusmaailmani liittyen uudenvuoden lupauksiin on aika samanlainen. Haluan ajanjakson päätyttyä keskittyä mieluummin positiiviseen, kuin negatiiviseen. En halua moittia vuoden viimeisinä päivinä itseäni siitä, että tänäkään vuonna en pysynyt lupauksissani.

Jotain odotuksia on kuitenkin kiva asettaa tulevalle vuodelle. Lupausten sijasta asetin ensi vuodelle toiveita, joiden toivon toteutuvan ja tapahtuvan. Toiveiden joukossa ei ole mitään kovin suurta, mutta sellaisia asioita, jotka merkitsevät minulle. Ja oikeastaan, kuka edes on sanonut, että uudellevuodelle asetettavien toiveiden ja lupausten kuuluisi olla jollain tapaa suuria?

Tällä hetkellä toivon seuraavien asioiden toteutuvan vuoden 2019 aikana:

Omasta henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen. Tämä tulee olemaan tärkein toive ensi vuodelle. Tämän vuoden aikana ymmärsin sen, kuinka tärkeää on huomioida jokainen merkki omassa hyvinvoinnissa, niin fyysiset, kuin henkisetkin. Loppuvuodesta tarvitsin lyhyen terapiajakson oppiakseni olemaan armollisempi itselleni ja hyväksymään sen, ettei aina jaksa. Pari viikkoa sitten kävin toistaiseksi viimeisessä psykoterapiatapaamisessa, mutta jatkossa osaan tarttua apuun aikaisemmin. En vasta sitten, kun ämpäri on niin sanotusti ääriään myöten täynnä.

Terveellisempään elämään palaaminen. Syksy ja alkutalvi meni fyysisen hyvinvoinnin puolellakin todella huonosti ja pitkät sairastelujaksot sekä huono mieliala tekivät sen, ettei liikkuminen tuntunut kovin hyvältä ja syömiset meni miten meni. Onneksi tämän joulukuun aikana olen päässyt takaisin minulle normaaleihin elämäntapoihin ja toivon, että sama jatkuu ensi vuonnakin. Nyt ainakin tuntuu lupaavalta, koska olen  muun muassa tykästynyt jälleen salitreenaukseen!

Säästötavoite. Olen jo pitkään säästänyt kuukausittain, mutta ensi vuonna haluan säästää vieläkin enemmän. Tämän vuoden aikana oli monia tilanteita, joissa jouduin käyttämään säästöjäni (muun muassa uusi auto, Helsinkiin muutto, kamerahankinta jne), mutta ensi vuodelle tuskin on tulossa mitään suuria sijoituksia, joten pystyn keskittymään säästöjen kasvattamiseen. Vaikka tällä hetkellä rahastosalkkuni käyrät ovat aika masentavat, olen silti koko syksyn tehnyt kuukausittain uuden merkinnän ja aion jatkaa sitä myös tulevaisuudessa. Kyseessä on kuitenkin pitkän ajan säästäminen ja sijoittaminen, joten eiköhän jossain vaiheessa käyrät lähde nousuun. Osan säästöistä olen hajauttanut korkoa kasvattavalle säästötilille, jonka loppuvuoden saldoon en ole vielä asettanut tavoitetta.

Enemmän ulkona liikkumista. Koira pitää onneksi huolen siitä, että ulkoilu on päivittäistä. Ensi vuodelta toivon kuitenkin sitä, että liikkuisin entistä enemmän ulkona urheilumielessäkin, eli ilman koiraa.

Testattavat ravintolat ja kahvilat -listan lyhentäminen. Tämän listan lyhentäminen sujuu tuskastuttavan hitaasti! Onneksi tulevana vuonna työpaikka sallii etäpäivät ja muutenkin miellyttävämmän työajan, joten ensi vuoden  aikana toivon viettäväni etäpäiviä mahdollisimman monissa eri kahviloissa, enkä aina suuntaa tuttuihin, lähellä oleviin. Myös Helsingin ravintoloita tulisi kokeilla ahkerammin, joten senkin haluan laittaa ensi vuoden toiveisiin.

Kylpyhuoneen perusteellinen siivoaminen useammin. Tämän toiveen toteutumiseen tarvitaan vain sitä, etten ole niin laiska! Siivoan todella paljon, varsinkin kylppäriä, mutta sellainen lattiasta kattoon-siivous tulisi ottaa säännölliseksi tehtäväksi. Miksi se kylppärin saumojen ja seinien pesu on vaan niin pirun tylsää?!?

Vähemmän tavaraa nurkissa. Kaikkien tavaroiden läpikäynti ja kierrätys on projekti, jota olen toteuttanut jatkuvasti, mutta silti joidenkin tavaroiden ja vaatteiden kohdalla tulee fiilis, että ehkä vielä joskus tarvitsen. Tälläkin hetkellä ullakkokomerossani on pari huonekalua, jotka eivät tule millään mahtumaan asuntooni, mutta joista pidän ja jotka ehkä vielä joskus tulevat käyttöön. Voisin vain viedä ne äidilleni jemmaan, mutta toisaalta olisi parempi vain laittaa kiertoon, koska ei sekään tunnu kovin reilulta viedä niitä toisten nurkkiin pyörimään. 😃 Kirpputoripyödän olen onneksi varannut jo heti tammikuulle ja sinne on menossa iso kasa vaatetta myyntiin. Odotan niin paljon,että pääsen kaikista turhista vaatteista eroon, koska olen huomannut, että erityisesti vaatteisiin liittyvä ylimääräinen materia ärsyttää minua kaikista eniten.

Uuden oppiminen. Olen jo pitkään halunnut oppia pelaamaan tennistä, joten jospa ensi vuonna saisin itseni tenniskurssille! Myös töissä tulee olemaan todella paljon asioita, joita voin opetella, jos omaa kiinnostusta löytyy. Luonteeni on sellainen, että nautin uuden opiskelusta ja erilaisten taitojen osaamisesta, joten aivan varmasti ensi vuonna tulen oppimaan paljon uutta. Lisäksi nyt kun Italiassa tulee käytyä enemmän, ilmoittauduin juuri italian alkeiskurssille! Olen ihan super innoissani heti tammikuussa alkavasta kurssista, joten ainakin uutta kieltä tulee opittua ensi vuonna!

Olla stressaamatta liikaa. Tämä on suurin kompastumiskiveni ja toivon, että ensi vuonna osaisin ottaa monessakin asiassa rennommin. Toivottavasti tämä toive toteutuu.

Oppia puhumaan omista tunteista avoimemmin. Vaikka olen avoin ja minulle on tärkeää esimerkiksi selvittää väärinymmärtämiset ja konfliktit nopeasti, on omista tunteista puhuminen todella vaikeaa. Usein tulisi olla jossain määrin itsekäs ja kertoa rehellisesti omista tunteista, mutta usein se tuntuu hankalalta. Osittain vaikeus omista tunteista puhumiseen johtuu siitä, että pelkään satuttavani itseäni tai muita, vaikka oikeasti on paljon vahingoittavampaa olla tunnetasolla epärehellinen.

Vähemmän ruutuaikaa. Ruutuaikaan on tultava muuton ja vaikka en ole jatkuvasti puhelin kädessä, toivon kiinnittävän enemmän aikaa siihen, etten selaa muun muassa somea turhaan tai tylsyyttäni. Haluan oppia tarttumaan tällaisissa tilanteissa mieluummin fyysiseen kirjaan tai puuhastelemalla jotain muuta. Luojan kiitos puhelimessani ei ole automaattista träkkeriä ruutuajalle!

Millaisia toiveita ja tavoitteita te olette asettaneet vuodelle 2019?

Ps. Tänään 28.12. Kicksillä* on kaikki meikit -20% verkkokaupassa ja myymälöissä. Kannattaa myös kurkata ale-puoli*, jossa on kaikkea super kivaa hyvillä hinnoilla!

*mainoslinkki

2 kommenttia:

 1. "En tee tänäkään vuonna yhtäkään uudenvuoden lupausta. En siksi, ettenkö pystyisi pysymään niissä, vaan siksi, että haluan vuoden 2019 päätteeksi muistella toteutuneita kokemuksia, en toteutumatta jäänyttä. -- En halua moittia vuoden viimeisinä päivinä itseäni siitä, että tänäkään vuonna en pysynyt lupauksissani."

  Etkö tässä puhu itseäsi pussiin? 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin varmaan muotoillut lauseen epäselvästi, mutta tarkoitin, että haluan muistella vuoden päätyttyä ennalta suunnittelemattomia, toteutuneita kokemuksia/asioita enkä harmitella toteutumatta jäänyttä, jotka olin asettanut itselleniu uudenvuoden lupauksina :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela