Syy, miksi en tee kesälle Bucket listiä

maanantai 28. toukokuuta 2018

Kesä on ihan pirun siistiä aikaa - varsinkin silloin, kun meitä hellitään tällaisilla säillä, kuin nyt. Harvemmin tulee tehtyä sen kummempia suunnitelmia talvelle, mutta kesä täytyy olla täytetty suunnitelmilla. Kesän kynnyksellä harva edes välttyy kysymykseltä, että mitä aiot tehdä kesällä. "Onko suunnitelmia, lähdetkö ulkomaille, missä vietät kesälomasi?". Kesälle asetetaan ihan hirveät paineet, joilta ei voi välttyä eikä kysymykseen saa missään nimessä vastata viettävänsä kesän tekemättä yhtään mitään.

Kesällä kehotetaan olemaan paljon ulkona, viettämään mökkiviikonloppuja, menemään rannalle ja ylipäätänsä tekemään jatkuvasti jotain. Ihan sama mitä, kunhan vain et missään nimessä ole sisällä, varsinkaan auringon paistaessa. Jotenkin tuntuu, että kesä pitäisi ylipäätänsä olla täynnä suunnitelmia ja tekemistä ystävien tai perheen kanssa. Tuskin olen ainoa, joka on huomannut blogeissakin viime viikkojen kuuman puheenaiheen olevan "kesän bucket list". Lista, johon usein kuuluvat ne perinteiset Suomenlinnan reissut, puistopiknikit ja pyöräretket. Helposti toteutettavia asioita, jotka on myös yhtä helppo jättää toteuttamatta.

Olen joka kevät tehnyt kesälle suunnitelmia, omia bucket listeja. Toissa kesänä tein Hollannissa asuessani tänne blogiinkin pitkän listan asioista, jotka haluan toteuttaa ennen paluutani takaisin Suomeen. Mitä kävi listalle? Monet asiat jäivät toteuttamatta, joko huonon sään tai ajanpuutteen vuoksi. Mitä siitä seurasi? Koin epäonnistuneeni, koska en toteuttanut kaikkia suunnitelmiani, jotka olin listaan merkannut. Paska kesä, kun en edes tehnyt mitään. Kesän päätteeksi kävin vain listaa läpi unohtaen sen kaiken muun, mitä koin kyseisen kesän aikana.

Tänä vuonna en aio julkaista blogissani painelistaa kesälle 2018. Haluan nauttia kesästä ja toteuttaa asioita fiiliksen mukaan. Jos ei huvita olla kuumana kesäpäivänä ulkona, pysyn sisällä. Jos en käy koko kesän aikana mökillä, ei se haittaa. Jos Suomenlinna jää tänäkin kesänä kokematta, mitä sitten? Tärkeintä on, että kesän päätteeksi muistelen kaikkia niitä kivoja asioita, joita kesääni kuului, en keskittyä murehtimaan sitä kaikkea, joka listaltani jäi tekemättä.

Listoissa tai suunnitelmissa ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta haluan vielä muistuttaa näin kesän kynnyksellä, ettei kaikilla ole omasta tahdostaan suunnitelmia tai esimerkiksi ystäviä, joiden kanssa viettäisi kesänsä. Kuulun esimerkiksi itse niihin, joilla ei ole ympärillä suurta kaverijoukkoa, joiden kanssa viettäisi jokaisen kesäpäivän ulkona pelaillen tai piknikkiä viettäen. Joten annetaan jokaiselle kesärauha eikä luoda osaltamme paineita tälle kesälle.


Lupaattehan viettää kesän ilman kesäpaineita?

Vinkkaan vielä loppuun, että House of Brandonilla on koko kauppa -20%! Itse tilasin sieltä nämä Leviksen valkoiset 501-shortsit* hiljattain ja ne ovat aivan täydelliset.

8 kommenttia:

 1. Vähän samanlaisissa fiiliksissä olen itsekkin. En halua turhaa stressiä siitä jos listan asioita jää tekemättä, niin siksi en itsekkään tee. On vain muuten hyviä ideoita joita voi toteuttaa, ja sitten on jo varmoja suunnitelmia kesälle. Parasta onkin juuri suunnittelemattomuus, jolloin voikin tehdä extempore asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ja netti on pullollaan ideoita, joista voi poimia mieleiset tekimiset inspiraation puutteessa :)

   Poista
 2. Puhut tässä ihan täyttä asiaa! Samasta syystä en itsekään höpötä blogissani mistään bucket listeista. Ihan parasta on elää hetkessä ilman stressiä siitä, että pitäisi ruksia asioita pois listaltaan <3

  VastaaPoista
 3. Moikka! Mistä tuo ihana mekko on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on tilattu lopputalvesta H&m:n nettikaupan alesta :) Kurkkasin äsken ja sitä ei ollut enää siell :(

   Poista
 4. Ihana ja mieltä keventävä postaus <3 Kiitos! Oon sun kanssa samoilla linjoilla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela