Kuulumisia viikon varrelta

lauantai 1. joulukuuta 2018

Heipparallaa! Miten menee? Mulla menee ihan hyvin! Ajattelin lauantain kunniaksi kirjoitella postauksen ilman minkäänlaista suunnitelmaa. Kertoa, mitä mulle kuuluu, mitä olen puuhaillut ja mitä mielessä liikkuu.

Katselin eilen työhön liittyen blogini lukijatilastoja koko siltä ajalta, kun olen hyödyntänyt blogissani Googlen Analyticsia. Esimerkiksi vuonna 2014 blogillani oli reilusti yli tuplat lukijoita, kuin mitä teitä nykyään täällä enää käy. Tuohon aikaan kirjoitin paljon painonpudoksesta ja elin keskellä elämäntapamuutosta. Huomasin, että se kiinnosti ihmisiä hyvässä ja pahassa. Esimerkiksi toukokuun lopulla, vuonna 2014, julkaisemani postaus omasta painonnoususta sekä laihdutuksesta keräsi huiman määrän lukijoita ja kommenttejakin tuli yli 30. Fitness oli tuolloin pinnalla ja satuin tekemään elämäntapamuutokseni juuri oikeaan aikaan. Blogini keräsi hirveästi klikkejä, vaikka bloggaamiseni ei ollut oikeastaan lainkaan suunnitelmallista. Julkaisin postauksen mihin aikaan tahansa, ei tullut mieleenkään ajastaa julkaisuja, kuvia ei editoitu ja kirjoitin mistä lystää. Kirjoitan edelleen paljon henkilökohtaisia tekstejä, mutta "vanhoina hyvinä aikoina" henkilökohtaisuus oli erilaista. Mentiin pintaa syvemmälle. Nykyään tulee mietittyä kaikki henkilökohtaisemmatkin julkaisut oman brändin kautta - edistänkö tällä henkilöbrändiäni ja sopiiko se brändilleni, jonka olen luonut?

Ikävä fakta on, että blogien lukeminen on vähentynyt, mutta samalla laatu, yhteistyöt ja koko blogimaailma on tehnyt huiman harppauksen. Ärsyttää vain, kun tulee verrattua omaa työtään silloiseen ja jatkuvasti miettii, mitä voisin tehdä paremmin ja mitä olen tehnyt huonosti, koska lukijoita ei ole enää samalla tavalla. Toisaalta olen ehkä vain pissannut itse omiin muroihini ja minusta on tullut tylsä. Ehkei aikuisempi ja ammattimaisempi meno kiinnosta enää niin paljon, kuin naiivimmat ja avoimemmat, spontaanit postaukset. Olen kyllä koko ajan halunnut pitää blogini avoimena ja kirjoittaa ilman liiallista sensuuria, mutta olen muuttunut ihmisenä todella paljon ja kasvanut aikuiseksi. Samalla aikuiseksi ovat kasvaneet lukijanikin ja varmasti osa on jäänyt matkasta esimerkiksi erilaisten elämäntilanteiden vuoksi. Olenhan itsekin lopettanut monien entisten lempiblogien lukemisen, koska ei vaan enää kiinnosta. Ärsyttää miettiä ja ihmetellä, sekä edes kirjoittaa tästä aiheesta, koska tiedän itsekin vastaukset, miksi lukijoita on blogeissa entistä vähemmän. Ja en ole todellakaan ainoa bloggaaja, joka on kokenut saman inflaation. Täytyy vain olla super kiitollinen teistä tuhansista, jotka jaksaa täällä käydä!

Tällä viikolla ajatukset ovat pyörineet todella paljon töiden ympärillä ja alkuvuodesta työkuvioihin tulee varmasti tulemaan muutamia muutoksia. Lisäksi toivoisin taas pystyväni panostamaan blogiin nykyistä enemmän, koska arvatkaa mitä, bloggaus on tuntunut jälleen super kivalta! Tämän syksyn tahti, kolmisen tai nelisen postausta viikossa, on ollut sopiva määrä eikä mikään teksti ole tuntunut pakotetulta, mutta nyt blogi-into on ollut todella korkealla, jonka olettekin varmasti huomanneet blogista tällä viikolla. Nytkin luonnoksissa ja tekeillä on vaikka kuinka monta postausta jatkuvien uusien ideoiden lisäksi, joten jutut eivät tule ainakaan loppumaan kesken! Ainoastaan aikataulut ovat olleet silloin tällöin esteenä, kun aina ei vain meinaa riittää kaikelle. Välillä koen ihmeellisiä stressihetkiä työtilanteestani, mutta mieli on aika levollinen ja tuntuu, että viimeinkin palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen ja teen asioita, jotka ovat super kivoja. Torstaina kampaajalla käydessäni kampaajani kysyikin, että onko käynyt yhtään mielessä, että muuttaisin taas ulkomaille. Nyt oli helppo vastata, etten tällä hetkellä kaipaa ainakaan pysyvästi ulkomaille, koska minun on hyvä olla Helsingissä. Mieluusti lähtisin moikkaamaan keväällä aurinkoa muutamaksi viikoksi esimerkiksi Italiaan tai Espanjaan, jos työtilanne antaa myöten, mutta Suomesta poismuuton perään en haikaile.  On jotenkin aika kiva fiiliskin, kun ei kaipaa jatkuvasti jonnekin muualle.

Torstaina tosiaan kävin kampaajalla oikein kunnolla sitten ikuisuuden. Hiukset saivat taas pituutta ja pituuksiin lisättiin vaaleutta. En edes oikein tiedä, miksi halusin leikata syksyllä hiukseni lyhyemmiksi, kun melkein heti aloin haikailemaan pidemmän tukan perään. Nyt lupasinkin, etten tällä kertaa tartu saksiin omin käsin hetken mielijohteesta! Hiuksista tulee paremmin juttua ensi viikolla todella kivan yhteistyöpostauksen muodossa. Käyn kampaajalla Hyvinkäällä, joten torstaina tuli hoidettua samalla reissulla To do-listallani ollut talvirenkaiden vaihto. En ollut enen torstaita ajanut autolla sitten isänpäivän, joten renkaiden vaihto oli kokonaan unohtunu, mutta onneksi mitkään hirmupakkaset tai lumimyrsky ei ollut ehtinyt iskeä, joten ajomatka sujui turvallisesti. Jännä kyllä, miten edelleenkin ilmojen kylmeneminen saa minut vähän jännittämään auton ratissa viime joulun auto-onnettomuuden takia. Yllättävän pitkäksi aikaa mieleen jää jälki, vaikka onnettomuudessa oli onnea todella paljon matkassa.

Kirjoitin viime viikolla olevani onnellinen, koska kunnon flunssa ei iskenyt, mutta arvatkaa mitä. Maanantaina kuume ja kurkkukipu päättivät sitten iskea ja keskiviikkona oli pakko käydä lääkärissä, koska olo ei todellakaan ollut työkykyinen. Sainkin työterveyshoitajalta kivoja uutisia ja hän käski varautumaan siihen, että tulen olemaan tänä talvena todella paljon kipeänä, koska lokakuinen antibioottikuurini osui pahimpaan mahdolliseen aikaan, ja on laskenut vastustuskykyäni todella paljon. Minun pitäisi melkein näyttää joskus, kuinka paljon näen vaivaa, jotta vastustuskykyni olisi hyvä, mutta eipä sekään meinaa auttaa. Mutta ei tälle mitään voi ja täytyy aina vain muistaa antaa kropalle lepoa, jos on vähänkin kipeä olo. Inhottavaa tämä kuitenkin on, koska olisi niin kiva päästä taas normaalien rutiinien pariin esimerkiksi liikunnassa.

Tänään palailen kokonaan töiden pariin ja huomenna on luvassa kiva päivä, kun vietetään perheen kesken veljentyttöni 3-vuotis synttäreitä. Lahja tuli jo hankittua Black Fridayna, joten onneksi tänään ei tarvitse lähteä ihmettelemään kaupoille, että mitä hankkisi. Kampaajaa ja huomisia synttäreitä lukuun ottamatta tällä viikolla ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Pitkästä aikaa kalenterissa ei ole ollut yhtäkään pressitilaisuutta tai muuta erityistä. Arki on pyörinyt ihan tavalliseen tapaan ja mieli on ollut ihan hyvä sairastelusta huolimatta. Kaiken kaikkiaan aloitan todella hyvin mielin joulukuun ja tuskin olen ainoa, joka on helpottunut, että marraskuu on vihdoin ohi. Varmasti joulukuuhun mahtuu huonojakin päiviä kaiken kivan ohella, mutta onpahan ainakin 24:lle päivälle jotain piristystä, kun voi availla joulukalenterin luukkuja.

Ihanaa joulukuuta ja viikonloppua kaikille!

Ps. Kuvitus viime keväältä.

6 kommenttia:

 1. Heippa, olen olen randomlukija enkä aiempia postauksia takavuosilta ole seurannut, mutta uskon ettei kyse ole siit että postauksesi olisivat tylsempii vaan kilpailun kasvamisesta. That said, mun blogissa terveyteen liittyvät postaukset saa lähes poikkeuksetta enemmän lukijoita kuin normireseptit. Terveys siis kiinnostaa edelleen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten todella hyvä pointti, että kilpailu on kasvanut sekä samalla tullut muita kanavia kilpailijoiksi, kuten Instagram. Olen itsekin huomannut, että kaikki terveysjutut ja erityisesti laihdutus kiinnostaa ihan hirveästi lukijoita!

   Poista
 2. Olen ollut aktiivinen lukija jo ajoilta, jolloin olit au pairina :)

  On kyllä totta, että blogien kohdalla on nyt jonkunlainen inflaatio menossa. Itse seuraan aktiivisesti ehkä max viittä blogia, muut ovat jääneet matkan varrelle. Laatu on blogeissa noussut, joo, mutta samalla, tietynlaisen laskelmoinnin myötä ja myös juurikin noiden henkilöbrändäsasioiden vuoksi blogeista tulee toistensa kaltaisia, tylsiä, persoonattomia. Kaikkialla pyörii samat mainoskampanjat, kaikki samat höyrymopit, kosmetiikka-alet, Ellokset, yms.

  Tällaiset spontaanit postaukset ovat parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet pysynyt aktiivisena lukijana näin kauan <3 Olen huomannut saman, että monet blogit ovat jääneet seuraamislistalta juuri siksi, että sisältö toistaa itseään ja kauniiden kuvien lisäksi itse teksti ei välttämättä anna oikein mitään. Mutta toivotaan, että kaltaisteni sekametelisoppa-blogien aikakausi menisi nousuun, kun ihmiset alkavat kaipaamaan enemmän aitoutta someen :)

   Poista
 3. Heippa,

  Olen lukenut blogiasi lukioajoistasi lähtien, eli hyyyvin kauan. En muista miten päädyin blogiisi mutta sieltä asti olen ollut säännöllisen epäsäännöllinen lukija, tämä tosin taitaa olla ensimmäinen kommenttini.

  10 vuotta (...) sitten lukemieni blogien lista oli pitkä, nyt jäljellä on enää sinun blogisi. Suurin syy lienee se, että sinun blogiisi on pysynyt sellainen arkinen tarttumapinta, et liioittele teksteissäsi etkä kirjoita mitään klikkien keräys-postauksia. Kirjoitat tarpeeksi henkilökohtaisella tasolla, ilman että tulee olo että kurkistelee toisen elämään ja päänsisältöön.

  Kuvasi ovat kauniita mutta eivät överiviimeisteltyjä ja lavastettuja (tyylillä kahvikuppi lampaantaljalla, ruusun terälehdet vierellä...)

  Tiivistettynä; kirjoitat elämänmakuista blogia sen kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mahtavasta kommentista ja palautteesta! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela