5 x luonnonkosmetiikan monitoimituotetta kuivalle iholle ja vinkit kuivien käsien hoitoon

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

*Kaikki tuotteet saatu pr-näytteenä, sisältä mainoslinkkejä

Argh, kuivuudesta karheat kädet ja rohtuvat huulet ovat palanneet. Yksi asia, jota kaipaan kesässä on, ettei silloi tarvitse jatkuvasti vuorata kämmenselkiä paksulla kerroksella. Kärsin aina läpi talven inhottavasta käsien kuivumisesta, joka näkyy muun muassa sormien välien ja rystysien hilseilynä. Käsirasvaa ja voiteita kuluu purkki jos toinenkin talven aikana. Käsien hoidossa olen suosiolla jättänyt kevyet käsirasvat hankkimatta ja hoidan kuivuutta tehokkailla ja paksuilla voiteilla ja öljyillä. Ihan parhaiksi olen todennut paksut monitoimivoiteet ja -voit sekä erilaiset balmit, joilla voi käsien lisäksi kosteuttaa koko kropan huulia myöten.

Käytin vuosia apteekista saatavia, kuivan ihon hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Ihonhoitotuotteitteni vaihtuessa jatkuvasti kohti luonnollisempia tuotteita, olen löytänyt luonnonkosmetiikasta ihan mahtavia tuotteita, jotka sisältävät tutkitusti tehokkaita ainesosia hoitamaan kuivuutta ja siitä johtuvaa ihoärsytystä. Olen huomannut myös sen, että esimerkiksi käsien ollessa kuiva, ei luonnonkosmetiikan tuotteet mielestäni tunnu iholle levittäessä niin epämiellyttäviltä verrattuna synteettisiin tuotteisiin. Esimerkiksi hajustettu käsivoide yhdistettynä kuiviin, hilseileviin käsiin ei ole mikään maailman miellyttävin kokemus...

Syksyn aikana tutustuin kotimaiseen Atopik-sarjaan, joka on apteekeissa myytävää luonnonkosmetiikkaa. Ihan ensimmäisenä kiinnostuin Atopikista tuotteiden ulkonäön vuoksi (katsokaa nyt noita!), mutta lisää tuotteista lukiessani pyysin kokeiluun pari tuotetta, joista molemmat ovat mainitsemisen arvoisia. Erityisesti Atopikin Sensitive hoitobalmi on muovautunut tuotteeksi, joka kulkee ympäri asuntoani sinne missä minäkin. Käytän tätä mun muassa huulivoiteena, rohtuneisiin suunpieliin, kuiville kynsinauhoille ja rasvailen kuivia rystysiä. Ja arvatkaa mitä. Kaunis pakkaus on täysin biohajoava ja muoviton! Eli tuote on 100% vegaaninen, eläinkokeeton, 100% biohajoava Sulapac-pakkauksen ansiosta ja vielä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Atopikin Sensitive-sarjassa on toinenkin todella hyvä tuote, joka sopii moneen käyttöön. Sensitive suojaava sinkkivoide hoitaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sinkin lisäksi voiteen ainesosista löytyy piparminttua, mangovoita ja kauraöljyä. Ärtyneen ihon hoitamisen lisäksi Atopikin sinkkivoide sopii lapsiperheisiin vauvaihottuman hoitoon ja kasvoilla muun muassa täsmätuotteena epäpuhtauksiin. Sinkkiä on jo pitkään käytetty osana aknen hoitoa ja jos kärsii epäpuhtaasta ihosta, kannattaa ulkoisesti käytettävien sinkkivoiteiden lisäksi nauttia sinkkiä myös tablettien muodossa.

Itse olen käyttänyt sinkkivoidetta ärtyneelle iholle niin käsissä, kuin muuallakin vartalolla sekä ohuelti suurimpiin epäpuhtauksiin. Olen käyttänyt muutamaa sinkkivoidetta aikaisemminkin, mutta tämä Atopikin on mielestäni todella kiva koostumukselta, koska se on todella ohutta, eikä jätä ihoa valkoiseksi. Tästä syystä tämä on mielestäni hyvä esimerkiksi niille epäpuhtauksien päälle, koska voide ei jää paksuksi kerrokseksi iholle. Ps. Sinkkivoide on todella suositeltava tuote, jos kärsii sheivauksen aiheuttamista sisäänkasvaneista karvoista! Ohut kerros voidetta rauhoittaa sheivattua ihoaluetta sekä estää sisäänkasvaneita karvoja.

Käsien ollessa todella pahassa jamassa, oikein paksu voide on ainoa pelastus kosteuden palauttamiseen. Olen käyttänyt jo aikaisemmin Weledan Skinfoodia*, joka on valehtelematta yksi parhaista luonnonkosmetiikan voiteista todella kuivalle iholle. Sain pitkästä aikaa Skinfoodia kokeiluun ja nyt lupaan itselleni, etten enää ikinä elä yhtäkään päivää ilman tätä voidetta. Skinfood on paksu, rasvainen voide, joka hoitaa ja suojaa ihoa. Voidetta voi käyttää iholla sekä huulilla, eli tämä on juuri se tuote, jota pitäisi kantaa aina mukana laukussa ja matkoilla. Weledan Skinfood on myöskin vegaaninen, eikä sisällä synteettisiä hajusteita, väriaineita ja säilöntäaineita tai mineraaliöljypohjaisia raaka-aineita.

Flow Kosmetiikan Mustikka silmänympärys- ja huulibalsamista* olen kertonut jo aikaisemmin tässä postauksessa. Tämä on aivan ihana ja nykyään, työpöydästä luovuttuani, purkki majailee yöpöytäni laatikossa. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa sipaisen tätä huuliini ja silmänympäryksille. Voiteella on ihoa suojaavia ominaisuuksia, joten tulevaa talvea ajatellen tämä on loistava silmänympärysihon suojaamiseen kylmyydeltä. Varsinkin meikittöminä päivinä!

Paksu, useita öljyjä sisältävä Flow Kosmetiikan Kehäkukka vartalovoi* sisältää ihoa hoitavan ja suojaavan kehäkukan lisäksi korjaavaa sheavoita. Tällä saa todella pitkäkestoisen kosteutuksen iholle ja eniten olen käyttänyt tätä paksulti kuivissa kämmenselissä. Vaikka tuotteesta puhutaan vartalovoina, on koostumus kiinteä ja iholle voidetta levittäessä tuote alkaa muuttumaan lämmöstä paremmin levittyväksi ja sen saa työstettyä iholle. Tästä syystä kuumalla säällä voide suositellaan säilytettäväksi jääkaapissa. Eteeriset appelsiini-, inkivääri-, sitruuna- ja teepuuöljyt antavat voiteelle tosi ihanan tuoksun, joka ei kuitenkaan ole mielestäni liian voimakas. Itse olen käyttänyt tätä voidetta kuiville käsille, mutta tätä suositellaan myös muun muassa halkeileville kantapäille. Flow Kosmetiikka muuten uudisti hiljattain pakkauksia ja joillekin tämä saattaa olla ennestään tuttu vanhalla pakkauksella. Sisältö on edelleen sama, mutta nykyään se on pakattu kierrätettävään metallipakkaukseen.

Tuskin olen ainoa, joka tuskailee kuivuvasta ihosta heti, kun ilmat kylmenevät ja muuttuvat kuivemmiksi. Siksi halusin näiden tuotteiden lisäksi muistutella miten kovalle rasitukselle joutuvat kädet saa pidettyä mahdollisimman kosteutettuina ja hyväkuntoisina läpi syksyn ja talven.

Näin pidät kädet kosteutettuna läpi kylmyyden:

1. Vaihda käsien pesuun käytettävä saippua vesipitoiseen perusvoiteeseen. Näitä löytyy myös luonnonkosmetiikasta!

2. Suojaa kädet. Hanskat ulkona on ihan must.

3. Vuoraa kätesi yöksi paksulla kerroksella rasvaista voidetta ja pue tarvittaessa puuvillasormikkaat käsiisi. Toimii myös jaloissa sukkien kanssa!

4. Rasvaa ja hoida käsiä säännöllisesti paksuilla rasvoilla ja voiteilla.

5. Öljyt ja öljyjä sisältävät tuotteet ovat erinomaisia sitomaan kosteuden käsien ihoon. Iho pysyy näin kosteutettuna pidempään.

6. Kanna käsirasvaa tai monitoimivoidetta aina mukanasi! Näin kädet muistaa rasvata pitkin päivää.



Millä tuotteilla te hoidatte kuivaa ja ärtynyttä ihoa entä oliko joku näistä tuotteista jo käytössä?

2 kommenttia:

  1. Weledan skinfood on paras! Skinfoodin lisäksi Weledan Almond-tuotteet on ollu omalle herkälle iholle toimivia :-)

    -Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan koskaan kokeillut niitä. Täytyy pitää tuo sarja mielessä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela