C-vitamiinin hyödyt ihonhoidossa ja ihonhoitorutiinin rakentaminen

tiistai 19. kesäkuuta 2018

 *Kaikki tuotteet saatu, sisältää affiliate-linkkejä

Heleä iho on trendi, joka ei varmasti ole poistumassa pitkään aikaan. Kuulautta ja heleyttä tuovat, ihoa kirkastavat tuotteet ovat suuressa suosiossa, enkä itsekään luopuisi näistä tuotteista mistään hinnasta. Tuotteen sisältämillä vitamiineilla ja hapoilla on suuri vaikutus siihen, mitä tuote tekee iholle. Monelle varmasti tunnetuin ihonhoidossa käytetty vitamiini on ihoa kirkastava ja heleyttävä C-vitamiini.

Omassa ihonhoidossani olen käyttänyt C-vitamiinia jo pitkään, pääasiassa kuorintojen ja seerumeiden muodossa. C-vitamiini on tehokkain kosmetiikassa käytetty ihon kirkastaja. Sen voimakas antioksidanttinen vaikutus auttaa vähentämään ihon tulehdustiloja, häivyttää pigmenttimuutoksia ja edistää terveellistä kollageenin tuotantoa samalla ihoa tehokkaasti kirkastaen. C-vitamiinia sisältävistä seerumeista on apua muun muassa aknen aiheuttamiin arpiin ihon sävyä tasoittavan vaikutuksen ansiosta ja sillä on ihoa UV-säteilyn haittavaikutuksilta suojaava vaikutus. Näin kesällä C-vitamiinia sisältävän seerumin käyttö aamuisin ei ole lainkaan huono idea, sillä C-vitamiini auttaa ihoa taistelemaan ympäristön haittavaikutuksia, kuten saasteita vastaan, tehostaa entisestään aurinkosuojan tehoa UV-säteilyä vastaan sekä korjaa ihovaurioita.

Markkinoilla on laajalti erilaisia C-vitamiinia sisältäviä tuotteita ja jokaisen tuotteen C-vitamiinipitoistuus ja -muoto vaihtelee tuotteen käyttötarkoituksen mukaan. Yleisin vaihteluväli tuotteen C-vitamiinipitoisuudelle on 5-20 prosenttia, mutta on tuotteita, joissa C-vitamiinin pitoisuus ylittää 20%, kuten esimerkiksi täällä esittelemässäni The Ordinaryn Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% -voiteessa. Herkkäihoisen suositellaan aloittamaan C-vitamiinin käyttä ihonhoidossa matalilla pitoisuuksilla ja usein jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuiden tuotteiden pitoisuudet ovat sen verran alhaisia, että ne sopivat kaikille ihotyypeille. 

Muun muassa Lumenen Valo-tuoteperhe on rakennettu kokonaan C-vitamiinin ympärille. Lumene käyttää Valo-tuotteissaan neljää eri C-vitamiinin muotoa ja C-vitamiinin pääraaka-aine on Pohjoisen lakka. Olen viime aikoina käyttänyt Lumenen Nordic-C Pure Glow Cleansing Balmia* osana kaksoispuhdistusta. Puhdistusbalsami pudistaa kyllä yksinäänkin meikin kasvoilta todella hyvin (olen vain niin vannoutunut kaksoispuhdistaja, etten enää osaa puhdistaa meikkejä ainoastaan yhdellä tuotteella, ellen erikseen muista testata tuotetta yksinään!), mutta osana kaksoispuhdistusta tuo on aivan ihana! Puhdistuksen ohella tuote kosteuttaa ihoa ja pesun jälkeen puhtaat kasvot hehkuvat. Jos ihonhoitorutiinin viimeistelee muillakin C-vitamiinia sisältävillä tuotteilla ja lisää esimerkiksi heleyttä tuovaa kosteusvoidetta, on iholla ihan mielettömän kaunis hehku, jota ei millään edes malttaisi peittää meikillä, vaikka ihossa olisin epäpuhtauksia. Olen saanut kirkastettua omaa ihoani niin hyvin, että olen nykyään mielelläni ilman meikkiä, vaikka ihoni ei ole täydellinen. Jos muuten etsii hyvää heleyttävää päivävoidetta, niin suosittelen tutustumaan tähän Glamglown Glowstarter Mega Illuminating Moisturizer -kosteusvoiteeseen*. Sain tuon kokeiluun perjantaina ja omg tuo on ihan täydellinen! Esittelen sen paremmin omassa postauksessaan myöhemmin, koska tuota ei voi hypettää liikaa.

Lumenen Valo-sarjassa on puhdistusbalsamin lisäksi kolme muutakin tuotetta, joihin olen tykästynyt todella paljon. Vaikka ihoa hoitaisi heleyttävillä ja kirkastavilla tuotteilla ja iho näyttää siltikin samealta, auttaa siihen usein kuoriminen. Lumenen Glow Reveal Peeling Mask* on rakeeton, geelimäinen naamio/kuorinta, joka sisältää C-vitamiinia sekä kuorivia AHA-, glykoli- ja maitohappoja. Naamion kuoriva vaikutus perustuu juuri tuohon happojen kemiallisesti kuorivaan vaikutukseen, jonka avulla iho saa aivan uutta hehkua kun "samea" pintakerros saadaan kuorittua pois. Erityisesti AHA- ja maitohapot ovat ihoa todella hellävaraisesti kuorivia ainesosia, joten ne sopivat hyvin vaihtoehdoksi rakeellisille kuorinnoille. Muistutan jälleen, että AHA-happojen käytön yhteydessä on erityisen tärkeää muistaa suojata iho aurinkosuojalla, koska iho on AHAa sisältävien naamioiden ja kuorintojen jälkeen erityisen herkkä palamaan!

Lumene Valo Glow Boost Essenceä* on kehuttu todella monen kauneusbloggaajan toimesta ja joudun itsekin yhtymään joukkoon. Hyaluronia, lähdevettä ja C-vitamiinia sisältävä tiivistetty hoitoneste luo iholle välitöntä kuulautta, poistaa sameutta ja pidempiaikaisen käytön aikana C-vitamiini ja muut aktiiviaineet kirkastavat ihoa. Hoitonesteen koostumus on kevyt ja se imeytyy kasvoille nopeasti, eikä jätä jälkeensä tahmeaa pintaa. Tämä on vakiinnuttanut paikkansa aamuisin käytettynä hoitonesteenä, koska rakastan Glow Boost Essencen iholle tuomaa hehkua.

Kiinnostukseni C-vitamiinin tehoon ihonhoidossa lähti liikkeelle innostuessani korealaisesta kosmetiikasta ja ihonhoitorutiinista. K-beautyn tunnetuin C-vitamiiniseerumi on varmasti Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop -seerumi*, jossa C-vitamiinipitoisuus on 5%. Vaikka vitamiinipitoisuus on alhainen, on seerumi todella tehokas muun muassa häivyttämään aknearpia, sillä tämän seerumin C-vitamiinin muoto on Ascorbic Acid. Seerumi on kuitenkin soveltuva päivittäiseen käyttöön ja todella herkällekin iholle. Tarvittaessa tuotetta voi laimentaa sekoittamalla seerumia toisen seerumin tai kasvovoiteen joukkoon.

Vielä en ole käyttänyt tätä C-vitamiiniseerumia tarpeeksi kauaa, jotta voisin toistaiseksi sanoa omakohtaista kokemusta arpien häivyttymisestä. Seerumin koostumus on hieman öljymäinen, mutta se imeytyy iholle täysin alle minuutissa ja iho tuntuu kosteutetulta. Seerumista jää ihoon todella kaunis kuulas pinta, jonka päälle on hyvä jatkaa muilla tuotteilla. Tämän käyttöä jatkan mielenkiinnolla ja seuraan tehoa aknearpien vaalentamisessa!

Voisin vielä loppuun kirjoittaa sanasen ihonhoitorutiinin koostamisesta. Kaksoispuhdistus, essence/hoitoneste, seerumi, kasvosuihke, toner, kosteusvoide... Monella saattaa mennä alussa sormi suuhun, että mitä missäkin kohtaa kuuluu käyttää. Todella yksinkertaisesti ihonhoitorutiinin voi rakentaa esimerkiksi näin:

1. Öljymäinen puhdistusaine
2. Puhdistusgeeli/-vaahto/-balsami
3. Toner eli kasvovesi, jolla ei enää puhdisteta kasvoja (ei micellar-vesi!)
4. Essence/hoitoneste
5. Seerumi/seerumit koostumukseltaan kevyimmästä paksuimpaan
6. Silmänympärysvoide
7. Kosteusvoide

Jos rutiiniin ei halua ottaa mukaan kaksoispuhdistusta vaikka siitä syystä, että käyttää todella kevyttä meikkiä, voi kaksoispuhdistuksen tilalla käyttää vain yhtä tuotetta. Suosittelen valitsemaan sellaiseen tuotteen, jonka pH-arvo on lähellä ihon omaa pH-arvoa, eli noin 3-5,5. Monet puhdistusvaahdot ovat liian korkeita pH-arvoiltaan, jolloin pesun yhteydessä kasvoilta peseytyy pois kosteuden ihossa pitävä "vaippa". Kasvoveden tehtävä taas on palauttaa ihon pH-arvo optimaaliseksi, jotta seuraavat tuotteet vaikuttavat paremmin sekä muun muassa kosteuttaa kasvoja tai supistaa ihohuokosia. Monet mieltävät kasvoveden puhdistuksen viimeistelijäksi, jolla oikein rajusti pyyhitään viimeiset meikinrippeet pois kasvoilta. Jos kasvoilla on vielä meikinjäämiä, voi ne poistaa esimerkiksi micellar-vedellä ja vanulla, jonka jälkeen kasvoveden/tonerin voi lisätä kasvoille kämmenillä taputellen.

Kun puhdistus ja pH-arvon palautus on tehty, jatketaan ihonhoitoa muilla tuotteilla. Hyvä nyrkkisääntö on mennä kevyimmästä tuotteesta paksumpaan. Eli omien tuotteiden koostumusta tutkimalla saa nopeasti selville missä vaiheessa tuotetta on paras käyttää.

Voi apua, tästä ei todellakaan pitänyt tulla tällainen romaanin pituinen postaus! Mutta toivottavasti saitte jotain uutta tietoa liittyen ihonhoitoon sekä kattavan tietopaketin C-vitamiinin hyödyistä iholle.

4 kommenttia:

 1. Mua hymyilytti kun näin aamulla lukufeedissä tämän postauksen. Itsellä ollut pidemmän aikaa postaus työn alla juuri C-vitamiinista ja omista lempparituotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma :D C-vitamiinituotteet ovat ihan parhautta!

   Poista
 2. Mulla on ollut tuo Lumenen seerumi käytössä keväästä asti ja oon kyllä tykännyt kovasti. Miten hyvin sun ihonhoitorutiiniin muuten on löytänyt paikkansa tuo hydrating mist? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä suihkuttelen pitkin päivää tai sitten esim. hyalyronia sisältävän essencen tai seerumin jälkeen, koska hyalyron imee itseensä vettä, ja jatkan muilla tuotteilla 😊 saa oikein kunnolla kosteutettua ihoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela