Ensikosketus The Ordinaryn kosmetiikkaan

sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Toissa viikolla pistin menemään Asokselle tilauksen, jonka myötä sain käsiini kovan hypetyksen alla olleita The Ordinary - merkin tuotteita. Kosmetiikasta paljon kirjoittavana bloggaajana hävettää hieman myöntää, että havahduin The Ordinaryn olemassaoloon vasta muutama viikko sitten vaikka suomalaiset kosmebloggaajat ovat kirjoitelleet tuotteista jo alkuvuodesta. Rehellisesti en seuraa aktiivisesti kosmetiikkabloggaajia (enkä hirveän montaa muutakaan blogia), joten siitä syystä olen varmasti aivan jälkijunassa tämän merkin suhteen.

The Ordinaryn tuotteiden teho perustuu pääosin happoihin, jotka muun muassa kuorivat ihoa, jonka seurauksena epäpuhtaudet ja värimuutokset vähenevät sekä ihon ikääntyminen hidastuu. Olen siinä iässä, että ensimmäiset rypyt ja ihon kimmoisuuden menetys alkavat näkymään, joten happojen hyödyntäminen on ihonhoidon saralla oikein ajankohtaista. Jokaisella hapolla on oma tehtävänsä ja eri ihotyypit kaipaavat eri happoja. En ole aktiivinen INCI-luetteloiden lukija ja mitä enemmän olen alkanut kiinnostumaan erilaisten happojen käytöstä ihonhoidossa, yllätyin siitä kuinka monessa jo käyttämässäni tuotteessa oli aktiiviaineina happoja vaikkei tuotteen nimi sitä heti kertonut. En esimerkiksi osannut yhdistää salisyylihappoa BHA-happoon ennen parempaa perehtymistä. Happoja sisältävistä ihonhoitotuotteista totaalisesti innostuneena muun muassa Pixi Glow tonic ja Madara AHA peel mask ovat alkaneet toden teolla kiinnostamaan, joista molemmat sisältävät AHA-happoa, jotka kuorivat ihoa.

Palatakseni The Ordinaryn tuotteisiin, laitoin tilaukseen paljon hehkutusta saaneen ja lähes kaikkialla jatkuvasti loppuunmyydyn AHA 30% + BHA 2% kuorinnan, Lactic Acid 10%+ HA 2% seerumin ja Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% voiteen. Kaikki tuotteet olivat noin 8 euroa kappale, joka on happoja sisältäväksi tuotteeksi todella edullinen. Paljon arvosteluja ja kokemuksia lukeneena hinta-laatusuhteen on kerrottu olevan erinomainen ja jokaisen tuotteen täyttävän lupauksensa. Minulta löytyi jo ennestään muutamia happoja sisältäviä seerumeita V10Plussalta (postaus täällä), joten jätin niiden kanssa todella samanlaiset tuotteet tilaamatta. The Ordinaryn Retinoideja sisältävät tuotteet ovat todella suosittuja, mutta minulta löytyi jo ennestään V10Plus A-vitamiiniseerumi, joten vielä toistaiseksi jätin tilaamatta Advanced Retinoid 2% -seerumin. Toisaalta taas niin moni tuote jäi kiinnostamaan, voi olla, että tuo päätyy ostoskoriin seuraavan tilauksen yhteydessä.

Eniten odotin pääseväni kokeilemaan AHA 30% + BHA 2% kuorintaa, joka on väriltään punainen happokuorinta. Ainoastaan 10 minuutin vaikutusajalla oleva hedelmähappokuorinta uudistaa ja kirkastaa ihoa sekä puhdistaa ihohuokosia. Aivan nappituote epäpuhtaalle iholle! Kuorivien happotuotteiden ja auringon kanssa kannattaa olla todella varovainen, sillä niiden käyttö herkistää ihon auringolle. Enää ei onneksi tarvitse olla huolissaan voimakkaasta uv-säteilystä, joten kuorinnan voi tehdä huoletta kerran tai paristi viikossa.

Toinen tilauksen uudistava ja hellävaraisemmin kuoriva tuote oli Lactic Acid 10%+ HA 2% seerumi, joka on käytännössä maitohappoa. Tämä tuote soveltuu päivittäiseen käyttöön iltaisin käytettynä, sillä se on edellä mainittuun kuorintaan verrattuna niin paljon miedompi. Maitohappobakteerit kirkastavat ihoa, vaalentavat arpia ja parantaa ihon väriä kuorien ihon pintaa kevyesti. Olen todella epävarma ihostanuí ja vaikka se ei ole enää akneen taipuvainen, on ihoni sävy todella epätasainen, punottava ja kirjava nenän ja poskien alueelta. Toivotaan, että happoja sisältävien tuotteiden  aktiivinen ja säännöllinen käyttö toisi tähän edes hieman pelastusta. Onko kellään muuten kokemusta kosmetologin tekemistä happo/kemiallisista kuorinnoista? Kannattaisiko sellaista käydä kokeilemassa?

Tilauksen kolmatta tuotetta en ole vielä kokeillut lainkaan sillä käytössä on jo V10Plus C-vitamiiniseerumi. C-vitamiini on epäpuhtaan ja näppyläisen ihon nappituote, sillä C-vitamiini esimerkiksi supistaa ihohuokosia. Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% voide oli oikeastaan heräteostos juurikin sen takia, koska minulta löytyi jo ennestään paljon rakastamani C-vitamiiniseerumi. Tätä postausta varten tuli luettua enemmän tästä The Ordinaryn C-vitskuvoiteesta ja ilmeisesti kyseessä on paljon tujumpi tavara. V10Plus C-vitamiiniseerumi on iholle todella hellävarainen ja sitä voi huoletta levittää kasvoille aamuin ja illoin. Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% voide on voimakkaampi ja sitä suositellaan käytettäväksi kerran päivässä, mieluiten illalla, koska koostumus on rakeinen ja voide voi herkistää ihoa käytön aloittaessa ja aiheuttaa nipistelyntunnetta kasvoilla. Voi kuulostaa aika hurjalta, mutta MakeupAlleyn arvosteluja luettuani taidan korkata tämän tuotteen heti tänä iltana. Toivotaan, että herään huomenna kirkkaan ja kuulaan ihon kanssa!

Käytän kosmetiikkaa oikeastaan jokaisesta hintaluokasta aina selektiivisestä apteekki- ja markettikosmetiikkaan. The Ordinaryn kaltaiset löydöt ovat aivan huippuja sillä näillä ainesoilla markkinoitavat tuotteet ovat usein hintavia. Tähän astisten kokemuksien perusteella aion tutustua tähän merkkiin entistä enemmän ja ainakin kofeiinia sisältävä, silmänympäryksen täsätuote, Caffeine Solution 5% + EGCG, finnien nitistäjä Niacinamide 10% + Zinc 1% ja Coverage Foundation kiinnostavat aiemmin mainitsemani Advanced Retinoid 2% :en lisäksi.

Onko happojen hyödyntäminen ihonhoidossa jo osa teidänkin ihonhoitorutiineja? Entä onko teillä suositella jotain The Ordinaryn tai muun merkin happoja sisältäviä tuotteita?

2 kommenttia:

  1. Mulla on nyt noin kuukauden ollut käytössä toi Lactic acid + Ha ja näen ihan selvän eron ihonsävyssä ja arvissa. Mulla on siis myöskin pariin kertaan sairastettu akne takana. Muuten iho on nyt varsin ok, mutta ne arvet on kyllä jääneet muistoksi. Tällä seerumilla ne on selkeästi vaalentuneet, olo on mukavampi ilman meikkiä ja meikkipohjan tekeminen sujuu puolet nopeammin kun jokaista arpea ei tarvitse vielä erikseen vetää peittarilla meikkivoiteen lisäksi. Oon todella tyytyväinen ja ehdottomasti kiinnostaa muutkin merkin tuotteet. Toivottavasti sullakin tulisi näillä tuloksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi kiva kuulla, että on ollut noin paljon apua tuosta tuotteesta! Toivotaan, että mulle sopisi yhtä hyvin ja tasottaisi ihonsävyä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela