Odotettu kotipostaus

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Vihdoin, siis vihdoin sain aikaiseksi siivoiltua kunnolla (=piilottaa turhat tavarat pois kameran linssin ulottuvilta) ja kuvattua fiiliskuvia tästä uus-vanhasta kodista. Olen on-off asunut tässä Hyvinkään asunnossa vuodesta 2011 lähtien ja blogin avulla on ollut hauska seurata miten oma sisustustyyli on elänyt elämänvaiheiden mukana. Tyttömäisestä siivottomasta teinistä on alkanut kasvamaan värejä ja pientä sekasortoa sisustuksessa rakastava nuori nainen. Ennen Viroon muuttoa sisustuksessa oli enemmän vahvoja värejä ja statement-huonekaluna toimi pieni keltainen sohva. Sohva on edelleen tallessa, mutta tällä tällä kertaa halusin sen tilalle jotain vaihtelua. Sisustuksessani on edelleen käytössä värit, mutta värimaailma on harmonisempi.

Sisustuksessa halusin käyttää mahdollisimman paljon jo omistamiani huonekaluja ja sisustusesineitä. Suurimmat hankinnat olivat jo aikaisemmin esittelemäni Ikean Expedit-hyllyn lisäksi, sänky Ikean Söderhamn-nojatuoli ja Hektar-lattiavalaisin sekä Jyskin iso peili. Tietenkin tuli hankittua kaikkea pientä uutta, mutta ne olivat lähinnä viherkasveja ja pienempiä sisustustavaroita. Pääosin siis mentiin vanhalla ja muutama minulle uuden hankinnan ostin käytettynä.


Yksi suurin asunnon fiiliksen muuttaja oli parin seinän maalaaminen. Pinterestiä selatessa ihastuin vihreään seinämaaliin ja sen kummemmin ajattelematta päätin antaa inhokkivärilleni mahdollisuuden. Minähän oikeasti vihaan vihreää. Pienenäkin inhokkiväriä kysyessä osasin vastata salamana sen olevan vihreä. Yök. Seinällä tummanvihreä on ihana. Siis aivan ihana. Maalaamisen jälkeen vihreistä seinistä on tullut asia, josta pidän kodissani kaikista eniten. Maalin väri on Tikkurilan värikartasta sävy N494 Nefriitti. Sävy on kylmänvihreä ja valosta riippuen se taittaa enemmän tai vähemmän harmaaseen. Maalasin samalla sävyllä pari eri seinää ja tummasta seinämaalista huolimatta asunnosta ei tullut ollenkaan liian tunkkainen tai tumma. Asunnossa on todella isot ikkunat, joten valon määrä on ihan valtava ja uskalsin huoletta maalata tummalla sävyllä kaksi seinää.

Sisustusesineet ovat oikeastaan kaikki vanhoja, joita on tullut hankittua vuosien aikana. Kaikista kauneimmat sisustuselementtini olen saanut isovanhemmiltani, kuten antiikkinen maapallo,  elämää nähneen nahkarahin ja sinisen vaasin. Ullakolla olisi niin ihania löytyjä, muun muassa vanhoja huonekaluja, mutta valitettavasti ihan kaikki ei mahdu tänne 30m2! Sitten, kun neliöitä on enemmän, aion mennä kunnolla tutkimaan ullakon aarteet läpi. Vaikka pidän yksinkertaisista huonekaluista, rakastan myös rosoisuutta ja vanhaa.


Pidän kodistani todella paljon ja nykyiseen tarpeeseen se on oikein sopiva. Ainahan haaveilee suuremmasta kodista ja Virossa asuin lähes 50m2 asunnossa, joten siihen verrattuna tämä tuntuu aika pieneltä. Eniten ehkä kaipaan suurempaa kylpyhuonetta ja ikuisuushaavettani, eli kunnon keittiötä. Mutta yksin asustellessa tämä menee ihan hyvin.

Sisustamisessa on muuten todella ärsyttävä se, että jatkuvasti tuntee sisustuksen olevan jotenkin hieman kesken. Nytkin olen vähän kahden vaiheilla, että pitäisikö muuttaa huonekalujen järjestystä jotenkin ja ikkunan edusta tuntuu välillä todella tyhjältä. Toisaalta taas liian täyteen ahdettu asuntokaan ei ole sellainen, jota kaipaan. Ehkä maltan mieleni ja odotan heinäkuuta ja seuraavan sisustusprojektin, eli upouuden lasitetun parvekkeen sisustamista. Parvekeremontti tosiaan alkoi tämän kuun alussa, joten parveke on poissa käytössä ja koko julkisivu huputettu. Onneksi huputus oli vaaleaa muovia, joten asuntoon pääsee edes jotain valoa huputuksen läpi. Maisemia ei hirveästi omista ikkunoista ihailla, mutta ei tälle voi mitään. Tuo remontti oli oikein odotettu ja saan nauttia upouudesta parvekkeesta pitkälle syksyyn lasituksien ansiosta.

Tämän hetkisen mattoni ostin viime vuonna ja kyseessä on Elloksen Santa Ana-matto*. Minulla on myös punainen itämainen villamatto sekä Elloksen Tanger-ryijymatto*, mutta toistaiseksi mennään tällä sinisellä. Molemmat muista matoistani on Mäntsälässä varastossa, joten en ole vielä edes mallaillut miten ne istuisivat tähän asuntoon.

Jos haluatte muistella miltä asuntoni on vuosien aikana näyttänyt, löytyy kaikki sisustus-aiheiset tekstit Sisustus-tunnisteen alta. Kertokaa ihmeessä mikä sisustuksistani on ollut teidän lemppari! Jos on kysyttävää joistain huonekaluista tai sisustusesineistä niin laittakaa kommenttia. Kerron mielelläni tarkempia detaileja!

Ps. Älkää unohtako Mádaran ystävämyyntiä, josta vinkkasin aamulla!

12 kommenttia:

  1. Siis aivan ihana toi seinä!! Muutenkin niin harmonisen kaunis koti sulla. Mä kaipaan tosi usein sitä yksinasumisen siisteyttä, rauhaa ja täysin oman näköistä kotia jota voi sisustaa just kun siltä tuntuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauha ja siisteys on ihan parasta omassa kodissa! Ja sekin, että jos on sotkuista niin se ei ole muiden aiheuttamaa :D

      Poista
  2. Tosi kauniita kuvia ja sievä koti! Tuo matto vei ehdottomasti sydämeni ja oli kiva nähdä, miltä se näyttää tummien lattioiden kanssa. Olen itse muuttamassa kuun vaihteessa uuteen kotiin jossa lähtökohtaisesti on tummat lattiat, enkä ole oikein osannut ajatella mitään sisustuksen osalta, sillä olen aiemmin asunut vain vaaleammissa kodissa. Jännittävää, nyt en malta odottaa, että pääsen sisustamaan. Kiitos inspiroivasta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastuin tuohon mattoo täysin ja itsellä kävi vielä hyvä tuuri, että sain sen napattua alle 100eurolla maton ollessa alennuksessa :) Harmi, ettei se nyt ole pitkään aikaan ollut tarjouksessa, mutta Ellokselle on aika usein alennuskoodeja omiin merkkeihin. Kannattaa seurailla niitä, jos matto jää kummittelemaan :)

      Tummat lattiat ovat välillä hieman haasteelliset, varsinkin jos ei pidä kovin vaaleista matoista. Munhan piti vaihtaa nämä lattia vaaleammiksi, mutta pitäydyinkin näissä tummissa! Loppujen lopuksi aika moni väri ja sisustustyyli sopii tumman lattian kanssa, joten rohkeasti vaan kokeilet :)

      Poista
  3. Ihana tuo seinän väri! Sopii hyvin kokonaisuuteen :-)

    VastaaPoista
  4. Wau, aivan ihana koti! Oot todella onnistunut! Ja karvakasa nojatuolissa, niitä rakastan kotikuvissa aina eniten! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! Heh, sopivasti tuli mummolle muuttanut koirani hoitoon, niin sain sen kotikuviin mannekiiniksi ;)

      Poista
  5. Voi vitsi miten ihana koti! Tykkään kovasti tuosta rauhoittavasta tunnelmasta, joka sinulla on siellä! Olen itse kovasti yrittänyt vähentää esillä olevan tavaran määrää, mutta se tuntuu todella vaikealta. On niin paljon asioita, joiden haluan ihan käytännön syistä olevan helposti saatavilla, ja sitten on niitä jotka vain tuottavat iloa. Nyt pitäisi löytää sellainen tv-taso, jonka vetolaatikoihin saisi cd-kokoelman rippeet piilotettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti hankkia sellainen tv-taso, jonne saa jemmattua kaukosäätimet, kynät jne. En ole oikeastaan ikinä pitänyt siitä, että on liikaa tavaroita esillä, mutta äitini taas on täysin päinvastainen ja rakastaa koristeita ja kaikkea sälää :D

      Poista
  6. Näyttääpä kivalta, ihana katsoa siistiä kotia kun oma on just nyt kuin pommin jäljiltä ennen muuttoa ja koiran karvanlähtöaika vielä.
    Voi ei, mä jämähdin eilen lukemaan sun vanhoja postauksia melkein 10 vuoden takaa. Meni koko ilta siihen vaikka olisi kaikkea muutakin puuhaa. Miten mä en ole niitä aikasemmin lukenut vaikka olen sua seurannut jo vuosia. Mutta ihana katsoa pikakelauksella miten olet kasvanut aikuiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei tämäkään ole aina siisti ;) Voi vitsit, ihana kuulla! Pitäisi joskus itsekin kurkkia omia vanhoja postauksia, niin käsittäisi kunnolla millaista aikuistumista on tapahtunut.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela