Luonnonkosmetiikan käyttö - Näitä tuotteita suosittelen Mádaralta

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

*Sisältää Affiliate-linkin
Olen vasta viimeisen vuoden aikana tutustunut kunnolla luonnonkosmetiikkaan ja pitkään kärsin pienestä skeptisyydestä niitä kohtaan. Keinotekoisia ainesosia sisältävät, tutut ja turvalliset brändit ja tuotteet, tuntuivat paremmalta vaihtoehdolta. Edelleen käytän paljon "taviskosmetiikkaa", mutta ihonhoitoni on alkanut koostua lähes 50/50 luonnonkosmetiikasta ja niin sanotusta tavallisesta kosmetiikasta. Luonnonkosmetiikkaan tutustuminen on kuitenkin tehnyt sen, että olen nykyään entistäkin tarkempi kosmetiikkani sisältävistä synteettisistä ainesosista ja niiden turvallisuudesta. Jotta tuote voidaan sertifioida luonnonkosmetiikaksi, se ei saa sisältää muun muassa keinotekoisia hajusteita (syy monille allergisille reaktioille) eikä tuotteita saa testata eläimillä.

Monille kynnys luonnonkosmetiikkaan on sen korkeampi hinta verrattuna tuotteisiin, jotka sisältävät  paljon synteettisiä ainesosia ja täyteaineita. Kärjistettynä voisi miettiä maksatko mieluummin 30 euroa luonnonkosmetiikan voiteesta, joka on 100% vastiketta rahalle, koska se sisältää ainoastaan tutkitusti tehokkaita ainesosia vai 10 euroa voiteesta, jonka tuotesisältö saattaa olla jopa kokonaan keinotekoisia ainesosia. Asiaa voi miettiä myös elintarvikkeidenkin kautta - luomusta saa maksaa enemmän. Jokainen tekee valintansa mihin panostaa ja mistä pihistää, mutta itsellä iän myötä kosmetiikan tehokkuus ja laatu ovat niitä asioita, joihin haluan panostaa. Tästä syystä halusin ottaa esille luonnonkosmetiikan hinnan.

Nyt kun on alkusaarnat saarnattu on hyvä siirtyä itse postauksen aiheeseen! Sain Mádara Cosmeticsilta kokeiluun suosikkituotteitani, joista halusin kertoa teillekin. Mádara on Latvialainen luonnonkosmetiikan valmistaja ja kaikki tuotteissa käytettävät raaka-aineet tulevat Pohjoismaiden luonnosta, joita ovat pohjoisen niityiltä ja metsästä poimitut kukat ja yrtit. Mádara on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eli valmiit tuotteet testataan testiryhmän avulla laboratoriossa. Pakkaukset ovat kierrätettäviä ja muovi on BPA-vapaata.

Valitsin ihonhoitotuotteita ajatellen tulevaa kesää. Kesällä ihoni on aina huomattavasti paremmassa kunnossa verrattuna talveen, koska ulko- ja sisäilma on paljon kosteampaa. Ihollani on kuitenkin tapana kuivua vuodenajasta riippumatta, joten hyvä kosteuttaminen on todella tärkeää. Mádaralla on myös tehokkaita naamioita, joista  valitsin pari erilaista.

Sain valitsemieni tuotteiden lisäksi kokeiluun Plant Stem Cell* aurinkosuojan, jossa on SPF30 suojakerroin. Voide on kevyesti sävytetty, mutta se levitty iholle näkymättömänä kerroksena tuoden vahvan suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Lisäksi ainesosat suojaavat kasvojen herkkää ihoa ilmansaasteilta ja ennaltaehkäisevät auringon aiheuttamia ihomuutoksia, kuten pigmentoitumista, ikääntymisen merkkejä ja kuivumista.

Anti Pollution City CC Cream* on kevyesti peittävä, SPF15 sisältävä voide päiväkäyttöön. Voide on jokaisen kaupunkiasujan nappivalinta, sillä voiteen ainesosat suojaavat ihoa ilmansaasteilta.  Voide ei tuki ihohuokosia ja se vahvistaa ihon hyvää mikrobikantaa, joka ehkäisee tulehdusten syntymistä. Saatavilla on kaksi eri sävyä, light beige sekä medium beige. Olen parina päivänä kokeillut voidetta meikkipohjana ja voiteen peittävyys on todella kevyt. Omaan käyttöön tämä on sopiva päiviin, jolloin en halua meikata sen kummemmin, mutta haluan kuitenkin freesata ulkomuotoa kevyellä meikillä. Esimerkiksi tänään tein meikkipohjan käyttäen tätä meikkipohjana, peitin pahimmat finnit ja tummat silmänaluset peiteaineella ja puuteroin kevyesti. Tuloksena oli ihan täydellinen no make up-make up ja kasvoilla on tunne, ettei meikkiä olisi lainkaan.

Kasvoöljyt ja seerumit ovat tuotteita, joita ilman en osaisi enää elää. Hehkutettu SOS Hydra Repair Intensive-seerumi* todellakin lunasti lupauksensa! Voide on suuri apu kosteusköyhälle, kiristävälle iholle ja ainesosat vaikuttavat syvälle ihon sisimpiin kerroksiin. Esimerkiksi syy pintakuivalle mutta rasvoittuvalle iholle on usein kosteusköyhyys. Tällä viikolla unohdin yhtenä päivänä laittaa kosteusvoidetta kasvoilleni ennen meikkausta ja kasvot rasvoittuivat aivan järkyttävän näköisiksi. Kosteusvoiteet sitovat kosteuden ihoon, joten hyvä kosteuttava seerumi sekä kosteusvoide ovat erityisen tärkeitä rasvoittuvan ihon hoidossa! SOS Hydra Repair Intensive on sopiva kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille.

Kasvoöljyjen hyödyistä kirjoitin viime syksynä tässä postauksessa. Postauksen öljyt ovat paksuja ihoöljyjä, joten päiväkäyttöön ne eivät ole kovin toimivia. Kuivaöljy on päivä- ja yökäyttöön parempi valinta, sillä ne eivät jätä iholle öljyistä pintaa ja niiden hyötyjä on mahdollista hyödyntää esimerkiksi kosteusvoiteen tai meikkivoiteen joukossa. Mádaralla on kolme erilaista Superseed-kuivaöljyä, jotka ovat ihoa kirkastava Radian Energy*, Anti-aging ominaisuuksia sisältävä Age Recovery* sekä herkälle ja kuivalle iholle sopiva Soothing Hydration-kuivaöljy*. Valitsin itselleni tuon viimeisen, sillä öljy sisältää omega-3-6 rasvahappoja, jotka tehoavat ihoärsytyksiin. Lisäksi öljy sisältää ihoa uudistavia ainesosia sekä öljyjä, jotka kosteuttavat ihoa ja tekevät siitä joustavan ja heleän. Tämä kuivaöljy on ihan mielettömän hyvä, sillä se todellakin imeytyy ihoon nopeasti sellaisenaankin levitettynä! Mahtava aamuihin, jolloin iho jostain syystä tuntuu todella kuivalta ja kiristävältä. Ekstrana iholle jää kaunis heleä pinta.

Kaikista eniten odotin näiden kahden kasvonaamion testausta. SMART* sisältää aktiivihiiltä ja mustaa mutaa. Naamiolla on kasvoille kunnon detox-vaikutus, sillä aktiivihiili puhdistaa tukkeutuneet ihohuokoset ja ympäristövaikutusten aiheuttaman kuonan iholta. Musta muta sisältää paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja ja se myös uudistaa ihoa. Naamiossa on ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia, joten se sopii kaikille ihotyypeille. SMART naamioon olen rakastunut aivan täysin! Käytön jälkeen iho näyttää todella hyvältä ja iholle jää heleä lopputulos. Jostain syystä myös rakastan mustia savinaamioita, joten väristäkin annan plussaa!

Toinen naamio on DETOX*, joka on ihoa tehokkaasti puhdistava, metsäjärven mutaa sisältävä naamio. Puhdistavan ja kirkastavan vaikutuksen maksimoimiseksi naamiota suositellaan käytettäväksi kaksi kertaa viikossa, jos kärsii rasvoittuvasta ja epäpuhtaasta ihosta. Normaalille ihotyypille naamiota suositellaan käytettäväksi kerran viikossa ajoittaisten ihotulehduksien hoitoon. Tässäkin naamiossa on ihoa ympäristösaasteilta puhdistava vaikutus. Tämäkin naamio on todella hyvä ja olen huomannut ihoni olleen paljon rauhallisempi epäpuhtauksien suhteen.

Vimosena, muttei vähimpänä Pihlaja Drops-tehotipat*. Tehotipat sisältävät A- ja E-vitamiineja, GLA-öljyä sekä helokkiöljyä. Pihlaja Dropsit kosteuttavat ihoa ja iho saa kuulaan hehkun. Olen käyttänyt näitä tehotippoja päivävoiteen päällä, ennen primeria ja meikkivoidetta, jolloin iholle on muodostunut nätti kuulaus ja meikkivoide on näyttänyt todella kauniilta. Näitä voi myös sekoittaa päivävoiteen tai miksei myös meikkivoiteenkin joukkoon. Verrattuna Mádaran kuivaöljyihin, miellän tämän enemmän päiväkäyttöön sopivaksi ja niin sanotuksi terveen ihon viimeistelijäksi tehotippojen tuoman hehkun takia. Ihana tuote ja pakkauksen koon ansiosta helppo napata matkoille mukaan.

Ennen näitä tuotteita minulla on ollut käytössä muutamia tuotteita Mádaralta, muun muassa ihana Nokkonen Daily Defence Mist*. Mielestäni Mádara on hinta-laatusuhteeltaan aivan mahtava luonnonkosmetiikkamerkki, jonka saatavuuskin on helppoa. Mádaraa myydään heidän omassa nettikaupassa*, mutta sen lisäksi luonnonkosmetiikan nettikaupoista muun muassa Biodelly*, Jolie* ja The Natural Goods Company* myyvät merkin tuotteita. Kivijalkamyymälöistä muun muassa Stockmann, Sokos, Emotion ja Ego myyvät Mádaran tuotteita.

Kokeilemistani tuotteista kirkkaimmat pystit saavat DETOX ja SMART-naamiot ja SOS Hydra Repair Intensive-seerumi. Kokeilemistani kasvoöljyistä Soothing Hydration on yksi parhaista sen käyttömukavuuden ansiosta. Vielä loppuun, että pidättekö enemmän tällaisista pitkistä ja perusteellisista kosmetiikkapostauksista vai olisiko lyhyet, ehkä vain yhdestä tuotteesta kertovat tekstit mieluisampia?

Kuinka paljon te käytätte luonnonkosmetiikan tuotteita ihonhoidossanne? Saa myös vinkata omat lempi tuotteet Mádaralta!

2 kommenttia:

  1. Detox-naamio ja SOS-seerumi ovat ne omatkin lempparituotteet Mádaralta. Varsinkin Detox-naamio on todellinen koukutustuote, jota näin pintakuivan ihon omaavana on käytettävä harkiten, sen loistavista tuloksista huolimatta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo naamio on niin huippu! Itsellä on lähtenyt ihan käsistä naamioiden käyttö, joten täytyy yrittää olla maltillinen ainakin tuon detox-naamion käytön suhteen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela