Öljyt ihonhoidossa

perjantai 6. lokakuuta 2017

Tällä kertaa luvassa on kauneusjuttuja ja juttelen teille hieman ihonhoidosta. Minulla on mennyt hiljattain ihonhoitorutiinit täysin uusiksi kokiessani suuren ahaa-elämyksen koskien muun muassa ihon liian tehokasta puhdistamista. Kirjoittelen siitä lisää myöhemmin omassa postauksessaan.

En varmastikaan ole ainoa, joka on pitkään kuvitellut öljyjen olevan todella pahaksi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Kookosöljyhypetyksen aikaan saatoin satunnaisesti levittää öljyä kasvoille ja omistan Nuxen kuivaöljyn, joka soveltuu myös kasvojen iholle, mutta muuten öljyt eivät ole olleet säännöllisessä käytössä kasvojen ihonhoidossa. Olen tehokosteuttanut pintakuivaa, mutta helposti rasvoittuvaa ihoani syväkosteuttavilla seerumeilla ja voiteilla, joista jälkimmäiset ovat usein sisältäneet öljyjä.

Viime aikoina olen lukenut paljon ihonhoidosta, eri tuotteiden ja ainesosien vaikutuksesta ihoon ja erityisesti siitä, että mikä aiheuttaa nanosekunnissa tapahtuvan ihon rasvoittumisen. Olen aina vain ajatellut, että ihoni on pintakuiva, mutta rasvoittuva eli käytännössä sekaiho. Joten käytössä on ollut pitkään todella tujut puhdistusaineet ja kasvovedet ja kosteuttavammat voiteet ja seerumit. Tämä on kärjistettynä tarkoittanut sitä, että olen huuhdellut liian vahvojen puhdistusaineiden avulla ihon oman kosteuden viemäriin ja yrittänyt paikata tekojani superkosteuttavilla voiteilla. Tottakai iho alkaa puskemaan entistä enemmän rasvaa ihohuokosten uumenista, jos kasvot natisee kireydestä ja kuivuudesta. Eli putkeen on mennyt! Onneksi ensimmäisten ikääntymisen merkkien myötä olen osannut jättää teini-iän taakseni ja jättänyt suosiolla todella kuivattavat, nuorille markkinoidut finnien nitistäjätuotteet kaupan hyllylle.

Nyt viisastuneena ja korelaisesta ihonhoidosta innostuneena olen sisällyttänyt iltapesun yhteyteen öljyjen käytön. Kasvojen iholle on valittavissa lukematon määrä öljyjä eri lähteistä ja itse olen aloittanut risiiniöljystä ja arganöljystä ja finnien täsmätuotteena käytän teepuuöljyä. Jojobaöljy on noussut myös viime aikoina suosituksi öljyksi erityisesti epäpuhtaan ihon hoidossa, mutta sitä ei (vielä) löydy kosmetiikkahylly(i)stäni. Itseni hyvin tuntien ei varmastikaan mene kauaa, etten saa enää vältettyä kiusausta ja myös se jojobaöljy päätyy jollakin kauppareissulla ostoskoriin. Ihoni on viime aikoina ollut paljon hyvinvoivampi ja vaikka sitä on varmasti edesauttanut muun muassa happojen (postaus täällä) sisällyttäminen ihonhoitoon, on öljylläkin ihan varmana ollut osansa asiaan.

Risiiniöljy on tuttu edesauttamaan ripsien kasvamista ja siihen tarkoitukseen olen käyttänyt sitä viime aikoina itsekin, MUTTA pienellä twistillä. Öljyt ovat ihan parhaita luonnollisia aineita  silmämeikin poistamiseen. Viimeiset pari viikkoa olen käyttänyt iltaisin viimeisten ripsiväririppeiden poistamiseen argan- ja risiiniöljystä sekoitettua öljysekoitusta kaatamalla pieneen matkakokoiseen pumppupulloon 50/50 suhteella argan- ja risiiniöljyä. Pumppupullosta öljyä on helppo annostella vanulapulle ja myös vedenkestävä meikki lähtee hyvin silmistä. Meikkien puhdistuksen lomassa ripset saavat vahvistusta öljyistä ja loppusilauksena voi lisätä risiiniöljyä silmäripsiin sellaisenaankin, jos haluaa boostata ripsienkasvua vieläkin enemmän. Olen ihastunut luonnollisten öljyjen käyttämiseen silmämeikin puhdistamisessa, joten tulen tuskin enää tulevaisuudessa hankkimaan varta vasten silmämeikin puhdistamiseen tarkoitettua tuotetta. Kasvoille tarkoitetut öljyt ovat sen verran kevyitä, ettei silmien iho jää rasvaisen tuntuiseksi vaikka öljyä poistetan meikin puhdistamisen jälkeen iholta. Suosittelen kokeilemaan!

Kasvojen ihon hoitoon olen käyttänyt nyt viikon verran arganöljyä. Miksi arganöljyä iholle? Arganöljy sisältää paljon antioksidantteja sekä E-vitamiinia, jotka ovat avaimia hyvinvoivaan ihoon. Arganöljy muun muassa:

Hidastaa ihon ikääntymistä
E-vitamiini ehkäisee ihon tulehdustiloja
Antibakteerisia ominaisuuksia
Uudistaa vaurioituneita ihosoluja (=häivyttää arpia ja pigmenttihäiriöitä)
Suojaa ihoa ja kosteuttaa
Tasapainottaa talirauhasten tuotantoa eli ihon rasvoittuminen vähenee
Vähentää talirauhasten tukkeutumista

Listan luettuanne ette varmastikaan ihmettele miksi olen sisällyttänyt arganöljyn ihonhoitorutiiniini. Iltaisin lisään arganöljyn kasvoille huolellisen puhdistuksen sekä seerumeiden jälkeen ja saatan vielä lisätä tavallisen kosteusvoiteen öljyn päälle. Aamulla iho on ihanan pehmeä, kosteutettu ja heleä. Arganöljy on tullut jäädäkseen.


Sivuutan vielä loppuun pikkuisen sitä hehkutettua ihmetuotetta, eli kookosöljyä. Kookosöljy on todellinen monitoimituote, mutta älkää käyttäkö sitä kasvojen iholle. Kookosöljy on todella komedogeeninen eli se tukkii ihohuokoset, joka johtaa muun muassa mustapäiden sekä finnien syntymiseen. Hiuksiin ja kaulasta alaspäin kookosöljy soveltuu, mutta suosittelen ehdottomasti miettimään kahdesti ennen kasvojn iholle levittämistä.

Kuten alussa kerroin, on iholle tarkoitettuja öljyjä lukuisista eri lähteistä. Suosittelen tutustumaan erilaisiin öljyihin tai kääntymään esimerkiksi asiantuntijoiden puoleen tavaratalojen ja myymälöiden kosmetiikkaosastolla. Hyvinvoinnin tavaratalossa on muuten todella laaja valikoima eri ihoöljyjä* ja esimerkiksi tästä* FLOW Kosmetiikka arganöljystä olen lukenut paljon hyviä arvosteluja. Omat öljyni ostin Tallinnan Kaubamajan kosmetiikkaosastolta, joten noihin käyttämiini tuotteisiin en valitettavasti pysty linkkaamaan suoraan.

Onko öljyjen käyttö kasvoilla jo osa ihonhoitorutiinianne vai heräsikö kiinnostus tämän postauksen myötä? Jojobaöljyistä saa myös laitella kommentteihin suosituksia!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

2 kommenttia:

  1. Olen käyttänyt vehnänalkioöljyä kasvojen ihon hoidossa jo yli 15 vuotta ja tykkään kovasti! Vuodenajasta riippuen illalla tai aamulla&illalla ennen kosteusvoidetta. Yhtään ei kiristä ihoa mistään, mutta ei myöskään tunnu tai näytä rasvaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin lukea tuosta vehnänalkioöljystä lisää :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela