Kokemukseni Jenkkakahvoista tiimalasiksi -nettivalmennuksesta

perjantai 27. huhtikuuta 2018

*Valmennus saatu blogin kautta
Aloitin tammikuussa Maikki Marjaniemen Jenkkakahvoista tiimalastiksi -nettivalmennuksen* ja pari viikkoa sitten valmennus tuli päätökseensä. Alkufiilikset valmennukseen ryhtymisestä voitte lukea tästä postauksesta. Kokonaisuudessaan valmennuksen kesto oli 13 viikkoa, joka oli mielestäni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja mahdolliseen elämäntapamuutokseen ohjaavalle valmennukselle sopiva mitta. Kolmeksi kuukaudeksi oli suunniteltu sali- ja kotitreeniohjeet, suuntaa antava ruokaohjeistus ja kattava, hyvin kuvitettu reseptipankki. Lisäksi valmennukseen kuului kymmenen luentoa, joissa oli jokaisella kerralla vaihtuva teema. Luennot olivat oma suosikkini koko valmennuksesta ja erityismaininnan saavat luennot, jotka käsittelivät psyykkisen painonhallinnan mentaalitehtäväsarjaa, unta, proteiinipitoisen ruokavalion koostaminen kasviksista, itsearvostusta ja rajoja ihmissuhteissa sekä tunnetyöskentelyä. Valmennuksen aikana pureuduttiin pelkän treenin ja ruokavalion lisäksi painonhallinnan ja hyvinvoinnin ytimeen eli henkiseen tasapainoon ja hyvinvointiin. Psyykkisillä tekijöillä on ihan hemmetin iso tekijä siihen, miten voimme myös fyysisesti.

Mitä itse koin hyötyneeni valmennuksesta? Kuten alussa mainitsin, pidin erityisesti luennoista ja niiden lisäksi myös erilaisista tehtävistä, joita valmennukseen osallistuville annettiin valmennuksen aikana. Treeniohjelmaa en seurannut vaan sovelsin sitä omaan treenityyliini. Treeniohjelmasta sain kuitenkin todella hyviä vinkkejä uusiin saliliikkeisiin (parista jalkaliikkeestä tuli uudet lemppariliikkeet!) ja kotitreeniohjelmia aion hyödyntää myöhemmin ollessani reissussa. Treeniohjelmista mainitsen kuitenkin sen verran, että ne olivat hyvin suunniteltu ja ohjeistettu. Aloittelevakaan treenaaja ei varmasti jäänyt pulaan liian monimutkaisten liikkeiden tai huonon ohjeistuksen vuoksi.

Olen vuosia käynyt salilla ja minulla on Personal trainerin koulutus, mutta mielestäni kokenutkin treenaaja hyötyy muiden antamista ohjeista. Jenkkakahvoista tiimalasiksi-valmennuksen aikana koin monta Ahaa-hetkeä, kun opin jotain uutta esimerkiksi todella mielenkiintoisista luennoista sekä muista materiaaleista. Olen nykyään entistä enemmän kiinnostunut juuri tuosta henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin käsikädessä kulkemisesta ja valmennuksen aikana opin paljon tästä aiheesta. Luennoitsijat olivat alansa ammattilaisia ja kaikki asiat selitettiin ja perusteltiin todella hyvin.

Vaikka minä pidin valmennusta todella hyvänä, en kuitenkaan suosittelisi sitä henkilölle, joka haluaa tai kokee tarvitsevansa todella tiukat ohjeistukset ruokavalioon. Treenin osalta himotreenarille saliohjelma voi myös tuntua liian köykäiseltä. Pikavoittoon pyrkiviä valmennuksia on pilvin pimein, joten mielestäni ei ole todellakaan negatiivinen asia, ettei tämä sovellu kuria ja tiukkuutta kaipaaville henkilöille. Päin vastoin on mielestäni mahtavaa, että nettivalmennuksissa kiinnitetään huomiota myös kropan lisäksi myös pään ja mielen työstämiseen. Nopeisiin tuloksiin ohjaavat valmennukset usein johtavat kilojen nopeaan palautumiseen, koska valmennuksen jälkeiseen aikaan ei ole ohjattu. Laihduttaminen on oikeasti aika helppoa, mutta painonhallinnassa vasta otetaan ihmisestä mittaa. Olen itse siitä hyvä esimerkki ja vaikka olen saanut pidettyä lähes kaikki muutama vuosi sitten pudotetut kilot poissa, ei se ole ollut aina helppoa. Olen kirjoittanutkin olevani tunnesyöjä (ja pirun perso herkuille!) ja jos en olisi ikinä miettinyt psyykkisiä tekijöitä syömiseen, olisin lihonnut kilot takaisin korkojen kera. Mieli ja mielen tasapaino auttavat painonhallinnan lisäksi myös siihen painon pudottamiseenkin. Mielestäni nopeassa painonpudotuksessa ainut motivaattori on nimenomaan ne nopeat tulokset. Hitaalla tahdilla painoa pudottaessa motivaatiosta otetaan mittaa ihan eri tavalla verrattuna hups tosta vaan 10kg painoa pois-laihduttamiseen, jossa kituutellaan pienellä määrällä ruokaa ja ilman hiilihydraatteja. Ihan varmana paino tippuu, mutta kuinka pitkäksi aikaa ja onko henkinen huonovointisuus pudonneiden kilojen väärti?

Halusin listata viisi syystä, miksi ja keille suosittelisin tätä nettivalmennusta:

1. Valmennus antaa avaimet lempeään laihdutukseen. Jos takana on epäonnistuneita laihdutusyrityksiä pikadieeteillä, suosittelen kokeilemaan tätä valmennusta.
2. Henkilöt, joilla on ongelmallinen suhde ruokaan, hyötyvät valmennuksen sisällöstä todella paljon. Valmennuksessa pureuduttiin muun muassa herkuttelun aiheuttamaan syyllisyyteen.
3. Elämäntapamuutosta suunnitteleville tämä on ihan mahtava Avaimet käteen-valmennus! Tietoa elämäntapamuutokseen ohjaavista tekijöistä tulee läpi valmennuksen todella paljon.
4. Valmennuksen voi käydä läpi menemättä lainkaan kuntosalille, sillä treeniohjelma on suunniteltu joustavaksi. 
5. Valmennus sopii henkilöille, jotka ovat kärsineet liian tiukasta suhtautumisesta treenaukseen ja ruokavalioon. Mentaalitehtävien avulla opitaan lempeämpää suhtautumista ruokaan sekä itseensä.

Seuraava Jenkkakahvoista tiimalasiksi-valmennus alkaa vasta ensi syksynä, mutta kannattaa kurkata Maikin nettisivuilta myös muita valmennuksia ja kursseja. Jos heräsin jotain kysymyksiä, vastailen niihin mielelläni omien kokemuksien perusteella!

Millaisia omia kokemuksia teillä on nettivalmennuksista?

2 kommenttia:

  1. Ei ole kokemusta yhdestäkään nettivalmennuksesta. Jotenkin kaikissa vähän tökkii se, että pitäisi noudattaa valmista suunnitelmaa. Olen niin spontaani ihminen ja nautin improvisaatiosta, että valmiit suunnitelmat ja rutiinit eivät toimi mulle. Tykkään sen sijaan etsiä uutta inspiraatiota liikuntaan ja hyvinvointiin YouTubesta, Instagramista ja Pinterestistä. PT:tä tosin voisin kokeilla, mutta vielä sekin on odotuttanut. Pitäisi löytyä treenari, joka ymmärtäisi just mua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös todella huono ainakaan mitään treeniohjelmaa noudattamaan tarkasti. Vedän oikeastaan kaikki treenit improvisoimalla :D Jos vain löytää sopivan PT:n niin sillä saa aina parhaiten tuloksia. Ja onhan siinä ihan eri tavalla niin sanotusti tilivelvollinenkin jollekin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela