Tiukkapipoton nettivalmennus - Maikki Marjaniemi Jenkkakahvoista tiimalasiksi

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Moikkamoi! Tämä viikko meni blogin puolella hiljaissa merkeissä, koska olin alkuviikon kipeänä ja energiat menivät täysin paranemiseen. Nyt ollaan onneksi taas normaaleissa olotiloissa. Syksy ja lähes koko kuluva talvi on mennyt enemmän tai vähemmän kipeänä, joten sormet ristiin, että sairastelut olisivat tältä talvelta ja mieluiten keväältäkin tässä.

Pitkin syksyä olen kirjoittanut treenimotivaation puutteesta sekä siitä, että stressaavan ajanjakson vuoksi ruokavalio on ollut aivan retuperällä. Syksyn aikana paino alkoi hilautua muutamia kiloja ylöspäin enkä ole pitkiin aikoihin tuntenut oloani kovin kivaksi omassa kropassani. Vuoden vaihtumisen jälkeen olen onneksi saanut vihdoin jotain rotia tähän tilanteeseen ja motivaatio terveellisimpiin elintapoihin on alkanut taas löytyä. Lisäksi tähän ruotuun palaamiseen liittyy yksi tosi makea juttu, nimittäin sain blogin kautta mahdollisuuden osallistua Maikki Marjaniemen kolme kuukautta kestävään Jenkkakahvoista tiimalasiksi-nettivalmenukseen.

"Myötätunto itseä kohtaan ja armollisuus toi rentoutta tavoitteiden havitteluun: enää muutoksilla ei ole superkiire, vaan matkasta voi nauttia entistä enemmän."
-Valmennuksen asiakas

Briiffaan kyllä teillä hieman valmennuksen ideologiaa, mutta kokonaisuudessaan voitte lukea tästä torstaina starttaavasta valmennuksesta Maikin kotisivuilta*. Otsikossa paljastui jo sen verran, että kyse ei ole mistään tiukkapipoisesta rääkkinettivalmennuksesta vaan valmennuksen tavoite on työstää kropan lisäksi mieltä. Henkilökohtaisesti minun on helppo saada itseni liikkumaan vähintään kolme kertaa viikossa, mutta oma kompastuskiveni on ehdottomasti ravinto. Reagoin stressiin herkuttelemalla, herkuttelu johtaa turvotukseen ja painonnousuun, itsetunto laskee, herkuttelu lisääntyy ja niin edelleen. Suistun todella helposti oravanpyörään, josta ei ole helppo päästä pois ja kerta kerran jälkeen teen päätöksiä ruotuun palaamisesta. Silti saatan jo saman iltana löytää itseni lusikoimasta jäätelöä. "Pahus, itsekuri ei taaskaan pitänyt.".

Pääsin jo etukäteen tutustumaan ensimmäisen viikon materiaaleihin ja tänään kävin testaamassa ensimmäisen treenin salin puolella. Haluan paljastaa teille sisäpiirin tietona, että ensimmäiseen viikkoon kuuluu treeniohjeiden lisäksi monia orientaatiotehtäviä, joissa laitetaan mieli työstämään syitä, minkä takia haluaa muutosta. Pääpaino on omien voimavarojen kartoittamisella, joka kulkee käsi kädessä onnistumisen kanssa. Valmennuksessa tarkoitus ei ole haukata liian isoa palaa heti päivästä yksi lähtien vaan liikuntasuunnitelma rakennetaan omaan arkeen sopivaksi - valmennuksessa ei käsketä alusta asti suorittamaan kuntosalia neljää kertaa viikossa, johon lätkäistään päälle samanmoinen määrä aamulenkkejä. Olen aikaisemmin puhtaasta mielenkiinnosta testannut pari eri nettivalmennusta suorittamatta yhtäkään niistä loppuun. Miksi? Koska ne eivät sopineet minun arkeeni ja valmennus ei tuntunut tarpeeksi motivoivalta. Ainoa fokus oli olla useita rasvakiloja kiinteämpi nettivalmennuksen päätyttyä. Hetkellisiä tuloksia, muttei tarpeeksi avaimia jatkoa varten.

Entä valmennuksen ravintopuoli? Syödäänkö rahkaa ja mehukeittoa? Tähän en voi vielä vastata, sillä ensimmäiseen viikkoon ei kuulu lainkaan ruokaohjeita. Ensimmäisen kerran viikon 1. ohjeet katsottuani olin hieman hämmentynyt ruokaohjeiden puuttumisesta. Maanantailaihduttaja-minä pohti kuumeisesti, että eihän homma näin voi mennä, jos pitää ensimmäinen viikko "pärjätä" itsekseen. Aloin lukemaan orientaatiotehtäviä läpi ja mitä pidemmälle materiaaleissa pääsin, sitä rauhallisemmalla mielellä olin ruokaohjeiden puuttumisen suhteen. Kaikki meistä osaa syödä ja tietää, että lautaselle kannattaa mieluummin valita tuoreita raaka-aineita joulukonvehtien loppujen sijaan, jos tavoitteena on kiinteytyminen. Ruokaohjeiden puuttuminen yhdeltä viikolta ei tarkoita sitä, ettei odotettavissa olisi hyviä tuloksia kehon muokkauksen suhteen. Askel kerrallaan ja rauhassa eteenpäin eikä täyttä höyryä kohti muutosta. Kiitos Maikki.

Mitkä ovat minun tavoitteeni valmennuksen suhteen? Pudotettavia kiloja ei periaatteessa olisi lainkaan, joten oma tavoitteeni on saada kroppaa hieman kiinteämpään suuntaan ja sellaiseen kuosiin, ettei vanhat vaatteet kiristäisi samalla tavalla, kuin tällä hetkellä. Tärkein henkilökohtainen fokukseni kuitenkin on oman ajattelutapani muuttaminen. Huono tapani on laittaa menemään täyttä höyryä, stressaantua, jättää mielen työstäminen taka-alalle ja etsiä nautintoa ja mielihyvää epäterveellisestä ruoasta, joka samalla toimii pakokeinona arjessa kuormittavista tekijöistä. Olen myös aivan pirun kriittinen omaa kehoani kohtaan, joten haluan oppia pitämään kehostani nyt, muutoksen aikana sekä tulevaisuudessa. Toivon, että näiden tulevan kolmen kuukauden aikana löydän itsestäni uusia puolia, osaan olla armollisempi ja lempeämpi, enkä taas lähde muokkaamaan kroppaani pelkän kalori- ja treenimäärän kautta. Pakko sanoa, että olen todella odottavaisin mielin tämän valmennuksen suhteen enkä malta odottaa, miltä viikko kaksi (sekä kaikki muutkin viikot) tulee näyttämään!

Vielä keskiyöhön asti Jenkkakahvoista tiimalasiksi-valmennus maksaa 129 euroa, mutta jos te lukijat haluatte sulatella valmennukseen mukaan lähtöä vielä pari päivää, sain teille jaettavaksi koodin, jolla saatte valmennuksen etuhinnalla keskiviikkoon 10.1. saakka. Etuhinnan saa lisäämällä kassalla kuponkikoodin "tammikuu2018". Toivottavasti nähdään valmennuksessa!

Millaisia kokemuksia teillä on nettivalmennuksista?

*Valmennus saatu blogin kautta

2 kommenttia:

  1. Moi! Olen käyttänyt pari tikiksen nettivalmmenuksia ja kyllähän niillä tuloksia synytyy jos tekee kunnolla. Itse olen sitä mieltä että ruokavalion pitäisi olla aina henkilökohtaisesti suuniteltuja jotta päästäisiin oikeast tavoitteisiin. Tsemppiä valmennukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin henkilökohtaisesti suunniteltu ruokavalio on kaikista paras, koska siinä otetaan huomioon mittojen lisäksi muut tekijät paljon tarkemmin, kuin valmiissa paketeissa. Ja kiitos tsempistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela