Ompelupidennys - hellävarainen hiustenpidennys

perjantai 23. maaliskuuta 2018

Pitkäaikaiset lukijat tietävät, että minulla on ollut hiustenpidennykset iät ja ajat. Aloitin klipsipidennyksillä, joista siirryin teippipidennyksiin. Etelä-Afrikkaan lähtiessä päästin hiukseni lepäämään ja käytin reilu puoli vuotta Swift hair-siimapidennystä, mutta siirryin takaisin teippipidennyksiin, sillä viihdyn paremmin pitkässä tukassa. Vuosien teippipidennysten käytön jälkeen päädyin kokeilemaan itselleni aivan uutta pidennysmuotoa, ompelupidennystä.


Marraskuun alussa kävin Tallinnassa laittamassa ompelupidennyksen. Hiusnauhassa käytettiin huippulaatuista slaavilaista hiusta ja tämä sama hiusnauha on edelleen käytössä. Hiusta on värjätty ja sävytetty monta kertaa, mutta edelleen se vain pysyy kauniina. Ensimmäisellä kerralla minulle tehtiin kaksi lettiä, joihin hiusnauhat ommeltiin. Tammikuun alussa kävin huoltamassa letit ja pidennykset täällä Suomessa ja edelleen jatkettiin kahdella letillä. Lettien sijoituksella on todella suuri merkitys ja ensimmäisellä kerralla lettini olivat aivan liian alhaalla. Juuri lyhyiden sivuhiusten vuoksi omat lettini pitää sijoittaa aika ylös ja ylemmän letin on oltava mahdollisimman lähellä hiusrajaa. Nykyinen luottohuoltajani kertoi jo ensimmäisellä huoltokerralla tekevänsä nämä muutokset lettien sijaintiin, joka oli todella hyvä päätös. Pidennykset sulautuivat paljon paremmin omiin hiuksiini ja sain kaipaamaani lisäpituutta kasvoja ympäröiviin hiuksiin. Minulle on aina tehty kaksi lettiä, mutta esimerkiksi tuuhennos onnistuu yhdelläkin letillä.

Omiin hiuksiin tehtävä letti on paksuudeltaan vain muutaman millin ja siihen ommellaan hiusnauhat kiinni paksulla ompelulangalla. Eli kiinnitykseen ei käytetä lainkaan liimaa, sinettejä tai teippiä. Aluksi olin peloissani, että koko letti irtoaa kasvaessaan ja katkoo kaikki hiukset, mutta lettia saa (ja pitää) harjata huolella ja ronskillakin kädellä, jotta hiukset letin ja päänahan välissä eivät takutu. Ja sitä letin irtoamista ei tarvitse pelätä! Oma hius jaksaa hyvin kannatella letin painon, vaikka huolto alkaa olemaan lähellä ja letti niin sanotusti roikkuu.

lettipidennys ompelupidennys hiustenpidennys
lettipidennys ompelupidennys hiustenpidennys
Itselleni paras huoltoväli on noin kuusi viikkoa. Huollossa hiusnauhat puretaan irti letistä, letti avataan, tehdään uudet letit ja ommellaan hiusnauhat takaisin paikoilleen. Huoltaminen on nopeaa, sillä esimerkiksi teipinjäämiä ei tarvitse irrottaa hiuksista. Yllä olevissa kuvissa huollosta on neljä viikkoa ja olen menossa huollattamaan pidennykset parin viikon kuluttua. Nuo kuvat myös havainnollistavat hyvin sen,  miltä pidennys alkaa näyttämään hiusten kasvaessa. Aluksi roikkuva letti tuntui oudolta, mutta tunteeseen tottui ja kun pitää huoltovälit sopivina, ei ylikasvaminen haittaa yhtään esimerkiksi kampausten tekoa. Ainut miinus on, että ponnareille ja nutturoille hiusten saaminen on haastavampaa, sillä takaraivoon jää varsinkin heti huollon jälkeen kunnon muhkura, koska letit eivät taivu mihinkään suuntaan. Hiusten hieman kasvaessa onneksi hiusten kiinnittäminen ylös helpottuu.

Olen ihan rakastunut lettipidennykseen! Oma hius ei rasitu lainkaan eikä millään huoltokerralla ole ollut selvitettävä takkuja tai rastoja, jotka olisivat vaatineet saksia tai rajua selvittämistä. Oma hiukseni on alkanut kasvamaan hyvällä vauhdilla ja verrattuna teippipidennykseen, jää omaa hiusta vaapaaksi paljon enemmän. Eli ihan heti en ole vaihtamassa pidennystyyliä pois ompelupidennyksestä ja tämä tuntuu omaan hitaasti kasvavaan ja hentoon hiukseet parhaalta pidennystekniikalta. Monet eivät edes tiedä, että minulla on hiustenpidennykset, koska nämä ovat niin huomaamattomat omassa hiuksessa.

Monet varmasti ihmettelevät, miksi minulla on edelleen hiustenpidennykset ja luulisi omien hiusteni olevan jo pitkät, jos kerta olen kasvattanut niitä ikuisuuden. Minulla on ollut todella huonoa onnea hiusten suhteen viime vuosina ja esimerkiksi Hollannin vesi teki isot tuhot hiuksilleni ja ne alkoivat katkeilemaan latvoista, jolloin pituutta lähti hiuksistani lähes kymmenen senttiä. Edelleen korjailen etummaisten hiusten osalta veden tekemiä tuhoja, mutta onneksi pituusero tasoittuu jatkuvasti ja kohta ollaan jo samassa pituudessa muun oman hiukseni kanssa. Hollannin vesi teki tuhot hiuksiini vain muutamassa kuukaudessa ja siellä asuessani pelastukseni oli suihkusuodattimen hankkiminen, joka poistaa muun muassa raskasmetalleja vedestä ja madaltaa veden pH-tasoa. Suihkusuodatin oli hiusteni pelastus ja eron hiuksissa huomasi ensimmäisen pesun jälkeen. Jos kamppailette huonon vedenlaadun kanssa niin kannattaa kokeilla, jos suihkusuodattimesta olisi apua!

Onko teillä kokemusta ompelupidennyksistä?

13 kommenttia:

 1. Minkä hintainen kahden letin laitto oli Tallinnassa ja mikä on huoltojen noinhinta? Kauanko huolto muuten aina kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisältäen hiukset? Paikka, jossa kävin, otti 100g 50-55cm slaavihiuksella 320e pidennysten laitosta. Ei siis ollut mitenkään lettikohtainen hinta :) Huolto tai omien hiusten kiinnitys näyttää olevan samassa paikassa 80e (maksan suomessa vähemmän huollosta!). Mulla on mennyt huollossa alle 2h, kun ollaan irrotettu hiukset ja avattu letit, pesty mun tukka ja kiinnitetty pidennykset uudestaan.

   Poista
  2. Hei Mikaela :)

   Olisiko mahdollista saada tämän hyväksi todetun paikan nimi Tallinnassa ja myös Hyvinkään hyvän huoltopaikan nimi? :)

   T. Maria

   Poista
  3. Tallinnassa kävin täällä: https://www.facebook.com/Juuksepikendused-Hair-extensions-H%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81-192622512783/

   Ja Suomessa huollan Hiusstudio Beauty Boxissa :)

   Poista
 2. Missä käyt Suomessa huoltamassa ompelupidennykset? :)

  VastaaPoista
 3. Osaatko sanoa mistä saisi ostettua pelkästään tuota slaavilaista hiusnauhaa?😊 kiinnostaisi kovasti kokeilla tuo menetelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta en valitettavasti osaa sanoa yhtäkään paikkaa :( Tallinnassa mm. Cybercat myy hiusta kuluttajille.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta😊 Entäs osaatko sanoa, että onko se slaavilainen hiusnauha paksua? Jos vertaa esimerkiksi rapunzelin hiusnauhaan niin tuntuu, että sitä pitäisi laittaa monta riviä yhteen lettiin, että olis tarpeeksi paksu😁

   Poista
  3. Mun hiusnauha on todella ohutta. Mulla on esimerkiksi ylemmässä letissä kolme nauhaa päällekäin :)

   Poista
 4. Mikä slaavilainen hius sinulla on? :) mikä merkki? Ja onko sinulla suosikkipidennystä, mitkä hiukset ovat mielestäsi parhaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien slaavihius on virosta ja merkistä en tiedä. Sen jälkeen käytössä oli hairmarket.fi kaupan slaavihius, joka oli todella hyvää laatua :) Nyt minulla on BpHairin hiusnauhaa, mutta laatu on selkeäski huonompo verrattuna aikaisemmin käyttämiini slaaveihin, mutta nauhan ompelu on parempi. Aikaisemmin käyttämissäni se lähti repsottamaan nopeasti, koska ne oli ommeltu käsin :(

   Poista
 5. Okei, puolensa ja puolensa ilmeisesti tässäkin asiassa :D En ole ennen laittanut pidennyksiä, mutta kiinnostukseni niitä kohtaan on kasvanut siihen pisteeseen, että haluaisin kokeilla. Pystyisitkö tässä asiassa kokeneempana summammaan parhaat hiukset top 3 (huomioon ottaen kiinnitys, laatu, hiusten kesto, hinta) ? :) Olen alustavasti ajatellut ompelupidennystä. Kiitos etukäteen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela