Ikea Kallax - inhokista suosikiksi

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Wohoo, muutto suoritettu! Viikko sitten muutin takaisin Hyvinkään asuntoon, joten aikamoisessa sisustuskuplassa on eletty kuluvat seitsemän päivää. Meininkiä in hieman hidastanut ylähengitystieinfektio ja siitä johtunut kuume, mutta päivä päivältä täällä näyttää enemmän tai vähemmän kodilta. Tästä sisustusprojektista on tulossa useampi postaus eri teemoilla, muun muassa aion avata teille kuinka paljon sain kulumaan rahaa tähän lopputulokseen. Vielä kaikki on kodissa sen verran kesken, etten aloita kotiesittelyllä vaan vähän pienemmällä palasella liittyen sisustukseen.

Ikean Kallax, entinen Expedit. Huonekalu, johon monella on viha-rakkaussuhde ja joka on löytynyt hirvittävän monen kotoa ainakin joskus. Minulle tuli aikoinaan Expedit/Kallax-överit ja myin kaikki omat laatikostoni pois. En halunnut jättää sitä edes häkkivaraston säilytysratkaisuksi vaan oli pakko saada koko hylly pois silmistäni - lopullisesti. Tuolloin vannoin, ettei sitä tulla näkemään kodissani  enää ikinä missään muodossa, koossa tai värissä.

Minä, Mikaela Koskela, jouduin syömään sanani ja kodistani löytyy tätä nykyä Ikean kulttituote, Kallax-hylly. En alkujaankaan suunnitellut hankkivani sitä kotiini, mutta mitä enemmän selasin Pinterestiä ja sisustussivustoja, sitä enemmän hylly alkoi houkuttelemaan. Ja tässä sitä ollaan, Tori.fi:stä löydetyn Kallax-hyllyn ylpeä omistaja. Ja vitsit kuinka rakastan sitä! Sopi kuin nyrkki silmään tähän asuntoon.


Halusin huonekaluihin ilmavuutta ja pohdinassa oli kirjahyllyn, avohyllyn tai jonkin siron lipaston hankkiminen. Kallax-hylly ei ollut todellakaan harkintalistalla, mutta päivien selailun jälkeen se alkoi tuntumaan omiin tarpeisiin sopivalta. Nykyään siihen myydään lisättäviä laatikoita, upotettavia kaapin ovia ja erilaisia koreja. Lisäämällä laatikoita ja kaapit sekä Ikeasta saatavat Capita-jalat, sai Kallax ihan uuden ilmeen ja lisäsi pienen kodin säilytystilaa tuntumatta kuitenkaan liian raskaalta. Lisäksi halusin mieluiten ostaa uusia huonekaluja mahdollisimman paljon käytettynä, oli tämä helppo hankinta ilman päivien (tai viikkojen) metsästystä. Löysin korkeakiiltoisen hyllyn Vantaalta 30eurolla ja säästyin hyllyn kokoamiseltakin. Kokonaisuudessaan hylly ja sen muokkaus tuli  maksamaan minulle 100 euroa. Olisin voinut päästä 10 euroa halvemmallakin, mutta halusin ostaa jalkoja kaksi pakettia (10e/paketti), jotta sain yhden jalan lipaston keskelle jakamaan painoa turvallisemmin. Mielestäni ei lainkaan hassumpi kokonaisuus satasen huonekaluksi!

 Ainiin!  Pakko jo nyt kertoa, että tässä postauksessa kerroin aikovani vaihtaa asunnon laminaatit vaaleaan. Jep, lattia on edelleen tumma ja tummana tulee pysymään. Olin jo tilannut Bauhausista ja maksanutkin uuden lattian, mutta seuraavana aamuna lattiaa tutkaillessa rakastuinkin uudestaan tähän tummaan laminaattiin. Hieman nolotti lähettää viestiä asiakaspalveluun ja peruuttaa koko edellispäivän tilaus! Edelleen rakastan vaaleita lattioita asunnoissa, mutta visioon haluamastani sisustuksesta istui tämä nykyinen tumma lattia. Säästetään se vaalea sitten seuraavaan asuntoon! Ellen kerkeä vaihtamaan vielä kerran mieltä ja revinkin tämän lattian irti...

Tarkkasilmäiset huomasivat varmasti myös uuden seinän värin. Eikö ole ihan mieletön! Kerron näistä pikkumuutoksista paremmin toisissa postauksissa, jotta tämä ei mene liian sekavaksi. Sen verran haluan tähän loppuun vielä vinkata, että minulla aukesi oma putiikki Zadaa-sovellukseen ja löydätte myytävät tuotteeni suoraan discoverista. Voitte myös hyödyntää 5€ shoppailurahan käyttämällä koodin MK2450.

Mikä on teidän mielipide Ikean Kallaxista?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela