Ex-koditon ja sisustussuunnittelua

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Alle kuukausi ja en ole enää koditon! Vaikka minulla on ollut katto pään päällä siitä lähtien, kun luovutin Tallinnan asunnon avaimet, en ole silti omistanut omaa kotia. Viimeiset pari kuukautta olen viettänyt pikkuveljen kämppäkaverina ja asunut Mäntsälässä äitini ja isäpuoleni entisessä kodissa. Olin varautunut olemaan ilman omaa kotia vielä ensi kuun loppuun, mutta sain viime viikolla hyviä uutisia sillä Hyvinkään asuntoni vuokralainen on löytänyt uuden vuokra-asunnon ja pääsen ikiomaan kotiin viimeistään ensi kuun alussa. Pikkuveljen kanssa on asuminen sujunut ihan kivasti, vaikka välillä meillä on 18 vuotiaan veljeni kanssa eri käsitys muun muassa tiskikoneen täyttämisestä ja tyhjentämisestä tai roskien viemisestä. Siitä huolimatta en malta odottaa takaisin omaan kotiin pääsemistä ja paluuta 100% omaan rauhaan.

Muuttouutisten kuultuani sisustuskuume on jyllännyt oikein kunnolla ja päivittäin tulee mietittyä sisustusjuttuja. Mitään suuria hankintoja en aio tehdä, mutta pakollisia ostoksia tulee olemaan uusi sänky, kokovartalopeili sekä joitakin säilytysratkaisuja viime keväänä myytyjen huonekalujen tilalle. Eli todella optimaalinen tilanne muuttaa hieman sisustustyyliä. Yhtenä isompana sijoituksena ajattelin vaihtaa asunnon laminaatit uusiin. Tällä hetkellä lattiat ovat kastanjanväristä laminaattia ja haaveissa on jo pitkään ollut vaalea laminaattilattia. Vielä en ole aivan varma haluanko valkoista tai vaaleanharmahtavaa puukuvioista laminaattia vaiko aivan vaalean tammen sävyisen laminaatin. Tällä hetkellä mieli kallistuu jälkimmäiseen, koska se tekisi asunnosta lämpimämmän sävyisen, mutta lopullinen päätös tulee varmasti tehtyä vasta lattiakaupoilla ollesssa.

Sisustuksessa pidän selkeistä linjoista, kulmikkuudesta ja hauskoista yksityiskohdista. Skandinaavinen tyyli iskee minuun kaikista parhaiten, mutta se ei saa jäädä liian värittömäksi. Esimerkkeinä kirkas sohva, kuviollinen matto ja kontrastit, joita sitten tasapainoitetaan selkeillä ja tyylipuhtailla linjoilla. Väripilkkuna minulta löytyy toissa syksynä ostettu Ikean keltainen pieni sohva, joka näkyy tässä postauksessa. Sohvan kohtalo on vielä avoin, koska ison nojatuolin hankkiminen sohvan tilalle on alkanut houkuttelemaan. Tai sitten aivan uusi sohva. Kamalan vaikea päättää, koska haluaisin vaikka mitä! Samassa postauksessa näkyy myös tämän hetkinen lattian sävy.  Suunnitelmani on raikastaa asuntoa vaalealla lattialla ja keventää huonekaluja, sillä olen myynyt pois Ikean Malm-lipastoja muuton tieltä. Niiden tilalle ajattelin hankkia jonkin avonaisen hyllyn ja lipaston. Seinille ajattelin myös tehdä vähän erilaista säilytyratkaisua erilaisilla hyllyillä tai sitten korvata seinähyllyt korkealla kirjahyllyllä.

Keittiön ja kylpyhuoneen jätän rauhaan remontilta, mutta tällä hetkellä lähes täysin mustan keittiön aion vaalentaa päällystämällä ainakin keittiön tasot jollain vaalealla DC-fixillä. Tallinnassa tein saman keittiööni (postaus täällä) ja koska lopputulos oli todella hyvä, toimiva ja myös helppopoistoinen, aion tehdä saman myös tuohon keittiöön. Ihana musta kivilattia saa jäädä, mutta tummat keittiön tasot haluan saada vaaleammiksi, jotta pieni keittiökomero saisi hieman valoisuutta. Kylpyhuoneeni on valkoinen mustalla lattialla, joten se saa säilyä ennallaan vaikka tekisi mieli vaihtaa lattian laatat musta-valkoisiin. Mutta säästetään tuo haavelattia sitten seuraavaan omaan kotiin!
Kuvat Pinterest

Enää täytyy malttaa odotella omaan kotiin takaisinpääsyä, jonka jälkeen pääsen suunnittelemaan kunnolla lattiaremonttia. Sekä pääsee toteuttamaan kaikista kivoimman osan eli sisustusostokset. Olen selaillut Ikea sivuja todella ahkerasti ja sinne on tullut vaikka mitä kivaa uutta. Tällä hetkellä lista kaikesta haluamastani alkaa olemaan tooooodella pitkä. Onneksi asunnon neliöt ei riitä kaikkeen, joten en joudu ihan vararikkoon tämän projektin myötä!

Miltä tulevat sisustussuunnitelmani vaikuttavat?

8 kommenttia:

 1. Onko Hyvinkään kämppäsi siis omistusasunto? :) olis ihana lukea sistustusjuttuja blogissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asunto ei ole vielä minun ikioma vaan isoäitini omistaa sen tällä hetkellä. Siitä huolimatta se on melkein kuin minun oma asunto, jota olen saanut laittaa mielen mukaan, hoitanut vuokraukset poissa ollessani ja maksanut yhtiövastikkeen :) Ajatuksissa on ostaa se tulevaisuudessa pois isoäidiltäni itselle sijoitusasunoksi, sillä kyseessä on yksiö. Sisustusjuttuja tulee aivan varmana kevään aikana!

   Poista
 2. Vaalealle tammilattialle ääni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kallistun siihen. Tykkään pitää seinät vaaleina niin voisi tulla liian väritön valkoisella lattialla :)

   Poista
 3. Mulla on myös hetken porukoilla majailun jälkeen edessä muutto omaan kotiin maaliskuun alussa. Olen Pinterestissä tallentanut varmaan jokaisen tämän postauksen kuvan tulevan asuntoni sisustusta miettiessäni, joten en malta odottaa millaisiin sisustusratkaisuihin sä päädyt! Iloa ja aurinkoa päiviisi, Mikaela!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! Tulee varmasti juttua lattiarempasta sekä sisustamisesta :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Kiva päästä seuraamaan sisustusjuttuja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela