Vihreää energiaa: Kookoksinen Matcha latte

torstai 22. helmikuuta 2018

Ei ole kerta, jos toinenkaan, kun sytyn erilaisille hittiruoille totaalisen jäljessä. Kauniit smoothiebowlit on edelleen tekemättä, nyhtökauraa tai vöneriä en ole vieläkään maistanut (ja olen jo viidettä kuukautta kasvissyöjä!) ja härskistä maistoin ensimmäistä kertaa  vasta viime viikolla. Sama juttu tapahtui Matcha-teen kohdalla.

Suurin Matcha-hype taitaa olla jo takanapäin, mutta itse innostuin Matcha-teestä vasta muutama viikko sitten, kun aloin miettimään kahvinjuonnin vähentämistä. Mikään ihan toivoton kahvisieppo en onneksi ole, mutta neljän jälkeen yritän vältellä kahvia. Matchassa on myös kofeiinia, mutta kahvin kofeiiniin verrattuna se on vaikutukseltaan erilainen. Matchan piristävä vaikutus on peräisin ECGC-katekiinista sekä L-teaniinista, jotka pitävät yllä tasaista ja pitkää vireystilaa. Kahvin kofeiinista tulee nopea energiapiikki, joka romahtaa nopeasti. Vähän kuin sokerin tuoma energia - nopea piristys, joka johtaa nopeaan vireystilan laskuun.

Kofeiinipitoisuuden lisäksi Matchalla on muitakin hyötyjä. Matchan sisältämä lehtivihreä puhdistaa elimistöä, joten se soveltuu paremmin kuin hyvin erilaisiin puhdistuskuureihin. Varsinkin sellaisiin, joissa neuvotaan jättämään pois, tai ainakin vähentämään kahvin juomista. Matchassa on paljon antioksidantteja ja yhden matcha-kupillisen antioksidanttimäärä vastaa 10 kupillista tavallista vihreää teetä. Lisäksi sen on tutkittu muun muassa alentavan kolesterolia, kiihdyttävän aineenvaihduntaa, rentouttavan mieltä ja estävän eri syöpien syntymistä. Matchassa ja tavallisessa, puhtaassa vihreässä teessä on paljon yhtäläisyyksiä, sillä periaatteessahan Matcha on vihreää teetä, joka on vain kasvatettu ja valmistettu omalla ainutlaatuisella tavallaan Japanissa.


Kookoksinen Matcha latte
1 tl Matcha-teetä
2 rkl kuumaa vettä
2-3 dl vaahdotettua kookos-soijamaitoa
Kookoshiutaleita
(sokeria/hunajaa)

Kuumenna vesi noin 80 asteiseksi ja lisää joukkoon Matcha. Sekoita Matcha veden joukkoon esimerkiksi maidonvaahdottimella tai teevispilälla, jolloin pinnalle syntyy pieni vaahto. Kuumenna kookoksinen soijamaito ja vaahdota maidonvaahdottimella tai vispilällä. Lisää halutessasi makeutta sokerilla tai hunajalla. Kaada tee maidon joukkoon ja koristele kookoshiutaleilla.

Ainiin! Viime sunnuntain postauksessa kerroin, etten oikein pitänyt Alpro for professionals-kahvimaidon manteliversiosta. Nyt ostin testiin Coconut-version ja tuo on aivan älyttömän hyvää ja vaahtoutuu nätisti! Suosittelen kokeilemaan, jos pitää kookoksen mausta. Tuo on varmasti myös todella hyvä pohja puuroille, tuore- tai keitetylle, sekä smoothieen käytettynä makeutensa ja rasvaisemman koostumuksen ansiosta.

Onko Matcha teille jo ihan tuttu juttu? Entä onko teiltäkin jäänyt jotkut hypetetyt trendiruoat täysin kokeilematta?

2 kommenttia:

  1. Mulla ois tota matcha-teetä kotona, mutta en silti ole saanut aikaiseksi kokeilla ;) Pakko ehkä, sen verran tätä matchaa on hypetetty!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela