Kallis vai halpa ripsiväri? Vertailussa Lancôme ja Essence

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Onko teillä tapana panostaa vai pihistää meikkituotteissa? Vai löytyykö meikkipussista sulassa sovussa niin selektiivisiä, kuin markettimerkkienkin meikkituotteita? Itselleni meikkimerkki ei ole tärkeää ja vaikka luotan tietyissä tuotteissa kalliimpiin vaihtoehtoihin, etsin lähes jatkuvasti lempituotteilleni edullisempia vaihtoehtoja. Tietenkin selektiivinen kosmetiikka tuo omalla tavallaan käytössä enemmän mielihyvää verrattuna edullisiin kanssasisariin jo ihan kauniimpien pakkaustenkin suhteen, mutta en ikinä tee sokeasti ostopäätöstä pelkän merkin perusteella. Jos joku tuote toimii itsellä, on aivan sama maksaako se sata vai viisi euroa.

Syksyllä ripsivärini alkoivat vetämään viimeisiään ja laivan edullisempia hintoja hyödyntäen ostin kokeiluun Lancômen Monsieur Big mascaran. Lukuisia hyviä arvosteluja lukeneena olin aivan varma, että tuo tulee olemaan aivan uskomattoman hyvä ripsiväri. Ripsiväri lupaa ripsille 12 x tuuheutta ja koko päivän kestävää pysyvyyttä. Ripsivärin harja on suuri ja tuuhea ja se ripsiväriä tarttuu siihen runsaasti. Lancôme Monsieur Big ripsiväri maksaa täysikokoisena noin 30 euroa.

Voi mikä pettymys tuo ripsiväri oli! Mielestäni sillä ei saanut todellakaan uskomatonta tuuheutta aikaan, harja tuntui liian paksulta ja suurelta, jotta saisin omiin silmiini aikaiseksi siistiä lopputulosta. Ylipäätänsä ripset jäivät useasta kerroksesta huolimatta todella pliisuiksi. Pidän näyttävistä ripsistä, joista löytyy tuuheutta ja sopivasti pituutta ja vaikka tuuheutta tuli jonkin verran, ovat monet muut ripsivärit pystyneet huomattavast parempaan, vaikka lupaus volyymista ei ole ollut yhtä kunnianhimoinen.

Hampaita purren olen käyttänyt Monsieur Bigiä sekä muita ripsivärien loppuja tämän syksyn ja alkutalven. Toissa viikolla lähdin ostamaan uutta ripsiväriä ja yhden hyvän Eccencen (postaus) ripsivärikokemuksen perusteella päätin jälleen kallistua tuohon edulliseen meikkimerkkiin. Luin todella paljon kehuja Essence I Love Extreme -ripsiväristä, joka maksaa alle neljä euroa. Hitti tai huti, ainkaan tällä kertaa hukkaan ei menisi useampaa kymppiä.

Essence I Love Extreme -ripsiväriä ensimmäisen kerran kokeillessa huomasin sen olevan lähes identtinen Lancômen Monsieur Bigin kanssa. Musta-pinkit pakkaukset, muhkea harja ja melkein samanlainen lopputulos ripsissä. Hintaero ripsiväreillä reilu 25 euroa. I Love Extremen harja on jonkin verran pienempi, kuin Monsieur Bigissä, mutta mielestäni se oli vain positiivinen asia käyttömukavuuden suhteen. Vaikka Monsieur Bigin harja oli suurempi, oli jälki hieman erottelevampi, kuin I Love Extremen. Itse kuitenkin  pidän selkeästi erotelluista ripsistä vain, jos ripsiväri antaa reilusti pituutta, eikä niinkään tuuheutta, joten pidän ehdottomasti enemmän Essencen tuomasta "kökköisemmästä" lopputuloksesta. Monsieur Bigissä tuuheus ei riittänyt aivan kärkiin asti, joka oli mielestäni merkittävin syy siihen ettei lopputulos mielestäni vastannut sitä, mitä ripsiväri lupasi. Alle neljön euron I Love Extremessä taas tuuheutta riitti tyvestä ripsien kärkeen asti.

Essencen I Love Extreme ei ollut todellakaan turhaan kehuttu marketti ripsiväri ja pidin siitä niin paljon, että kävin ostamassa tuon saman ripsivärin myös vedenkestävänä viime lauantaisia hautajaisia varten. Monesta itkusta ja kaksoispuhdistuksesta huolimatta ripsiväriä oli jäljellä ripsissä vielä seuraavanakin aamuna, mutta tippaakaan se ei levinnyt tai karissut koko päivänä. Vedenkestävä I Love Extreme tekee ripsistä mielestäni hieman erotellummat, mutta yhtälailla todella näyttävät, kuin ei-vedenkestävä sisarensakin. Pakko antaa tälle ripsivärille 5/5!

On sanonta, ettei köyhän kannata ostaa halpaa, mutta ripsivärin suhteen sitä ei kannata todellakaan noudattaa. Kokemuksesta olen huomannut, että edullisemmat ripsiväri ovat lähes aina ainakin yhtä hyviä, ellei jopa parempia, kuin selektiivisen merkin, useamman kympin maksavat ripsivärit. Olen löytänyt muutamia todella hyvä hintavia ripsivärejä, kuten Benefit They're Real! ja YSL Volume Effet Faux Cils Mascara, joita olen molempia ostanut monta kertaa, mutta nykyään olen mieluummin pihistänyt ripsiväreissä ja panostanut esimerkiksi meikkivoiteeseen ja primeriin, joissa olen huomannut useimmiten hintavemman hakkaavan sata nolla edullisemmat vaihtoehdot. Mutta ripsiväreissä taidan alkaa luottamaan halpaan Essenceen!

Oletteko tekin huomanneet Essencen tekevän aivan pirun hyviä ripsivärejä?

3 kommenttia:

 1. Essencellä on monia tuotteita, jotka lyövät mennen tullen kalliimpia merkkejä. Essencen ripsivärit on huippuja! En ole huomannut niiden käytössä eroa kalliimpiin merkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kynsilakat ovat toinen, jotka ovat aivan ykkösiä. Itsellä ei pysy lakkaus siistinä edes yhtä vuorokautta, mutta Essencen kynsilakat ovat olleet tähän mennessä kaikista pitkäkestoisimpia omissa kynsissä :)

   Poista
 2. Mulla toi Monsieur Big ei toiminut aluksi ollenkaan, inhosin sitä. Jostain syystä kun se oli vanhentunut pari kuukautta se massa kuivahti, eikä ollut niin märkää ja sitten aloin saamaan sillä sellaista jälkeä, että pidin kovasti. En ole kokeillut Essencen ripsareita, mutta pari on ostoslistalla juurikin kehujen vuoksi. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela