Ihana Rooma ja muutama kuuluminen

lauantai 2. joulukuuta 2017

Moikkamoi! Huh mikä viikko takana. Alkuviikko meni täysin pakkaillessa ja alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen jouduinkin tulemaan jo tiistai-iltana Suomeen. Torstaina kävin hakemassa viimeisen muuttokuorman Tallinnasta ja luovuttamassa avaimet, joten nyt asutaan jälleen virallisesti Suomessa. Suomen sosiaaliturvaan en kuulu vieläkään ja hakemukseni on vasta käsittelyssä, joten aika varovasti joudutaan elemään, sillä en saa esimerkiksi mitään henkilövakuutuksia ennen sosiaaliturvan palauttamista. Vaikka tietenkin saan käyttää kunnan omia palveluita, on olo kuitenkin hieman turvaton, koska tällä hetkellä minulla ei ole mitään tapaturmavakuutusta, jos jotain suurempaa kävisi. Peukut pystyyn, että Kela käsittelee hakemukseni pian ja saan taas mielenrauhan!

Ainiin! Olen ollut todella onnekas, että sain töitä! Eilen oli jo ensimmäinen työpäivä ja fiilis työn suhteen on innokas ja hyvä. Yksi stressin aihe taas vähemmän ja tuntuu siltä, että palaset alkaa vihdoin loksahtelemaan takaisin paikoilleen. Vielä kun selviämme parin viikon päästä olevista Pappani hautajaisista, niin ollaan jo voiton puolella. Kaikki selviää, ihan aina.

Minulla oli vielä muutamat Rooman kuvat julkaisematta, joten pistetään nekin viimein jakoon. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat lähtöpäivää edeltävältä päivältä, jolloin lähdimme kävellen tutustumaan Colosseumin lähiympäristöön. Rooma marraskuussa oli siinäkin mielessä todella hyvä ajankohta matkalle, sillä jonotimme Colosseumiin ilman lippuja noin 20-30 minuutia. Kesällä jonottamiseen saattaa joutua varaamaan useammankin tunnin.

Lähdimme asunnoltamme kävellen kohti Colosseumia ja matkan varrella kävimme myös Vittorio Emanuelen muistomerkillä. Colosseumin vierailun jälkeen jatkoimme kävellen Trastevereen lounastamaan Le Mani in Pastaan (postaus täällä). Mahtavan lounaan jälkeen kävelimme takaisin Airbnb:lle Portico d´Ottavian alueen läpi, joka on Rooman juutalaisalueen sydän. Sana Kosher vilahteli lähes jokaisen putiikin ja kahvilan edustalla ja alue oli todella kaunis.

Nyt on saatu Rooman matka pakettiin. Saattaa olla, että Roomaan ja Italiaan tulee palattua heti ensi kesänä tai syksynä, joten ensi kerralla osaa nauttia kaupungista aivan uusin silmin, koska paikat ovat jo hieman tuttuja.

Nyt on aivan pakko alkaa hoitamaan tänään tehtäviä asioita, mutta palaan huomenna jälleen blogin pariin. Tuli kevyt paluu takaisin työelämään, koska viikonloppu sattui vapaaksi. Ensi viikollakin on vain neljä työpäivää itsenäisyyspäivän ansiosta, joten ei tule kauhean raskas aloitus. Alussa on aina niin pyörällä päästä työpäivän jälkeen, sillä tulee aivan kamalasti kaikkea uutta. Kivaa lauantain jatkoa teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela