Ensimmäisen kerran Roomassa

lauantai 18. marraskuuta 2017

Terveiset Italiasta! Palasin eilen kaupunkilomalta Roomasta ja takana on viisi mahtavaa päivää nauttien italialaisesta elämänmenosta. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta Roomassa, mutta nuorempana olen käynyt pari kertaa Pohjois-Italiassa ja toissa kesänä olin Napolissa (kattavin postaus täällä). Rooma oli minun bucket listillä ja vihdoin sain viivattua sen yli kohteiden listalta. Ainoaksi kerraksi tämä ei todellakaan tule jäämään, sillä kolmen kokonaisen päivän aikana ei kerinnyt todellakaan saamaan kaikkea irti tuosta historiaa pullollaan olevasta kaupungista. Haaveissa onkin joku kerta viettää Italiassa jopa useampi viikko kiertäen maata vuokra-autolla.

Majoitukseksi valikoitui jälleen kerran Airbnb, joka osoittautui sijainniltaan aivan täydelliseksi. Julkista liikennettä ei tullut käytettyä kertaakaan ja jopa paikkaan tuli mentyä kävellen. Airbnb sijaitsi pienemmällä kadulla aivan Pantheonin kupeessa, joka oli ympäröity ihanilla ravintoloilla sekä muun muassa vihannestorilla. Vaikka asunto oli alimmassa kerroksessa, oli yöpyminen todella rauhallista hiljaisemman kadun ansiosta. Majoituksen sijainti on ehdottomasti sellainen, josta en tule enää ikinä tinkimään matkustaessani.

Marraskuu osoittautui ihan mukavaksi ajankohdaksi matkustaa Roomaan, sillä vaikka kaupunki on ympäri vuoden pullollaan turisteja, pääsi päänähtävyyksiin nopeasti ilman ennakkoon hankittuja lippuja tai ryhmävarausta. Italian kuukausista marraskuu on sateisin ja vaikka meidänkin loman aikana satoi muutamana päivänä, saattoi kevyt sade kestää vain hetken. Keskiviikko oli päivistä kaikkein sateisin ja kevyttä sadetta kesti noin kello kahteen asti. Tuohon sateen mahdollisuuteen oli kuitenkin osannut varautua, eikä pieni sade haitannut ollenkaan. Lämpöasteet taas voivat olla oikeastaan mitä tahansa ja jouduin itse ostamaan paksun takin tiistaina, sillä päivä oli todella kylmä. Loppuviikkoa kohden ilma lämpeni ja perjantaina, eli lähtöpäivänämme, auringossa jotkut kulkivat t-paitasillaan. Joten pakkausvinkkini on ehdottomasti varautuminen muutamaan lämpöasteeseen ja kylmiin iltoihin toppatakilla, mutta kevyt takki kannattaa myös pakata mukaan. Ja sateenvarjo. Ja tosi hyvät kengät! Päivässä kilometrejä meinaan kertyy useita.

Kolme kokonaista matkapäivää oli riittävä aika tutustua pintapuolisesti Rooman päänähtävykksiin ilman minuuttiaikataulua. Kesäsesonkina aikaa menee tietenkin enemmän jonottamiseen, jolloin esimerkiksi Pietarinkirkkoon tai Colosseumille saattaa joutua jonottamaan monia tunteja. Keskiviikkona mekin jonotimme Vatikaanissa Pietarinkirkkoon reilun tunnin, vaikka kyseessä oli marraskuinen arkipäivä. Nähtävyyksiä ja museioita jäi koettavaksi vielä vaikka millä mitalla, mutta onneksi tärkeimmät, kuten muun muassa Vatikaani ja Pietarinkirkko, Colosseum, Pantheon, Fontana di Trevi, Espanjalaiset portaat ja Vittoria Emanuelen patsas tuli nähtyä ja koettua. Ostoksiakin tuli tehtyä Via del Corsolla sekä Via dei Condottilla. Parasta kuitenkin koko matkassa ja Roomassa on kävely pitkin upeita katuja ja antiikin ajan rakennuksien ihastelu. Ja pakko myös mainita parhaana puolena i-h-a-n-a ruoka, josta on tulossa omaa postausta muutaman ravintolavinkin muodossa.

Matakohteena Rooma on mielestäni todella helppo ensikertalaiselle, koska kaupunki on helppokulkuinen ja päänähtävyydet ovat pienillä etäisyyksillä toisistaan. Fiumicinon lentokenttä sijaitsee noin tunnin ajomatkan päästä Roomasta ja jos majoitus sijaitsee lähellä Terminin juna-asemaa, on sieltä nopea matkustaa junalla kaupunkiin. Taksit ovat Roomassa todella kalliita, joten kannataa ehdottomasti harkita kuljetuksen tilaamista kentältä Roomaan ja takaisin lentokentälle. Kuljetuksen saa noin 45-55 eurolla, kun taas kahdelta hengeltä Leonardo-juna sekä taksi voivat helposti maksaa yhteensä 50 euroa. Kantapään kautta opimme menomatkan aikana, että olisi kannattanut tilata tulopäivänä kuljetus kentältä Airbnb:hen, sillä edullisemmat junat eivät enää kulje lentokentältä Terminin päärautatieasemalle.

Luvassa on Roomasta vielä toinen kuvapainoitteinen postaus sekä mainitsemani postaus, jossa jaan ravintolavinkkejä. Eli pysykää kuulolla!

Millaisia kokemuksia teillä on Roomasta?

1 kommentti:

  1. Upeita kuvia!
    Rooma oli myös minun bucket listilläni ja siellä vierailtuani rakastuin paikkaan täysin. Ruoka (ja viini!) oli täydellistä ja joka paikassa niin kaunista! Vierailin itse helmikuussa, jolloin tarkeni päivisin jopa lyhythihaisella vaikkakin illat olivat melko viileitä. Ihana, että jaksat käydä tuollaisilla pienillä kaupunkilomilla, nekun usein unohtuvat kiireisen arjen keskellä vaikka antavatkin niin paljon!

    Mukavaa joulunodotusta,
    Jenni

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela