Projektina tasainen ja viileän ruskea hiusväri

perjantai 22. syyskuuta 2017

Olen äärimmäisen laiska värjäämään ja sävyttämään hiuksiani ja Tallinnaan muuton myötä päätäni on vallinnut suurimman osan ajasta järkyttävä hiuskatastrofi. Suomessa jaksoin suht ahkerasti varailla aikaa luottokampaajalleni, mutta täällä Tallinnassa homma on levinnyt täysin käsiin ja olen alkanut kärsimään pienestä kampaajakammosta liittyen hiusten värjäämiseen. Kampaajia ja hyviä sellaisia on täällä pilvin pimein, mutta teippipidennykset tekevät kampaamokäynneistä hieman haasteellisempia. Täällä hiustenpidennyksissä käytetään ylivoimaisesti enemmän sinettejä, joten ammattitaitoisen kampaajan löytäminen on tuntunut hankalalta, joka hallitsisi hiusten värjäyksen sekä leikkaamisen teippipidennysten huoltamisen ja laittamisen lisäksi. Viime kuussa kävin yhdessä paikassa huoltamassa hiustenpidennykseni, joka oli ainakin hiusten huollon että siellä käytettävän hiusten suhteen aivan täydellinen ja jossa olisi myös mahdollista värjätä samalla hiukset. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan värjäämistä siellä seuraavalla kerralla, kun huollan hiukseni. Tai sitten varaas suosiolla laivaliput Suomeen, ajelen junalla Hyvinkäälle ja käännyn hiusten värjäämisessä Parturi-Kampaamo Lilan ihanan Erican puoleen.  Äh, miksi nämä kampaajajutut ovat aina niin stressaavia! En yhtään ihmettele niitä, jotka matkustavat satoja kilometrejä luottokampaajan luokse. Enhän itsekään käynyt Hollannissa asuessani kertaakaan paikallisella kampaajalla, vaan ajoitin kampaamokäyntini aina Suomen visiittien yhteyteen.

Koska olen alkanut kärsimään pienestä kampaamokammosta ja pelkkä kampaajalla käynnin ajattelu on alkanut aiheuttamaan harmaita hiuksia, olen sävytellyt viime aikoina hiuksiani ihan vain kotona. Kesäkuun alussa kävin värjäämässä tyven yhdessä kampaamossa teippien huollon yhteydessä, mutta ei puhuta siitä sen enempää... Alkuvuodesta sävytin hiukseni lähes mustanruskeiksi ja huhtikuussa purin mustan sävyn hiuksesta kampaajan avulla, jonka jälkeen hiukseni ovat olleet aika lähellä omaa hiusväriäni, joten hiusten sävyttely ja tyven piilottelu oman käden kautta kotivärien avulla on käynyt ihan kätevästi. Vaikka tietenkin kampaajalla lopputulos on paljon parempi ja ammattitaitoisen tekijän käsissä ei tarvitse miettiä meneekö väri mönkään, on tämä viime aikoina silti tuntunut ihan kelpo ratkaisulta. Jos ei ole tyytyväinen niin voi syyttää vain itseään!

color mask viileän ruskea hiusväri kc professional graphite loreal casting creme gloss
Hiusvärini alkoi olemaan todella haalistunut ja lähellä lämmintä keskiruskeaa. Syksy teki taas tehtävänsä ja kaipailin hiuksiin vähän säväkämpää sävyä ja syvyyttä. Tavoitteena on saada hiuksiin hieman tummempi ja viileän ruskea hiusväri,. Laitoin omiin hiuksiini sekä pidennyksiin L'orealin Casting Creme Gloss - kevytvärin sävyssä 412 Iced Cacao. Tuo L'orealin sävyte on ollut jo pitkään luottokotivärini, sillä olen kokenut sen sopivaksi pidennyshiukselle, sävyjä on saatavilla paljon ja värin pysyvyys hiuksessa on hyvä ja se haalenaa nätisti. Onni onnettomuudessa tuo L'orealin kevytväri on suurin piirtein ainoa Viron marketeissa myytävä hiusväri, joka ei ole kestoväri. Henkilökohtaisesti en ymmärrä mikä näitä virolaisia oikein viehättää niissä kestovärimyrkyissä sillä niitä olisi noin sataa eri merkkiä tarjolla...

idnosto color mask viileän ruskea hiusväri kc professional graphite loreal casting creme gloss
Alla on kuva lähtotilanteesta, jossa selkeästi huomaa omien hiusten latvojen olevan paljon vaaleammat verrattuna tyveen ja pidennyshiuksen sekä omien latvojen vahvan taittumisen punaiseen. Levitin hiusvärin aluksi tyvikasvuun ja sen jälkeen pituuksiin. Lopputuloksesta tuli ihan kiva ja sävy on huomattavasti freesimpi, kuin tuo yllä oleva värihirvitys. Väri vaalenee latvaa kohti, mutta se ei edes haittaa sillä tummanruskeassa hiusvärissä pieni liukuväriefekti on mielestäni vain kaunis. Tyvi sekä latvat jäivät vielä hieman lämpimiksi sekä pientä punaisuutta on havaittavissa, mutta sävyä saa onneksi helposti korjattua taittamalla sävyä kylmemmäksi.

Oma luonnollinen hiusvärini on keskiruskea todella vahvalla punapigmentillä, ja koska olen muutamia kertoja tämän vuoden puolella sävyttänyt hiuksiani punertavan ruskealla värillä, täytyy hiusten väriä nyt taittaa sävytteilla aika huolella. Ja olihan minulla punertava tulla muutamia kuukausia viime vuoden puolella, joten siitäkin on varmasti jäänyt hiuksiin jonkin verran punaista pigmenttiä vaikka sävytys tehtiin aina kampaajalla ja ylläpidin sitä suoraväreillä ja color maskeilla kotona. Minulta löytyi jo ennestään keskiruskeita, mustaa ja mustanruskeaa color maskia, mutta ostin punaisen sävyn tehokkaampaan pois taittamiseen vielä KC Professionalin Color maskin sävyssä Graphite. Graphiten sekä Coffee - sävyn* pitäisi olla hyviä sävyjä ruskean hiusvärin taittamiseen kylmemmäksi.

color mask viileän ruskea hiusväri kc professional graphite loreal casting creme gloss
Olen pari kertaa levittänyt sävyjen Coffee ja Graphite sekä pelkkää Graphitea tyveen ja pituuksiin ja olen huomannut, että sävy on lähtenyt taittumaan hyvin kohti kylmemmän ja viileämmän ruskeaa väriä. KC Professionalin sävyttävät naamiot rakennepaikkaavat hiusta ja sisältävät muun muassa proteiineja. Kaikki rakennepaikkaavat ja proteiineja sisältävät tuotteet ovat vältettävien tuotteiden listalla mikä tulee hiustenpidennysten hoitoon, mutta pakko kehaista, että nyt päässäni oleva heinäkuussa laitettu slaavihius on laadultaan aivan täydellistä. Se ei takutu lainkaan, ei mene moksiskaan värjäämisestä tai rakennepaikkaavista tuotteista ja viime aikoina paljon hiukset auki nukuttuani, olen välillä meinannut unohtaa harjata hiukset ennen ovesta ulos lähtöä. Joidenkin pidennyshiusten kanssa on käynyt niin, että joudun käytännössä elämään hiusharja kädessä ja selvittämään tukkaa jatkuvasti. Olen todella neuroottinen pidennyshiuksen kunnon suhteen enkä voi sietää takkuisia ja pörröisiä hiustenpidennyksiä, joten tämä hius on ollut oikea löytö. Hiukset valmistetaan käsityönä, joten osioihin on mahdollista lisätä hiusta hultojen yhteydessä, joka tekee näistä pidennyksistä todella pitkäikäiset.

Luotatteko te hiustenvärjäyksen suhteen ainoastaan kampaajaan vai tartutteko kotiväreihin?

Sellaista hiushöpinää tähän väliin. Nyt on pakko laittaa töpinäksi, sillä olen menossa tutustumaan luonnonkosmetiikkaa maahantuovan Virolaisen yrityksen tuotteisiin. Laittakaa Instagram (@mikaelakosk) sekä Snapchat (@turkkis1) seurantaan ja pääsette heti näkemään mitkä tuotteet oli kyseessä. Kivaa perjantaita kaikille! Ja jos viikonlopun herkut on vielä päättämättä, kurkkaa jakamani resepti itse tehtyihin Nachoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela