Kevääksi eloa ja kuulautta kasvoille

torstai 9. maaliskuuta 2017

idnosto
Sain viime kuussa kokeiluun V10 Plus -sarjan kosmetiikkaa, joka on japanilaisen Akito Yokotan kehittämä Suomessa apteekeissa myytävä kosmetiikkasarja. V10 Plus oli minulle nimenä tuttu, mutta tuli suurena yllätyksenä, että kyseessä on Japanista peräisin olevaa kosmetiikkaa. Tällä hetkellä Aasiasta tuleva kosmetiikka on todella suuri trendi, joten pääsinpä minäkin vihdoin, vaikkakin täysin sattumalta, mukaan tähän villitykseen!

Seerumit ovat jo vakionäky kylpyhuoneen kaapissani ja niiden käyttö kosteusvoiteen rinnalla on ollut jo vuosia osa kauneudenhoitorutiinejani. Seerumit ovat tuoneet apua epäpuhtauksiin taipuvaiselle, mutta helposti kuivuvalle iholleni ja olen megakosteuttavien seerumeiden avulla pystynyt käyttämään hieman kevyempiä kosteusvoiteita. Näin olen löytänyt hyvän tasapainon ihonhoitooni ja pystynyt pitämään ihoni mahdollisimman hyvässä kunnossa epäpuhtauksien osalta, mutta myös kosteutettuna ja kuulaana.

Minua pyydettin tekemään V10 Plus -sivulta löytyvä helppo ja nopea seerumitesti (linkki),  jonka avulla sain pika-analyysin ihostani sekä tietää iholleni sopivat V10Plus seerumit kymmenen eri seerumin valikoimasta. Oma kolmen koplani oli A- ja C- vitamiiniseerumit sekä aminohapposeerumi. A- ja C- vitamiinit sekä aminohapot ovat tuttuja juttuja, mutta mitä ne käytännössä tekevät iholla ja miksi niitä käytetään seerumissa?

V10 Plus A- vitamiiniseerumi uudistaa ihoa
"A-vitamiini tehostaa ihon aineenvaihduntaa, uudistaa ihosoluja ja nuorentaa ihoa. Kirkastaa ja pehmentää ihoa ja vaalentaa tummaa silmänympärysihoa."

V10 Plus C- vitamiiniseerumi - Ihohuokoset, finnit, akne
 "Lisää kollageenin synteesiä iholla, supistaa ihohuokosia, vähentää talineritystä,  korjaa aknen synnyttämiä jälkiä ja hoitaa finnejä. Kirkastaa ihoa."

Aminohapposeerumi heleyttää väsynyttä ihoa
"10 eri aminohapon seos ja kollageeni. Kosteuttaa ihoa, nopeuttaa solun uudistusta iholla, sekä suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä. Lisää ihon kimmoisuutta."

Analyysi ihostani meni todella lähelle sitä ajatusta, joka minulla oli ihostani. Tarvitsen tuotteen estämään epäpuhtauksia, häivyttämään aknejälkiä, jotain, joka auttaa tummiin silmänalusiini sekä sitä kosteutta.Kolmen eri seerumin kanssa sumpliminen voi tuntua hankalalta, mutta näiden seerumeiden yksi jippo on, että niitä voi sekoittaa keskenään koostumuksen tai tehon mitenkään muuttumatta. Olenkin käyttänyt A-vitamiiniseerumia sellaisenaan silmänympärysiholle ja muualle kasvoille käyttänyt sekoitusta, joka sisältää tipan jokaista seerumia. Seerumit ovat vesipohjaisia, joten ne ovat ihanan kevyitä aamuisinkin käytettäväksi ennen kosteusvoiteen tai meikin levittämistä. Seerumit eivät sisällä parabeeneja, keinotekoisia väriaineita, mineraaliöljyjä tai hajusteita ja ne testataan dermatologisesti.

Toinen todella mielenkiintoinen saamani tuote oli V10 Plus Water based peeling, eli vesipohjainen kuorinta. Kuorinnassa ei ole lainkaan ihoa helposti ärsyttäviä rakeita, vaan se poistaa kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia sen sisältämillä tehoaineilla, jotka reagoivat kuolleen ihosolukon proteiinien kanssa. Älkää kysykö minulta miten tämä käytännössä tapahtuu, mutta kuolleen ihosolukon irtoamisen näkee kasvoilla vaaleina hiutaleina. Tuubin aine on itsessään täysin väritöntä geeliä, joten kyseessä ei voi olla vain iholla kokkaroituva tuote itsessään.

Olen aivan rakastunut tuohon kuorintaa ja ette arvaa sitä nautinnon määrää, kun näkee sen irtoavan ihosolukon ja pintaan esimerkiksi leuasta puskevat epäpuhtaudet. Kuorinta on todella tehokas ja tekee ihosta pehmeän, kuulaan ja puhtaan. Minulla on yksi selektiivisen kosmetiikan kaksivaiheinen c-vitamiinikuorinta (geeli+rakeet), joka on aivan huippu heleyttämään ja uudistamaan ihoa, mutta kuorinnan käytön jälkeen ihoni kuivahtaa todella helposti. Huomasin, ettei tämän kuorinnan jälkeen iho huutanut samalla tavalla kosteutta, kuin muun rankemman kuorinnan jälkeen. Voin todellakin suositella kokeilemaan, jos kärsii todella herkästä ihosta.

V10 Plus -sarjaa myyvät hyvin varustetut apteekit (lista jälleenmyyjistä täällä) sekä heidän oma nettikauppa.

Suositushinnat:
Seerumit 10ml 38-41€, 30ml 87-92€
Water based peeling 100ml 59€

Tuotteissa huomaa apteekkikosmetiikalle ominaisen huippulaadun. Muutamaa tuotetta lukuunottamatta hoidan ihoa pääsääntöisesti ainoastaan apteekkikosmetiikalla, koska olen vuosien myötä huomannut niiden yksinkertaisesti toimivan paremmin ja olevan paljon ihoystävällisempiä - ei turhia aineosia tai vahvoja hajusteita. Apteekkikosmetiikkaakin löytyy jokaiselle kukkarolle sopivasta hintaluokasta, joten vaikka V10 Plus voi tuntua tähän hätään hintavalta, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa mitä kosmetiikkaa apteekeista löytyy, varsinkin jos kärsii epäpuhtaasta ihosta. Nimimerkillä oma ykkösputsari kasvoille on noin vitosen maksava Sebamed liquid face & body wash!

Herättikö mitkään tuotteet mielenkiintoa ja oletteko te kokeilleet tätä V10 Plus kuorintaa tai vastaavaa vesipohjaista kuorintaa joltain muulta merkiltä?

1 kommentti:

  1. Noita erilaisia japanilaisia kosmetiikkatuotteita tuntuu olevan markkinoilla yhä enemmän. Itse en ole vielä kokeillut, mutta kiehtoo kyllä. Täytyykin katsoa löytyykö noita täältä Lahdesta, vaikkapa apteekista. Oma ihoni on kovin kuiva ja kaipaa paljon kosteutusta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.

Theme Designed By Hello Manhattan

Copyright

Copyright Mikaela Koskela